Amal Pelegrino (©Reuters)
Amal Pelegrino (©Reuters)

Bode ušao u formu, Od Grenland prodao dvojicu najboljih igrača

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.07.22. | 11:19

Norveška Elitserija: Šampion sve bolji kako sezona odmiče. Lauritsen i Kitolano od naredne sezone fudbaleri Sparte iz Roterdama, ali do kraja meseca ostaju u klubu za koji igra Milan Jevtović, nekadašnji krilni napadač Crvene zvezde

Dvostruki uzastopni šampion Norveške, čudo sa Arktika, učesnik četvrtfinale Lige konferencije, ove sezone u Elitseriji je samo bleda senka tima koji je mleo rivale u 2020. i 2021. godini. Odlasci najboljih igrača oslabili su Bode Glimt.

Dve pobede u nizu u prvenstvu, a četiri ako se računju i kup utakmice, nagoveštaj su boljih dana za tim trenera Kjetila Knudsena. Žuto-crni zaostaju osam bodova za liderom Lilestremom, uz meč manje, pa i dalje odbrana trona nije nemoguća misija. Bode ima ulogu favorita danas (18.00) u gostima protiv Od Grenlanda. Za domaćina igra nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Milan Jevtović.

Izabrane vesti

Od Grenland je pre sedam dana prodao dvojicu najboljih igrača, Tobijasa Lauritsena i Džošuu Kitolana holandskoj Sparti iz Roterdama. Ovaj tandem, ipak, će ostati u timu do kraja meseca. Šampion Norveške je pre četiri dana dobio pojačanje iz Rozenborga, golmana Džulijana Fajea Lunda. Dvojka na Bode Glimt u Mozzartu biće najveća na svetu.

18.00: (4,40) Od Grenland (3,70) Bode Glimt (1,80)

Domaćin igra toplo-hladno, ima tri pobede i dva poraza u poslednjih pet kola. U sredini tabele je i ne bi trebalo da razmišlja o borbi za opstanak. Od Grenland je prošle nedelje dobio Volerengu u Oslu sa 1:0. Na svom terenu ima čak četiri poraza, i to vezana, a prva dva meča pred svojma navijačima je dobio. Bode na gostovanjima ima tri trijmfa i dva poraza.

Prva zvezda Bodea je Amal Pelegrino, strelac sedam golova u šampionatu, jedan manje od Vetona Beriše iz Vikinga, najubojitijeg fudbalera u norveškoj elitnoj ligi. Najbolji strelac Od Grenlanda je Tobijas Lauritsen koji broje poslednje dane u timu. Odličan je i Milan Jevtović sa četiri gola na kontu.


tagovi

Norveška 1NorveškaBode GlimtOd Grenland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara