Fudbaleri Boke (©Reuters)
Fudbaleri Boke (©Reuters)

Bokina uteha je Kup Argentine, ulaznica za Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.11.21. | 23:15

Slavni klub s Bombonjere i gradski rival Argentinos Juniors na neutralnom terenu u Mendozi noćas (01.15) igraju polufinalni meč

Slavna Boka Juniors ima, zasad, neuspešnu sezonu. Posle dva poraza u Ligi profesional, titula je izgubljena i verovatno se seli u trofejne vitrine ljutog gradskog rivala, River Plejta. Nije tim s Bombonjere oduševio ni u Kopa Libertadores gde je ispao već u osmini finala od brazilskog Atletiko Mineira.

Šansu da se plavo-žuti okite trofejom je Kupa Argentine. U polufinalu noćas (01.15) na neutralnom terenu u Mendozi se sastaju sa gradskim rivalom Argentinos Juniorsom. Plasman u finale ovog takmičenja donosi sigurno kartu u kvalifikacijama za Kopa Libertadores naredne godine, dok će osvajač da izbori grupnu fazu elitnog takmičenja na tlu Južne Amerike.

Izabrane vesti

01.15: (1,95) Boka Juniors (3,25) Argentinos Juniors (3,80)

Pehar bi mogao da bude ulaznica i za trenera Sebastijana Batalju da zadrži posao na klupi slavnog kluba s Bombonjere. On je letos nasledio iskusnog Migela Anhela Rusa. Boka je za vikend poražena od Himnasije la Plate na svom terenu (0:1). Bio je to drugi poraz u nizu i oproštaj od borbe za titulom u Ligi profesional.

Posle 100 dana pauze zbog povrede u tim Boke bi mogao da se vrati kolumbijski napadač Sebastijan Vilja. On bi u napadu trebalo da igra zajedno sa iskusnim Pavonom i mladim Vaskezom. Koliko je Boki ovaj meč važan govori podatak da su na put otišli i igrači koji ne mogu da igraju zbog povreda, a to su Markos Roho, Nikolas Orsini i Huan Ramirez.

Boka će imati veliku podršku s tribina. Na hiljade navijača plavo-žutih su dočekali igrač Boke u Mendozi po dolasku u ovaj grad.

Ni Argentinosu ne cvetaju ruže u prvenstvu. Tek je na 15. mestu, sa dva uzastopna poraza, odnosno četiri u prethodnih pet kola. Početkom avgusta na Bombonjeri u duelu timova iz Buenos Ajresa u šampionatu Gaučosa bilo je 1:1. Čak četiri od poslednjih pet utakmica Boke i Argentinosa završeno je remijima. Od osam prethodnih mečeva na samo jednom je bilo tri ili više golova.

Drugi polufinalni meč Kupa Argentina igra se naredne nedelje na istom mestu, u Mendozi, na stadionu Malvinas Argentinas, a igraju Godoj Kruz i Taljeres.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

KUP ARGENTINA - POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Četvrtak

01.15: (1,95) Boka Juniors (3,25) Argentinos Juniors (3,80)

11. novembar: Godoj Kruz – Taljeres

***kvote su podložne promenama


tagovi

Boka juniorsArgentinaJužna AmerikaArgentinos JuniorsKup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara