Foto: twitter.com/FCBarcelona
Foto: twitter.com/FCBarcelona

Bilo je suđeno - Ćavi i zvanično na klupi Barse!

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.11.21. | 02:01

Počinje nova era na Kamp Nou

Više nema dileme, Ćavi Ernandez se vratio u Barselonu - ovoga puta u ulozi trenera. Preuzeo je klupu posrnulog katalonskog giganta od Ronalda Kumana i potpisao ugovor do leta 2024. godine. Debitovaće po okončanju reprezentativne pauze, 20. novembra, protiv gradskog rivala Espanjola.

"ŠEST GODINA NAKON OPROŠTAJA OD KAMP NOUA, ĆAVI ERNANDEZ SE VRATIO KUĆI"

Izabrane vesti

U suzama se danas oprostio od Al Sada, koji je sa puno uspeha predvodio u prethodne dve godine. Očekivalo se da će u ponedeljak uslediti i zvanična potvrda sa Kamp Noua, ali izgleda da u Barseloni nisu mogli da dočekaju da javnosti saopšte sjajne vesti. Za prvi dan naredne sedmice zakazana je i njegova zvanična promocija, tokom koje će se prvi put javnosti obratiti kao trener Blaugrane.

16.16: (3,50) Selta (3,50) Barselona (2,20)

Turbulentan period je iza kluba iz Katalonije. Barsa proživljava teške trenutke, bori se sa silnim finansijskim problemima, koji su doveli i do razočaravajućih rezultata na terenu. Klub je tokom minulog leta bio primoran da se rastane sa Lionelom Mesijem. Razišao se sa još nekolicinom prvotimaca, kako bi rasteretio kasu i otpočeo ekonomsku rehabiltaciju.

Ideja predsednika Đoana Laporte, koji se nedavno i vratio na vrh kluba, je da se posveti pažnja mladim igračima, izdancima čuvene Barsine škole fudbala Masije i da se među njima pronađu nove zvezde, koje bi vremenom trebalo da vrate klub na staze starih uspeha. Projekat je poveren Ronaldu Kumanu, ali je Holanđanin posle serije loših rezultata otpušten. Sada je na njegovo mesto postavljen Ćavi.

Jedan od najuspešnijih fudbalera u istoriji španskog fudbala i Barselone je 24 godine proveo na Kamp Nou, pre nego što je otišao u Katar da okonča igračku karijeru. Iza sebe ima 133 nastupa u državnim timu (13 golova), dve titule evropskog i jednu svetskog šampiona, dok je dres Blaugrane nosio u 767 navrata, pritom postigavši 85 pogodaka. Sa voljenim klubom je osvojio osam titula u Primeri, četiri trofeja Lige šampiona, tri Kupa kralja, ali i brojne druge.

U dresu Al Sada je rekao zbogom profesionalnoj karijeri i iz kopački odmah prešao u cipele. Na prvoj stanici u trenerskoj karijeri osvojio je čak sedam trofeja, uspostavio u Al Sadu dopadljiv i efikasan stil igre. Video se Barselonin trag u njegovoj filozofiji od starta, pa je bilo samo pitanje vremena kada će se vratiti kući. Došao je i taj trenutak.

Očekuje se da Barsa na ime Ćavijevog angažovanja Al Sadu uplati određeni novac, mada postoje indicije i da bi dva kluba mogla da postignu nešto drugačiji dogovor. Detalji će biti poznatiji na zvaničnoj promociji u ponedeljak.



tagovi

BarselonaĆavi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara