Boka Juniors hoće šokantna pojačanja: Gabigol i Dani Alves za finale sa Riverom na Marakani!

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.12.20. | 17:19

Rikelme žele brazilske asove

Boka Juniors je opsednuta osvajanjem Kopa Libertadoresa posle dve bolne eliminacije od Rivera u prethodne dve sezone u finalu, odnosno polufinalu.

Sinoć ih je sreća pogledala na penal ruletu protiv Internasionala i sada su među osam najboljih. Tamo ih čeka lokalni rival Rasing koji ne bi trebalo da bude nepremostiva prepreka dok bi ih u polufinalu čekao bolji iz brazilskog duela Santosa i Gremija. A onda bi u finalu opet mogli na River...

Izabrane vesti

A ako dođe do novog mitskog finala argentinskih arhineprijatelja, Boka će učiniti sve da i treću godinu zaredom ne padne na kolena pred ljutim rivalom. Finale je na programnu 30. junara na kultnoj brazilskoj Marakani, a Boka želi da u meč za toliko željenu titulu uđe sa dva velika pojačanja kojima je taj stadion dobro poznat.

Bokin direktor Huan Roman Rikelme planira da ekipu za finale pojača brazilskim asovima Gabrijelom Barbosom i Danijel Alvesom, javljaju argentinski mediji.

Učesnicima finala će biti dozvoljeno da u januaru registruju pojačanja tako da sa te strane prepreke ne postoje. Rikelme želi da iskoristi situaciju u brazilskim klubovima koja nije idealna.

Gabigol je pre godinu dana kao udarna igla predvodio Flamengo do titule prvaka Brazila i Južne Amerike, a Bokinim navijačima je ušao u srce sa dva gola u finalu protiv Rivera. Posle toga je čak bio i Bokin gost na Bombonjeri. Prilikom nedavne posete Argentini sa Flamengom u meču osmine finala Kopa Libertadores, Gabigol je izrazio želju da poseti Bombonjeru i tom prilikom mu je uručen dres argentinskog velikana što je sa zadovoljstvom prihvatio. Mnogim njegovim zemljacima se nije svideo taj potez i prisnost sa Argentincima, ali Gabigol nije želeo da propusti priliku. Na opšte oduševljenje ljudi u Boki i njenih navijača koji su mu javno zahvalili za ona dva gola Riveru.

A sada bi obostrana osećanja mogla da pređu u nešto ozbiljnije. Flamengo je u krizi, ispao je iz Kopa Libertadores, iz Kupa Brazila, a i titulu u brazilskoj Seriji A će teško da odbrani. Sve to je pored pandemije korona virusa uticalo na finansijsko stanje u klubu, pa bi neki od najboljih igrača među kojima je i Gabigol mogli da odu i pre kraja sezone koja se završava krajem februara.

Flamengo je pre godinu dana otkupio Gabigola od Intera za 17.450.000 evra i učinio ga najskupljim igračem u istoriji tamošnjeg fudbala. Međutim, Gabigol zarađuje preko 3.000.000 evra (neto) godišnje, najplaćeniji je igrač u klubu i „težak za održavanje“ u ovakvoj situaciji. Flamengo već kasni sa platama i možda će morati da žrtvuje svoju najveću zvezdu. Rikelme čeka baš taj signal da počne sa pregovorima... Naravno, moraće debelo da plati ali Gabigol se čini kao idealna zamena za Karlosa Teveza koji će se najverovatnije penzionisati posle ove sezone u Kopa Libertadores.

Druga Romanova velika želja je neuništivi Dani Alves (37). On je član Sao Paula sa kojim mimo svih očekivanja ide ka tituli prvaka Brazila, ali nije zadovoljan nekim stvarima u klubu. Bio je na meti kritika i još letos je hteo da se vrati u Evropu. Još pre nekoliko godina je otkrio da mu je san da zaigra u Boki i tamo završi karijeru.

„Ne bi bilo loše da se penzionišem u Boki. Znate da volim Boku, ali to nije samo zato jer se radi o velikom klubu, o kojem svi pričaju. Uvek sam primećivao neke drugačije stvari oko njih. Oni te definišu kao čoveka i igrača. Bio sam na Bombonjeri. To je hram svetskog fudbala“, otkrio je Brazilac na Instagram profilu pre nekoliko meseci.

A nedavno je opet posetio Boku i Bombonjeru i dobio dres sa brojem „deset“. Tom prilikom je pričao sa Rikelmeovim najbližim saradnikom Horheom Bermudezom. Boka bi u januaru vrlo lako mogla da izgubi startnog desnog beka Hulija Bufarinija kojem ističe ugovor, a Rikelmeova prva želja je Dani Alves.


tagovi

Boka juniorsFlamengoDani AlvesGabrijel Barbosa Gabigol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara