Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Bitka za promociju ide ka finalu, a jedan od konkurenata noćas neće dati gol

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.09.21. | 22:55

Brazil 2: Tradicija kaže da je na prethodnih šest, odnosno osam od devet poslednjih obračuna Avaija i Gojasa dolazila igra NG

Druga liga Brazila garantuje veoma uzbudljivu završnicu. U Seriju A vode četiri pozicije, a njih posle 24 odigrane utakmice trenutno zauzimaju Koritiba, Gojas, Botafogo i CRB, mada još barem šest timova vidi šansu da se probije do promocije. Neki su boravili među vodećom četvorkom pa ispali, što je slučaj sa Avaijem, koji noćas u okviru zaostale 19. runde Serije B, na stadionu Resacada u Florijanopolisu, dočekuje drugoplasirani Gojas (23.55).

Posle napuštanja G4, Avai se malo distancirao od klasifikacione zone usled najnovijih rezultata. Tim predvođen trenerom Klaudineijem Oliveirom u sudar ulazi posle poraza od Rema, odnosno Marsilio Dijasa u sklopu Kupa Santa Katarine, a sve to pošto je pobedio Vasko da Gamu. Lavovi su na šestom mestu na tabeli sa 37 bodova, četiri manje od željene pozicije.

Izabrane vesti

23.55: (2,60) Avai (2,85) Gojas (2,90)

Na drugoj strani, Gojas je bez poraza na 10 poslednjih utakmica. Takva serija omogućila mu je da sakupi 45 bodova i domogne se drugog mesta, pa noćas traži novu pobedu za nastavak lova na lidera Koritibu, koji ima 48. Smaragdni tim pobedio je Brazil de Pelotas sa 2:1 u prethodnom kolu i uživa u najboljem periodu u kampanji. Trener Avaija Oliveira neće moći da ponovi sastav koji je izveo u poslednjem meču zbog isključenja Edilsona. Zamena na poziciji desnog beka biće Dijego Renan, koji je izgubio prostor kao starter, ali je ulazio u svaku utakmicu. Izostaće još Markos Serato, dok su Alemao, Getulio, Juri, Žean Kleber, Žean Martim i Vesli imali određenih zdravstenih problema, ali se očekuju u konkurenciji.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Marselo Kabo, kormilar Gojasa, usled suspendovanih štopera Reinalda i rezervnog Jaga Mendonke, trebalo bi da se osloni na Mateusa Salustijana kao novinu u odbrani, kao i Davida Duartea četvrtog centralnog defanzivca u ekipi. Ovo bi trebalo da budu jedine promene u sastavu.

Poslednji put dva tima su se sukobila pre tri meseca, a pobedu je odneo Gojas. Bilo je 3:0 za Smaragdne, a jedan od pogodaka bilo je delo Bruna Mezenge, nekadašnjeg napadača Crvene zvezde, koji će noćas biti opcija sa klupe.

Interesantno, na šest proteklih dvoboja nije bilo gola na obe strane, a NG je zaokružen ukupno na osam od minulih devet međusobnih obračuna Avaija i Gojasa.


tagovi

Brazil 2AvaiGojas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara