Ugo Rodaljega (©AFP)
Ugo Rodaljega (©AFP)

Bogota ekspres nema levog beka, nastavak trijumfalnog pohoda pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.01.24. | 23:03

Independijente Santa Fe u problemu pred gostovanje La Ekvidada u 3. kolu kolumbijske Aperture

Među prvim terminima trećeg kola kolumbijske Primera Kategorije 1, predviđen je i duel koji uvek daje nešto o čemu se priča u fudbalu, kako u samoj Bogoti, tako i na njenim periferijama, jer je ovo jedan od onih okršaja stisnutih zuba koji uvek nosi iznenađenja. Noćas će na stadionu Metropolitano de Teko, sa početkom od 02.30 sati po srednjevropskom vremenu, lokalni La Ekvidad da ugosti jedan od najvećih kolumbijskih klubova Independijente Santa Fe.

Klub Deportivo La Ekvidad, koji trenutno zauzima skromnu 12. poziciju na tabeli Otvaranja, iliti Klausure kolumbijskog prvenstva, vodi kampanju koja neprestano traži ravnotežu u ovom takmičenju. Od početka prvenstva ekipa Aleksisa Garsije u prva dva kola zabeležila je isto toliko nerešenih ishoda, što je znak stabilnosti, iako, nažalost, trijumf još nije ostvaren. Uokvirujući ovu situaciju, zanimljiva je činjenica da tim još nije postigao gol, ali isto tako nijedan šut dosadašnjih rivala nije završio u njihovoj mreži.

Izabrane vesti

Tokom prva dva kruga takmičenja, La Ekvidad je pokazao izuzetnu defanzivnu čvrstinu, pošto su sukobi protiv Jaguara iz Kordobe i Envigada kulminirali remijima bez postignutih golova. Pre ovih obaveza, još u poslednjem delu prethodne sezone, bili su uspešni u pobedi nad Miljonariosom sa 2:1 i Atletiko Bukaramangom sa 3:2, otkrivajući ofanzivnu efikasnost koja je izostala na tekućem turniru. Kormilar La Ekvidada, istakao je značaj vezista Danijela Polanka i Johana Rohasa Ečavarije, dok se u ofanzivnom sektoru kao neosporna referenca ističe Kevin Rodaljega, sa dosadašnjom taktičkom formacijom 4-3-3.

02.30: (2,25) La Ekvidad (3,00) Santa Fe (3,30)

Independijente Santa Fe, iz druge perspektive, zauzima visoku drugu poziciju posle dva odigrana kola. Impresivan početak nove sezone, sa dve pobede u dva nastupa, uz četiri postignuta i samo jednim primljenim golom, jasno govori o intenzivnoj želji kluba za uspehom na ovom takmičarskom putu. U dva uvodna kola, Santa Fe je igrao dosledno i čvrsto, pobedivši u gostima Pasto sa 1:0, a kasnije Envigado sa 3:1 na El Kampinu pred svojom publikom.

Glavni strateg Independijente Santa Fea Pablo Peirano ističe poudnost u svoje veziste Fransiska Čaveru i Džersona Gonzalesa, dok se napadač Danijel Moreno Moskera postavlja kao stalna pretnja odbrani protivnika. Iskusni Ugo Rodaljega, nekadašnji član Vigan Atletika, Fulama, Trabzona, ali i brazilske Baije, osnovni je deo taktičke opreme tima, koji svojim ogromnim iskustvom potpomaže planu igre. Ipak, trenutan izostanak Danijela Moskere je zabrinjavajuć, jer se on pridružuje mladom defanzivcu Santjagu Kueri (19), pa tako Bogota ekspres nema adekvatnog levog beka za noćašnji okršaj. Zbog toga bi na tu poziciju mogao biti postavljen Hulijan Milan, a moguće da bi tom prilikom na poziciji centralnog beka debitovao Argentinac Marselo Ortiz.

U poslednja tri direktna okršaja ovih timova, Independijente Santa Fe nije pokazao superiornost, iako je u većini slučajeva važio za favorite. U avgustu 2023. timovi su remizirali 1:1, međutim, u februaru iste godine, Kardinali su slavili minimalnim rezultatom, dok je okršaj u julu 2022. godine, takođe kulminirao nerešenim rezultatom 2:2. U ovom scenariju, s obzirom na nedavnu istoriju i trenutni učinak timova, sve ukazuju na povoljnu sklonost za Santa Fe. Ovaj tim se istakao svojom ofanzivnom efektivnošću i doslednošću u svojim igrama, posebno kada je igrao u gostima.

KOLUMBIJA 1, APERTURA - 3. KOLO

Utorak

Patriotas Bojaka - Agvilas Doradas U TOKU

Sreda

00.15: (2,00) Deportivo Kali (3,35) Fortaleza CEIF (3,50)

02.30: (2,25) La Ekvidad (3,00) Santa Fe (3,30)

22.00: (2,05) Pereira (3,20) Pasto (3,60)

Četvrtak

00.10: (1,53) Miljonarios (3,80) Alijansa (6,00)

02.20: (2,45) Tolima (3,05) Amerika Kali (2,90)

22.00: (2,40) Envigado (3,00) Bojaka Čiko (3,00)

Petak

00.10: (1,70) Atletiko Nasional (3,45) Onse Kaldas (4,90)

02.20: (2,00) Junior (3,25) Independijente Medeljin (3,70)

Subota

00.10: (2,40) Jaguares de Kordoba (3,15) Bukaramanga (2,90)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Independijente Santa Fe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara