Filip Holender (© Star sport)
Filip Holender (© Star sport)

Bliži se rastanak Holendera i Partizana: Napadač pred povratkom u Mađarsku

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.07.22. | 13:00

Novi prvoligaš želi ofanzivca crno-belih

Sva je prilika da se misija Filipa Holendera u Partizanu primakla kraju. Bezmalo dve godine proveo je povremeni reprezentativac Mađarske u Beogradu, ali će do kraja prelaznog roka napustiti Humsku. Na njegovom transferu se poslednjih dana ubrzano radi i velike su šanse da karijeru nastavi u Mađarskoj.

Povratnik u elitni rang tamošnjeg fudbala, Vašaš je pokazao interesovanje za hitronogog ofanzivca i postoje realni izgledi da se posao realizuje, potvrđeno je Mozzart Sportu sa nekoliko adresa.

Izabrane vesti

Više je razloga ovakvom scenariju. Prvi je u činjenici da Vašaš traži pojačanja za novu sezonu koja u susedstvu startuje za skoro dve sedmice. Trener Atila Kutor identifikovao je Holendera kao fudbalera koji može da doprinese različitim stilovima igre, pošto je sposoban da se pojavi po krilu, iza napadača ili u samom centru navale. Činjenica da ga šef stručnog štaba silno želi u ambicioznoj sredini (plan Vašaša je da se ne bori za opstanak, već da bude stacioniran u sredini tabele) možda je i presudna da Filip razmišlja o povratku u takmičenje u kome se pojavio 158 puta noseći dres Honveda, gde je igrao najbolji fudbal u karijeri.

Drugi razlog je status u Partizanu. Iako mu je Ilija Stolica davao šansu tokom pripremnog perioda, čak i na uvodna dva meča Mozzart Bet Superlige, momak rođen u Kragujevcu nije se snašao na utakmicama u Ivanjici i Nišu, što je samo nastavak njegovih bledunjavih izdanja iz prethodne sezone. Tad je takođe bio rezerva, trpeo usled činjenice da su prednost po krilima zbog poštovanja bonus pravila imali Nikola Terzić i Nemanja Jović, kasnije mu je i Kvinsi Menig krajcovao minutažu i nijednom nije bio prva opcija u napadu Aleksandra Stanojevića. Doduše, baš kod prethodnog trenera je pružao najupečatljivije partije po dolasku iz Lugana, kad je u prvoj sezoni, tada na pozajmici, igrao najisturenijeg fudbalera u formaciji 4-2-3-1, postigao devet golova i dodao četiri asistencije kao projektovana zamena Umaru Sadiku posle prodaje Nigerijca Almeriji.

Treći razlog zbog kojeg i Filip Holender razmišlja o selidbi je želja da se vrati u reprezentaciju Mađarske. U prvoj sezoni među crno-belima redovno je dobija pozive Marka Rosija, međutim, posle Prvenstva Evrope na kome su Mađari bili jedini od organizatora – iako nije dobio šansu da igra – praktično je nestao sa radara italijanskog stručnjaka i samo je proveo 22 minuta na terenu u iznenađujućem remiju sa Engleskom prošlog oktobra pred kraj mundijalskih kvalifikacija. Posle toga nijednom nije dobio poziv i logična je pretpostavka da će imati veće šanse ako iz sedmice u sedmicu bude pred očima selektora i njegovih saradnika u prvenstvu Mađarske.

Kako Partizan ne računa ozbiljno na Filipa Holendera, a Vašaš ga baš hoće, očekuje se lak dogovor oko uslova. Samo nije realno očekivati da crno-belih izvuku 500.000 evra uloženih u potpis ofanzivca, najpre u vidu pozajmice iz Lugana (50.000), kasnije i otkup od Švajcaraca (450.000).

A pričalo se da će cena samo da mu raste...



tagovi

Filip HolenderFK PartizanLetnji prelazni rok 2022Transferi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara