Bivši Partizanovi napadači bi od naredne sezone mogli da budu tandem Valensije

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 17:49

Plus su i saigrači u reprezentaciji

Valensija je čardak ni na nebu, ni na zemlji. Svi katastrofalni potezi gazde Pitera Lima su došli na naplatu, pa je Valensija bliža borbi za opstanak nego za Evropu. Limu više niko ne veruje u klubu i gradu pa je rešio da proda Valensiju princu Džohora.

A dok vlada neizvesnost oko prevlasti, klub mora da živi i da posluje. Tako će Valensija na leto morati da obezbedi makar 31.000.000 evra samo od prodaja igrača da bi izbalansirala budžet što znači da neće biti ništa od skupih pojačanja. Jednostavno, neće biti para za to.

Izabrane vesti

Zato su Slepi miševi krenuli u skauting jeftinijih pojačanja, a dva imena koja se posebno dopadaju treneru Haviju Grasiji su nekadašnji Partizanovi, a sada napadači crnogorske reprezentacije Stevan Jovetić i Uroš Đurđević. Nisu skupi, a imaju kvalitet i upoznati su sa španskim fudbalom.

Đurđević ove sezone blista u španskom drugoligašu Sportingu iz Hihona. Prvi je strelac lige sa 17 golova i tokom sezone je zapao za oko prvoligašima Ueski i Betisu, a sada je i Valensija zagrizla. Tačnije, želi ga upravo trener Havi Grasija. Đurđevićev ugovor ističe u leto 2023. i ima otkupnu klauzulu od 25.000.000 evra. Ali ako se Sporting ne plasira u Primeru, klub će verovatno pristati da unovči Đurđevićevu sezonu karijere za neku razumnu sumu ispod pomenute klauzule. Valensija tu vidi svoju šansu...

Pored Đurđevića, Slepi miševi se raspituju i za uslove pod kojima bi Stevan Jovetić potpisao ugovor. Crnogorac je rezerva u Monaku, šansu dobija sa klupe pored nedodirljivih Ben Jedera i Folanda, a ugovor mu ističe na kraju sezone. Monako mu najverovatnije neće ponuditi produžetak saradnje i biće slobodan u izboru sredine. Baš ono što Valensija traži. Jovetić je već imao uspešnu sezonu u španskom fudbalu kada je kao pozajmljen igrač Intera nastupao za Sevilju. Sada bi mogao opet da zaigra na Pirinejima ako mu Valensija dostavi dovoljno primamljivu ponudu.


tagovi

Stevan JovetićUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara