Nemanja Motika
Nemanja Motika

Bomba iz Nemačke: Zvezda ponudila Bajernu 2.000.000 evra za krilo!

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 11:59

Nemanja Motika želja crveno-belih

Fudbaler minhenskog Bajerna poreklom iz Srbije, Nemanja Motika, nalazi se na listi želja Crvene zvezde. Poslednjeg dana zimskog prelaznog roka iz Nemačke stiže vest da su crveno-beli ponudili više od 2.000.000 evra bavarskom gigantu za momka rođenog 20. marta 2003. u Berlinu.

Motika je član omladinske reprezentacije Srbije, a njegov dve godine mlađi brat već nekoliko dana trenira sa crveno-belima i očekuje se da i on postane član srpskog šampiona. Reč je o defanzivcu, Nikoli, koji je takođe ponikao u Herti, ali nedugo potom prešao u Bajern Minhen.

Izabrane vesti

Nemanja Motika igra ofanzivnije od brata, na poziciji krilnog napadač. Za B tim Bajerna odigrao je 26 utakmica u kojima je dao 18 golova i upisao devet asistencija. Ipak, u konkurenciji Komana, Gnabrija i Musijale nije uspeo da se izbori za debi u prvom timu Bavaraca.

Vest o interesovanju Beograđana plasirao je novinar nemačkog Skaj sporta, Floran Pletenberg, koji tvrdi da je pored Crvene zvezde za Motiku zainteresovan i HSV. koji se u Cvajti bori za povratak među najbolje nemačke klubove (trenutno je na petom mestu).

U slučaju da transfer bude realizovan, bio bi to drugi dolazak na Marakanu iz Bundeslige, pošto je prošlog leta iz Bajer Leverkuzena doveden Aleksandar Dragović. Mladom Motiki u prilog posebno ide činjenica da može još dve godine da bude bonus igrač neophodan za mečeve domaćeg prvenstva.

U oktobarskom intervjuu za Mozzart Sport, Nemanja Motika nije krio da je navijač crveno-belih, što dodatno daje na značaju informaciji iz Nemačke.

"Navijam za Crvenu zvezdu, ali nisam imao prilike da prisustvujem utakmicama u Srbiji. Žao mi je što Zvezda nije ušla u Ligu šampiona, međutim i Liga Evrope je uspeh. Gledao sam crveno-bele u Minhenu pre dve godine. Mnogo poznanika iz Srbije mi se javilo pred tu utakmicu, pitalo za kartu. Trudio sam se da izađem svima u susret. Naručio sam maksimalan broj ulaznica, onoliko koliko sam imao pravo. Mislim da niko od članova kluba nikada nje potraživao toliko karata", ispričao je tada mladi napadač, čiji ugovor sa Bajernom važi do leta 2023.

Pre nego što se odazvao pozivu Fudbalskog saveza Srbije, Motika je igrao za mlađe kategorije Nemačke. Mogao je da nastavi, ali je izabrao da nastupa za zemlju iz koje vuče korene. Majka mu je rođena u Vranju, otac u okolini Sarajeva, a porodična kuća nalazi se u Bijeljini, mestu poznatom kao fudbalski rasadnik koji je Crvenoj zvezdi već podario Luku Jovića, Mihaila Ristića i Dejana Joveljića.


tagovi

FK Crvena zvezdaNemanja Motika

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara