Andrea Beloti (©Shutterstock)
Andrea Beloti (©Shutterstock)

Bikovi, kad će ta prva pobeda kod kuće?

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 12:58

Torino još nijednom nije slavio na domaćem terenu ove sezone u šampionatu, a danas dočekuje Sasuolo u odloženom duelu 24. kola Serije A

Sad ili nikad. Zona ugroženih prisvojila je Torino posle dva vezana poraza, ali u taboru Granate smiruju strasti usled činjenice da imaju dva meča manje od konkurenata. Prvi će odigrati danas, na domaćem terenu protiv Sasuola, u sklopu zaostalog susreta 24. kola Serije A (15.00).

Pre značajnog uticaja Covid-19, koji je zabeležio 10 pozitivnih slučajeva u kampu Bikova, trener Davide Nikola je počinjao da stabilizuje brod koji je počeo da tone, a sve to pošto je sredinom januara zamenio Marka Đampaola na kormilu.

Izabrane vesti

Niz od pet utakmica bez poraza, uključujući četiri uzastopna remija, međutim, nije bio dovoljan da Granata odmakne od opasnosti, jer i dalje sede na 18. mestu, u istoj poziciji u kojoj je bila kada je

Nikola preuzeo dužnost i odgovornost.

15.00: (2,55) Torino (3,30) Sasuolo (2,75)

Posle šesnaestodnevne pauze u izolaciji, Torino je od tada odigrao dva meča u Seriji A, i izgubio sa 4:2 od fenjeraša Krotonea, a zatim je prošle nedelje poražen od lidera Intera, kada je Lautaro Martinez u 85. minutu odneo tri boda za Milano.

Granata sada ima dve utakmice u ruci i Nikola će se nadati da će njegovi igrači da zaborave svoje nedavne poraze u ligi i da krenu u preostale mečeve sa uverenjem da mogu da odnesu dragocene bodove i odmaknu se od zone ispadanja. A, da bi se to desilo, domaći teren mora da se odbrani. Torino je i dalje jedina ekipa u ligi koja još nije pobedila na svom stadionu u ovoj kampanji. U 12 dosadašnjih prvenstvenih susreta ostvario je sedam remija i pet poraza.

Veru u "probijanje leda" daje mu podatak da je slavio na četiri prethodna domaćinstva protiv Sasuola, postigavši pritom 13 golova. Slavlje i peti put zaredom pružilo bi preko potrebnu odskočnu dasku za Torino, koji je krenuo u poslednju trećinu sezone.


*Mozzart je spremio veliko iznenađenje


u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače.


Informišite se o detajima OVDE.

Sa druge strane, posle niza od tri utakmice bez pobede, Sasuolo je prošlog vikenda odneo sva tri boda protiv Verone. Taj rezultat pomerio je Neroverde iznad Verone i do osmog mesta na tabeli, ali su oni i dalje daleko od pozicija Lige Evrope, sa 11 bodova koja ih dele od petoplasiranog Napolija i od šestoplasirane Rome.

Sasuolo nije imao problema sa postizanjem golova ove sezone, pronašavši put do mreže najmanje jednom u 22 od 26 mečeva u Seriji A. Međutim, odbrambene slabosti koštale su ga nekoliko puta, kapituliravši u svakom od poslednjih 15 ligaških okršaja i pobedivši u samo četiri od tih utakmica.

Okršaj u Torinu imaće i srpske učesnike. Od starta se očekuju reprezentativci Saša Lukić sa jedne, odnosno Filip Đuričić sa druge strane.

SERIJA A - ZAOSTALI MEČ 24. KOLA

Sreda

15.00: (2,55) Torino (3,30) Sasuolo (2,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AsasuoloTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara