Miloš Vazura (© Star sport)
Miloš Vazura (© Star sport)

Biće još potpisa u Humskoj: Sledeći je Ostojić, razmišlja se o Obradoviću i Sveti Markoviću

Vreme čitanja: 4min | čet. 18.03.21. | 16:46

„Spremamo ekipu za sledeću sezonu, moramo da učvrstimo sve ugovore sa igračima koje već imamo u ekipi“, kaže Miloš Vazura

Početkom sezone Nemanja Miletić, s tim da je štoper već do kraja prelaznog roka prodat u Saudijsku Arabiju. Odmah posle njega imenjak Stevanović. U međuvremenu Slobodan Urošević. Tokom zime Aleksandar Šćekić, a danas Saša Zdjelar, kao potvrda da čelnici Partizana brinu o fudbalerima koji „izlaze“ iz ugovora.

Zadnji vezni se obavezao da ostane u Humskoj do leta 2023, što raduje trenera Aleksandra Stanojevića jednako kao navijače i rukovodioce, jer posle čina na stadionu u Humskoj ne postoji bojazan da bi bivši član Olimpijakosa mogao da se otisne u inostranstvo bez obeštećenja.

Izabrane vesti

I to na njegovo insistiranje.

„Zadovoljan sam to smo potpisali novi ugovor. Saša nastavlja sa profesionalnim obavezama, od nedavno je i kapiten, opravdao je sve ono što smo i mi i navijači očekivali od njega. Ni u jednom trenutku Zdjelar nije želeo da ode kao slobodan igrač, već će, kada dođe taj trenutak, i klub i on zaraditi. U poslednje vreme pruža igre kojima potvrđujue da je okosnica, lider tima“, pojasnio je Miloš Vazura, generalni direktor Parnog valjka u izjavi za klupsku televiziju.

Trend oslanjanja na proverene snage čelnici Partizana nastaviće već u petak. Sa iskusnim štoperom Bojanom Ostojićem dogovorili su produžetak saradnje na još 12 meseci, te će uprkos činjenici da ne igra kao ranije (ove sezone samo devet puta na terenu) nekadašnji član Čukaričkog ostati i u 37. godini deo kadra na koji računa stručni štab. Nadaju se u Humskoj da će privoleti i Ivana Obradovića da produži ugovor (ističe mu u junu), jer se levi bek podigao do nivoa standardnog prvotimca, postao oslonac odbrane matirane samo dvaput u 2021.

Pokušaće crno-beli i da isposluju sa kolegama iz Olimpijakosa i otkup Svetozara Markovića, iako im, u ovom trenutku, nisu baš velike šanse, s obzirom da u ugovoru u pozajmici nije predviđena opcija ostanka mladog reprezentativca posle leta. Mada, vredi probati, jer se štoper iz „klase 2000“ nametnuo kao važar šraf tima koji pobeđuje.

U sledećih nekoliko dana će biti novih potpisa sa igračima koji su tu, kojima ističu ugovori. Produžiće ih u dogovoru sa trenerom i sportskim sektorom. Saša je prvi, kao jedan od, za nas, trenutno najbitnijih igrača. Spremamo ekipu za sledeću sezonu, moramo da učvrstimo sve ugovore sa igračima koje već imamo u ekipi“.

Ti potezi trebalo bi da najave spremanje tima za naredni takmičarski ciklus.

„Videćemo ko od igrača ostaje, ali pokušaćemo da što više njih sačuvamo i da se kvalifikujemo za evropsko takmičenje koje nam sledi. Naravno, da provedemo aktuelnu sezonu do kraja što je bolje moguće“.

Kad je reč o poslovima direktno vezanim za selekciju igrača, dobio je nedavno Partizan pojačanje u sportskom sektoru. Bivši golman Ivica Kralj produžio se timu skauta i biće zadužen za odabir fudbalera, kako onih iz drugih klubova i(li) inostranstva, tako i momaka koji iz omladinske škole zaslužuju prekomandu u prvi tim. U četvrtak je nekadašnji prvotimac prionuo na posao, na prvom sastanku sa ostalim skautima: Zvonkom Popovićem, Aleksandrom Trifunovićem, Ilijom Zavišićem, Dejanom Rusmirom, Vladom Čapljićem, Vanjom Radinovićem i Predragom Jusićem, kao i Ivicom Ilijevim, kao sponom između čelnika i sportskog sektora.

Kralj je postao rukovodilac skauting službe. Vratili smo još jednu legendu, u nadi da neće biti jedini. Naša omladinska škola je jedna od najboljih u Evropi, moramo konstantno da obnavljamo kadar kako bismo imali zapažene rezultate. Oni su vidljivi u prvom timu, Jović je već postao standardan, Popović je često među stativama. Svake sezone promovišemo nekog mladog igrača u prvi tim, nadam se da ćemo nastaviti tako, još bolje, sa Ivicom Kraljem“, pojasnio je Miloš Vazura, prvi operativac Partizana.


ŠTETA ŠTO PUBLIKA NE MOŽE DA UŽIVA U STANOJEVIĆEVOM FUDBALU

Crno-beli su zaređali 17 uzasotpnih pobeda, priliku da nastave niz imaće na subotnjem gostovanju OFK Bačkoj, posle čega sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza državnih timova. Ovakva serija dobrih rezultat obradovala je sve u klubu, pa čelnici veličaju doprinos šefa stručnog štaba, Aleksandra Stanojevića.

Vide se rezultati rada novog trenera. Ekipa deluje ozbiljno, igramo čvrst, kvalitetan fudbal, a u poslednje vreme dajemo i mnogo golova. Žao mi je što nema publike na stadionima da uživaju u ovom fudbalu, ali nadamo se da će situacija sa virusom korona proći, da će se navijači vratiti na tribine. Nadamo se, naravno, da će pobednički niz potrajata“, dodao je Vazura.

PAŽNJA! PAŽNJA!

Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita i isplate dobitaka - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.


tagovi

FK PartizanSaša ZdjelarBojan OstojićMiloš VazuraIvan ObradovićSvetozar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara