Betis kupio brazilsko krilo za 12.600.000 evra, hvalio ga je i Ronaldo

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.07.22. | 15:26

Potvrđeno veliko pojačanje zeleno-belih

Još pre nekoliko meseci je Betis dogovorio transfer brazilskog krila Luiza Enrikea iz Fluminensea, a danas ga je i ozvaničio.

Mladi Brazilac (21) je danas i formalno potpisao ugovor do 2027. sa zeleno-belima. Fluminenseu je pripalo 12.600.000 evra obeštećenja za 85 odsto igračevog ugovora koliko je bilo u vlasništvu kluba.

Izabrane vesti

Luiz Enrike je ponikao u Fluminenseu za koji je odigrao stotinjak utakmica i skrenuo pažnju na sebe. Čak i pažnju slavnog zemnljaka Ronalda. Popularni Fenomen se vrlo pohvalno nedavno izjasnio o svom mladom zemljaku.

„Luiz Enrike me je baš impresionirao. Imaće briljantnu karijeru. Uveren sam da će blistati u Betisu i Španiji. Želim mu svu sreću u karijeri“, rekao je Ronaldo.

Doduše, Betisova tradicija sa Brazilcima nije baš najbolja. Pogotovo kada su napadači u pitanju. Još od istorijskog fijaska sa Denilsonom, Betis je češće promašivao nego pogađao sa Brazilcima. Uspešne karijere na Heliopolisu su napravili Markos Asunsao, Rikardo Oliveira i Edu ali je bilo mnogo više promašaja kao što su Rafael Sobis, Leo Baptistao, Leandro Damijao, Žorž Vagner, Dijego Tardeli...


tagovi

Luiz EnrikeLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara