Hon Arijas u duelu sa Filipeom Luisom (©Reuters)
Hon Arijas u duelu sa Filipeom Luisom (©Reuters)

Bitka za Rio: Rosi zaključao mrežu Flamenga

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.03.24. | 23:05

Karioka šampionat, Fla-Flu klasik: Fluminense brani krunu iz 2023. godine pred prvi duel polufinala plej-ofa sa raspoloženom ekipom nekadašnjeg selektora Selesaa, Titea. Crveno-crni nisu primili gol na devet poslednjih utakmica

Rasplet u šampionatu Rio de Žaneira, Karioka. Od velike četvorke iz ovog grada u borbi za titulu nema Botafoga, koji je bio prvi ispod crte. Proteklih godina Flamengo i Fluminense su odlučivali o tituli, a sada će o finalisti, dok je Vasko de Gama veliki favorit u dvomeču sa najvećim iznenađenjem sezone Novom Iguasom koja je bila treća, ispred šampiona Južne Amerike.

Flamengo je jedini tim bez proraza u ligaškom delu. Crveno-crni nisu primili gol na devet vezanih mečeva. Argentinac Rosi je začarao mrežu velikana koji je završio 2023. godinu bez ijednog trofeja. U slučaju da oba meča završe neršeno ili da posle 180 minutua u zbiru bude egal, Flamengo će se plasirati u borbu za krunu i napraviće dobru uvertiru pred start Brazileiraa, odnosno zajedničkog šampionata Brazila sa 20 klubova.

Izabrane vesti

Popularni Fla-Flu klasik je uvek više od igre. Fluzao se čuvao u prvom delu šampionata. Posle titule u Kopa Libertadores krajem prošle godine, prošlog meseca je osvojio i Rekopa Sudamerikanu (Superkup Južne Amerike) posle trijumfa nad ekvadorskim LDU Kitom.

01.00: (3,15) Fluminense (3,15) Flamengo (2,25)

Flamengo je gledao u leđa gradskog rivalu poslednje dve godine i sada želi da se vrati na tron Rio de Žaneira posle 2021. godine Tite je uspeo da stabilizuje crveno-crne koji ulaze u ovaj dvomeč kao blagi favorit.

Fernando Diniz, tnener Fluminensea ima četiri bitna izostanka za noćašnji (01.00) prvi duel polufinala na kultnoj Marakani koja će da bude ispunjena do poslednjeg mesta (kapacitet 78.838 mesta). Van stroja je desni bek Semjuel Ksavijer, Andre, Daglas Kosta i Marlon. U špicu će igrati standardna trojka. Najistureniji će biti Argentinac Herman Kano, a pomagaću mu s krila Keno i Arijas.

Tite nije imao uspeha sa Selesaom, dva puta je stigao do četvrtfinala Mundijala, ali su Belgija i Hrvatska bili kobni za zemju fudala, sambe i kafe. Iskusni strateg želi da vrati Flamengo na staze stare slave posle užasne prošle sezone. Neće biti u timu Flamenga Gabrijela Barbosu Gabigola, kao i Žersona i Veslija.

Pedro će imati ulogu klasičnog napadača, a pomagaće mu Everton i Luis Arauho, dok su Čileanac i Urugvajac Erik Pulgar i Đorđijan de Araskaeta zaduženi za kreacije na sredini terena. Mesto u startnoj postavi je izborio i urugvajski vezista De la Kruz koji je početkom godine stigao u tum iz Rija iz River Plejta.

Pre šest dana Flu je poražen od Botafogo (2:4), dok je Flamengo pobedio Madureira sa 3:0. Titeova ekipa je pobedila šest vezanih mečeva.

Ovi timovi su pre dve nedelje odigrali meč na Marakani u ligaškom delu Karioka šampionata. Flamengo je pobedio sa 2:0 golovima Pedra i Evertona. Diniz je čuvao karte u derbiju Rija, odmarao najbolje za meč Rekopa Sudamerikane protiv LDU iz Kita. Fluzao nije slavio protiv ljutog rivala na pet poslednjih utakmice (dva poraza i tri remija). Kada igraju velikani iz drugog po veličini grada u Brazilu, iza Sao Paula, ne dolazi veliki broj golova poslednjih godina. Na pet vezanih utakmica bio je tip 0-2.

KARIOKA ŠAMPIONAT – POLUFUINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Nedelja

01.00: (3,15) Fluminense (3,15) Flamengo (2,25)

22.30: (1,45) Vasko da Gama (4,00) Nova Iguasu (7,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaBrazil 1FluminenseFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara