Komentari na vest

Bijelsa je uzalud gledao svaki meč Primere: Erensto Valverde treći put među Baskima

L

Lezama

pre gotovo 2 godine

Steta sto nemaju napadača kao što su bili Aduriz i Fernando Ljorente. Voleo bih da se vrate Xavi Martinez, Ander Erera. Da pokušaju da kupe Merina ili Ilaramendija iz Sosijedada. Mada se opet se može, i bez njih sloziti solidna ekipa. Takodje i da vrate Iniga Kordobu. Inače volim ovaj klub zbog tradicije i sto se ne rasipaju milionima.
I

Ibai Gomez Perez

pre gotovo 2 godine

Srecno Valverdeu do dolaska sledeceg trenera kroz par sezona. Mogu da se kladim da ce to biti Iraola! 😊
I

Ibai Gomez Perez

pre gotovo 2 godine

Kao neko ko navija za ovaj klub nisam siguran sta da kazem. 2 od 3 (Barkala i Uriarte) kandidata za predsednika nisu do pre neki dan objavili ko ce biti trener ukoliko oni pobede. Na kraju su obojica izbacili Valverdea u prvi plan. Za Barkalu se znalo da ima najmanje sanse da pobedi, jer iako je veliki navijac Athletic-a, najmanje se razume u fudbal. Steta za Bielsu, Bilbao je igrao najlepsi fudbal kada je on bio trener. Pritom je tad imao bas kriticnu ekipu (npr. John Aurtenexte mu je bio bek, covek vise ne igra profesionalno fudbal, imao je Amorebietu, Iniga Pereza, davao sansu Galareti, Axetxeu). Pored Bijelsine posvecenosti svi ostali treneri izgledaju kao amateri. Covek je 2 sata pricao samo o Berengeru (koji ove sezone nije standardan u prvih 11), gledao sam njegovu video konferenciju. Sa Bijelsom je problem na duže staze, Bilbao, Lil i Lids su se borili za opstanak u poslednjoj sezoni sa njim. Posto je perfekcionista, igraci ne mogu dugo da izdrze taj nivo zahteva i trcanja koji on trazi i na treninzima i na utakmicama. Meni ostaje žal za Marselinjom, da je dobio bar jedno od 2 finala bio bi i dalje tu. On i predsednik Elizegi su uradili neke dobre stvari na nivou kluba. Rezultati jesu izostali, ali bez pravog špica mislim da će se i Valverde mučiti. Na kraju, Valverde je doneo trofej posle pauze od 31 godinu. Zasluzio je jos jedan mandat. Odmorio se (od odlaska iz Barse se bavio samo fotografijom) i poznaje vecinu igraca iz perioda kada je drugi put vodio Bilbao. Jedino su me iritirale njegove rotacije i povlacenje cim ekipa da gol, cak i protiv dosta slabijih ekipa. U svakom slucaju, klub kakav je Bilbao mora da igra Evropu!
Z

Zizuu

pre gotovo 2 godine

Za Bilbao je ovo dzek pot, boljeg nemogu da nadju..

Katalonija

pre gotovo 2 godine

Ja bih rekao da je obrnuto, Bilbao je za njega top, a cak i ima sanse da bude dobar tu...
G

Gaizka

pre gotovo 2 godine

Konačno će i Baski da se uozbilje. Nadam se da će i Bijelsa naći klub u Primeri, kao i Kike Setijen.
I

Ibai Gomez Perez

pre gotovo 2 godine

U kom trenutku su postali Baski, a prestali da budu Baskijci? Nista protiv tvog komentara, nego ja vise ne znam sta se desava sa nasim jezikom. Od nakaradnog akcentovanja do ove smejurije sa Australcima, Gancima (drzavljanima Gane) i Baskima...