Ćavi od ponedeljka zvanično na klupi Barse, obeštećenje platio zajedno sa klubom

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 19:21

Od Al Sada se oprostio u suzama...

Al Sad je jutros obelodanio, u Kataloniji je potvrda stigla u popodnevnim časovima – Ćavi Ernandez postaće novi trener Barselone.

Pregovori sa katarskim klubom uspešno su završeni zahvaljujući zajedničkoj intervenciji direktorskog tandema Mateu Alemani – Rafa Juste i Ćavija, koji je pokazao dodatnu inicijativu da se postigne konačni dogovor tako što je odlučio da zajedno sa Barselonom plati obeštećenje za svoju slobodu. Pokušavali su najbliži saradnici Đoana Laporte da izdejstvuju kod šeika da Ćavi dođe bez plaćenog evrocenta, ali Mundo Deportivo tvrdi da drugačije nije moglo, posle čega je Ćavi intervenisao i to je bila tačka na “i“.

Izabrane vesti

Ćavi će u domovinu stići zajedno sa porodicom, te Alemanijem i Justom već u subotu prepodne, a promocija novog šefa stručnog štaba zakazana je za ponedeljak. Prema sadašnjim informacijama nekadašnjeg vezistu Barselone čeka garantovani ugovor do juna 2024. godine.

Razlog zašto se toliko čeka na predstavljanje novog trenera je u rešavanju papirologije, što je sada zadatak advokata dva kluba. Svakako, Mundo Deportivo piše da nema ni trunke dileme da li će Ćavi iz trećeg pokušaja dobiti potpuno novu ulogu na stadionu Kamp Nou.

Klub je navodno odlučio da ne objavljuje nijedan detalj sporazuma sa Al Sadom do ponedeljka, kako bi se sačuvala poverljivost podataka bar do konferencije za novinare. U Španiji se uveliko spekuliše o tome koliko će obeštećenje Barselona i Ćavi platiti Al Sadu, odnosno da li će isplata biti izvršena odmah ili u narednom periodu. Tokom dana su se čak pojavile informacije da neće biti plaćena kompletna izlazna klauzula od 5.000.000 evra, već da će Al Sad dobiti deo u novcu, deo u dogovoru zajedničkog organizovanja prijateljske utakmice, uz eventualnu marketinšku saradnju dve strane. O tome će više reči biti u ponedeljak.

Ćavi je Al Sad, u kojem je završio igračku i započeo trenersku karijeru, napustio u suzama. Emotivan je bio oproštaj od igrača i stručnog štaba, klub iz Katara je čak na društvenim mrežama objavio fotografije i video snimke sa zajedničkog ručka gde se vidi kako su svima oči pune suza. Bez obzira na to što poziv svoje Barselone ovog puta nije mogao da odbije, očigledno je da je Ćaviju vreme u Kataru mnogo značilo.

Podsetimo, proteklih dana se čak šuškalo da bi povratak Ćavija u Barselonu mogao da donese i određeni finansijski benefit uz potencijalne sponzorske ugovore, tačnije obnavljanje izgubljenih veza od pre nekoliko godina...



tagovi

ĆaviBarselonaAl Sad

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara