Andrej Ševčenko (©Reuters)
Andrej Ševčenko (©Reuters)

Bitka pod koloseumom: Umorni Ukrajinci i Englezi koji prvi put gostuju

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 14:53

Duel u Rimu u subotu od 21.00 biće poslednji četvrtfinalni na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu

Dočekali smo i to da Engleska ne igra na Vembliju. Na ovom veoma čudno organizovanom Evropskom prvenstvu, koje se igralo u devet različitih država, gordi Albion će prvi put da nastupi na gostujućem terenu. Rival će mu u subotu od 21.00 časova da bude Ukrajina, u poslednjem meču četvrtfinala kontinentalnog takmičenja.

Ukrajinci u italijansku prestonicu stižu izmoreni. Da bi odigrali prethodna četiri meča preputovali su oko 9.000 kilometara. Uz to u osmini finala je protiv Švedske (2:1) igrala produžetke, tako da je veliko pitanje koliko su uspeli da se spreme za duel sa Engleskom.

Izabrane vesti

21.00: (7,25) Ukrajina (4,00) Engleska (1,53)

Ukrajinci su igrali sa Holandijom (2:3) u Amsterdamu, a zatim sa Makedonijom (2:1) i Austrijom (0:1) u Bukureštu. Provukli su se u osminu finala kao četvrta najbolja trećeplasirana ekipa iz svih grupa, a zatim su sa Švedskom igrali u Glazgovu.

Za sve to vreme Engleska je igrala u Londonu. Nije mrdnula iz svoje prestonice, u kojoj je pobedila Hrvatsku (1:0) i Češku (1:0), odnosno igrala nerešeno sa Škotskom (0:0) u grupnoj fazi, a zatim je u osmini finala bila bolja i od Nemačke (2:0). Sad ćemo da vidimo kako se snalaze u gostima. Prvi put putuju, Rim im je udaljen oko 1.430 kilometara.

Selektor Ukrajine, Andrej Ševčenko, priznao je da su njegovi izabranici izmoreni.

Teško nam je da se oporavimo posle ovako mnogo utakmica i putovanja. Nemamo mnogo fudbalera na klupi, nekoliko njih je otpalo iz konkurencije zbog povreda. Zbog svega toga, bilo bi bolje da imamo više vremena za odmor, ali šta da radimo. Kako je nama, tako je i svima ostalima“, kazao je Ševčenko, nekadašnji fudbaler Čelsija.

Ukrajinci su nažalost protiv Švedske ostali bez Artema Besedina. Njemu je u produžetku Markus Danielson grubo startovao na koleno leve noge, posle čega je dobio direktan crveni karton. Ispostavilo se da je to bio ključni detalj da Ukrajinci eliminišu Vikinge, ali su ostali bez povređenog Besedina.

Pored njega zbog povrede neće igrati sigurno ni Popov, dok je neizvestan nastup Zubkova. Na drugoj strani, Englezi su kompletni i selektor Geret Sautgejt ne mora da brine prilikom sastavljanja tima.

Podsećamo da će svim igračima da budu očišćeni kartoni uoči polufinala, tako da fudbaleri poput Megvajera, Fodena, Jarmolenka ili Šaparenka ne moraju da brinu da će zbog jednog žutog kartona da budu suspendovani.

Pobednik ovom meča igraće sa boljim iz duela Danske i Češke.

UKRAJINA – ENGLESKA, 21.00

Stadion: Olimpiko (Italija)

Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

Ukrajina (5-3-2): Buščan – Karavaev, Zabarnji, Krivcov, Matvijenko, Zinčenko – Stepanenko, Šaparenko, Sidročuk - Jarmolenko, Jaremčuk

Engleska (4-3-2-1): Pikford – Volker, Stouns, Megvajer, Šo – Saka, Rajs, Filips, Maunt, Sterling – Kejn

EVROPSKO PRVENSTVO – ČETVRTFINALE

Petak

Švajcarska – Španija 1:1 (1:1, 0:1 – penalima 1:3)

/Šaćiri 68 – Zakarija 8ag/

Belgija – Italija 1:2 (1:2)

/Lukaku 45+2pen – Barela 31, Insinje 44/

Subota

18.00: (3,50) Češka (3,00) Danska (2,30)

21.00: (7,25) Ukrajina (4,00) Engleska (1,53)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija Engleskereprezentacija UkrajineEuro2020EURO 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara