Stadion Brendbija (©Shutterstock)
Stadion Brendbija (©Shutterstock)

Bikovi završavaju posao, klimavi Brendbi ne može nikoga da pobedi

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.08.21. | 14:20

Salcburg pred večerašnji revanš susret plej-ofa za Ligu šampiona ima prednost od 2:1 iz prvog meča

Prošlonedeljna pobeda u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona ostavlja Salcburg na mestu favorita uoči revanša protiv danskog šampiona Brendbija, pošto treću godinu zaredom Bikovi traže mesto u grupnoj fazi evropske elite. Ambiciozna austrijska ekipa slavila je posle preokreta 2:1, pa očekuje da će da završi posao večeras u pregrađu Kopenhagena (21.00).

Iako su domaćini dominirali u prvoj polovini uvodnog susreta prošlog utorka, Brendbi je postigao jedan gol zahvaljujući pogotku Mikaela Urea iz jedine šanse u prvom periodu. Međutim, u drugih 45 minuta radovali su se navijači Salcburga usled golova mladog napadača Karima Adejemija i američkog veznjaka Brendena Aronsona. Taj rezultat označio je treći uzastopni poraz za klub koji je nekada dominirao danskim fudbalom, ali se plasirao u ovu rundu takmičenja osvajanjem Superlige prvi put od 2005.

Izabrane vesti

21.00: (5.10) Brendbi (4.00) Salcburg (1.65)

Odbrana titule počela je klimavim tempom, jer je ekipa Nilsa Frederiksena do sada osvojila samo četiri boda u šest utakmica, i to bez ijedne pobede, zbog čega je stacionirana u donjem delu tabele. Prethodnog vikenda Brendbi je igrao nerešeno sa Odenzeom na strani, i to pošto je na poluvremenu imao dva gola viška. Ponovo je Ure bio precizan, ali je rival naposletku izborio remi.

Kao i njihove danske kolege, Salcburg se takođe plasirao u plej-of tako što je u sezoni 2020/21 osvojio domaću ligu, osmi uzastopni put. Iako su Bikovi 2019. ušli direktno u grupnu fazu, njihova ukupna pobeda od 5:2 u ovoj fazi prošle godine protiv Makabija iz Tel Aviva okončala je žalosnu seriju od 13 uzastopnih eliminacija u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Salcburg ipak nije uspeo da prezimi u najkvalitetnijem takmičenju u poslednjem mandatu završivši na trećem mestu, čime je ispao u Ligu Evrope, gde ga je potom pobedio kasniji osvajač Viljareal. Dok im je evropski iskorak glavna preokupacija, izabranici Matijasa Jajslea su tipično snažno započeli novu sezonu. Zabeležili su pet pobeda iz isto toliko utakmica kako bi se bez napora popeli na vrh tabele. U poslednjem ligaškom duelu stradala je Austrija Klagenfurt sa 3:1.

U sastavu Salcburga ove nedelje protiv Brondbija igraće dvojica igrača koji se vraćaju na domaće tlo, pošto bi desni bek Rasmus Kristensen i vezista Maurits Kjergard mogli da nastupe. Kao i na domaćem terenu, Bikovi bi trebalo da počnu sa obećavajućim parom Benjamina Šeška i Karima Adejemija napred. Kao što su Sadio Mane, Erling Haland i nedavno Patson Daka diplomirali u fabrici talenata Red Bula, od njih se mnogo očekuje. Međutim, očekuje se da će plejmejker Zlatko Junuzović ostati po strani zbog povrede lista, pa bi Luka Sučić ili Brenden Aronson trebalo da ga zamene.

Kao i 23-godišnji golman Salcburga Filip Ken, čuvar mreže Brendbija Mads Hermansen odigrao je samo nekoliko mečeva za svoj tim, ali se očekuje među stativama. Njegov tim nedavno je pogodila epidemija Kovid-19, koja im je uskratila nekoliko članova, pri čemu su Kapis, Greve, Borkejet i Mikelsen pozitivni na virus. U navali će najbolji strelac Mikael Ure verovatno da preuzme ulogu usamljenog napadača, a šansu vreba i srpski napadač Andrija Pavlović.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - PLEJ-OF (REVANŠI)

Utorak

Ferencvaroš - Jang Bojs 2:3 (2:1) /prvi meč 2:3/

/Vingo 18, Mae 27 - Cesiger 5, Fasnaht 56, Sibašo 72ag/

Ludogorec - Malme 2:1 /prvi meč 0:2/

/Nedjalkov 10, Sotiriju 60pen - Birmančević 42/

PSV - Benfika 0:0 /prvi meč 1:2/

Sreda

21.00: (5.10) Brendbi (4.00) Salcburg (1.65) /prvi meč 1:2/

21.00: (1.43) Dinamo Zagreb (4.30) Šerif (7.00) /prvi meč 0:3/

21.00: (2.80) Šahtjor (3.25) Monako (2.55) /prvi meč 1:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaBrondbiSalcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara