Fudbaleri UNAM Pumasa (Foto: Reuters)
Fudbaleri UNAM Pumasa (Foto: Reuters)

Biti ili ne biti za Pumas: Pobedom protiv Santos Lagune čuva stvari u svojim rukama

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.11.21. | 23:15

Meksička Apertura: Sastav iz Meksiko Sitija ima razočaravajuću sezonu iza sebe, ali sve bi mogao da promeni u poslednja dva kola

Fudbaleri Pumasa Unama u zaostalom meču 11. kola meksičke Aperture dočekuju Santos Lagunu (02.00). Pobeda je moranje za ekipu Andreasa Lilinija, koja je trenutno ispod pozicija koje vode u repersaž. Trijumfom bi mogla i do devetog mesta, pa bi pred duel sa Kruz Azulom u poslednjem kolu regularnog dela imala stvari u svojim rukama.

02.00: (2,70) UNAM Pumas (2,95) Santos Laguna (2,70)

Izabrane vesti

Na pet poslednjih utakmica u svim takmičenjima Pumas nije doživeo poraz. Posle četiri vezana trijumfa, u minulom kolu prvenstva je remizirao sa Pačukom. Upalio je sastav iz Meksiko Sitija motore u ključnom delu sezone i još uvek može da je spasi plasmanom u osminu finala plej-ofa. Uzda se u prednost domaćeg terena, kako je na sedam odigranih mečeva kod kuće samo jednom poražen (po tri remija i pobede).

Santos Laguna je sa druge strane u nešto boljoj poziciji. Ima dva boda više. Sedi na devetom mestu i trijumfom bi mogla da obezbedi mesto u doigravanju, ali neće imati lak zadatak. Ne igraju Gererosi sjajno u poslednje vreme, ali su posle tri vezana meča bez trijumfa minulog vikenda savladali Keretaro na strani (3:2). Izuzev pomenutog trijumfa, ne snalaze se najbolje na strani u poslednje vreme, pa su pre toga doživeli dva poraza, uz remi, kao gosti.

Tradicija je na strani domaćina predstojećeg duela. Dobio je Pumas dva minula duela sa Santos Lagunom, pre toga su podelili plen, a ekipa iz Toreona nije uspela da slavi ni u kupu minule godine.

Gererosi mogu da se pohvale da imaju jedan od najefikasnijih napada u ligi (20 golova), dok Pumas ima jedan od najslabijih (13). Biće bez sumnje tesno, ulog je veliki. Poraz obe ekipe stavlja u nezgodnu poziciju, da moraju da zavise od drugih u finalnoj rundi, što se posebno odnosi na ekipu iz Meksiko Sitija koja u poslednjem kolu igra sa neugodnim Kruz Azulom.

MEKSIKO - ZAOSTALI MEČ 11. KOLA

Petak

02.00: (2,70) UNAM Pumas (2,95) Santos Laguna (2,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1PumasSantos Laguna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara