Bomba iz Španije: Ronaldo ponuđen Realu, Juve traži 29.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.03.21. | 09:41

Žorže Mendeš bacio udicu

Posle još jednog razočaravajućeg ispadanja Juventusa iz Ligi šampiona, kao krivac je označen Kristijano Ronaldo. Ne samo zbog one reakcije u živom zidu protiv Porta kada je Juve primio gol za ispadanje, već zbog celokupnog neuspešnog projekta koji je podrazumevao da će Portugalac doneti Juventusu toliko željeni trofej Lige šampiona.

Na Apeninima se sve glasnije šuška da bi Ronaldo već na kraju ove sezone, godinu dana pre isteka ugovora, mogao da napusti Juventus. A iz Španije stiže bomba da je Real Madridu ponuđeno da vrati Ronalda!

Izabrane vesti

Poznati novinar Đozep Pedrerol javlja da je Ronaldov menadžer Žorž Mendeš razgovarao sa Real Madridom u neformalnom tonu o Kristijanovom povratku na Santjago Bernabeu. Za početak je hteo da ispita kakve su šanse da dođe do velikog povratka.

Obostrana volja ne bi trebalo da bude problem.

Ronaldu nedostaje Real. A nedostaje mu sve više posle velikih kritika koje je zaradio u Italiji nakon ispadanja Juventusa od Porta. Očigledno je da i Realu nedostaje Ronaldo. Nijedna od dve strane se nije usrećila posle Ronaldovog odlaska 2018. Nije to bila baš najbolja odluka...

Istina, osvajali su titule i Real u Španiji, i Ronaldo u Italiji posle rastanka, ali u Ligi šampiona bili su daleko od borbe za trofej. A Liga šampiona je ono čemu streme i Real i Ronaldo, najviša ambicija.

Mendeš je počeo da ispipava teren. Jasno je da Ronaldov povratak nije ekonomski jednostavna opcija. Ali i u Juventusu su spremni na zeleno svetlo samo da se reše velikog troška koji im predstavlja Portugalac. Za tri sezone je koštao oko 300.000.000 evra što je orgoman novac za uslove u italijanskom fudbalu. Pogotovo je ogroman sada kada je kriza zbog korone zakucala na vrata svih klubova, pa i Juventusa.

Da podsetimo, Ronaldo je plaćen Realu 117.000.000 evra i potpisao je ugovor na četiri godine koji mu donosi neto zaradu od 31.000.000 evra godišnje, a klub ga na bruto nivou plaća 64.000.000 evra svake godine. Ako se zna da je De Liht sa platom od 8.000.000 evra godišnje sledeći najplaćeniji igrač u Seriji A, jasno je koliko je Juventus zagrizao sa Ronaldovom ogromnom platom. I nije se isplatilo...

Jeste Portugalac osvojio dve titule, jeste trenutno najbolji strelac Serije A ali nije za to doveden. Juventus je i bez njega dominirao Italijom. Ronaldo je doveden i skupo plaćen zbog Lige šampiona, a ispostavilo se da je Juventus sa njim nazadovao i isapadao od Ajaksa, Liona i Porta. Dovoljno da se na ceo taj projekat stavi pečat neuspeha.

Istina, Ronaldo je Juventusu povećao prihode. U prvoj sezoni se zarada od prodaje dresove povećala za 16.000.000 evra. Juventus je do tada prodavao 500.000 dresova, ta brojka je skočila, ali ni blizu onih 1.600.000 dresova koliko prodaju Real ili Mančester Junajted. Karte su pokupele zbog Ronalda i donele zaradu od 30.000.000 evra što je za 17 odsto više nego pre njegovog dolaska. Adidas je sponzorski ugovor povećao sa 23.000.000 na 51.000.000 evra godišnje, a Džip potpisao sponzorstvo vredno 50.000.000 evra za dve godine. Akcije kluba na berzi su skočile. Sve je to bio Ronaldov uticaj...

Ali zarada od UEFA takmičenja se smanjila. A u vreme korona pandemije je ona najsigurniji izvod prihoda kada nema novca od navijača i marketinga. Zato u Juventusu sve više razmišljaju o skraćenju budžeta i rekonstrukciji tima u kojoj bi ključna stvar bio odlazak Ronalda.

Prema navodima italijanskih medija, Juve je spreman da narednog leta proda Ronalda za 29.000.000 evra koliko iznosi amortizacija poslednje godine njegovog ugovora. I naravno da se reši troška od 64.000.000 evra koliko iznosi njegova bruto plata.

Signal u Real je poslat preko Mendeša, čeka se odluka Florentina Pereza. Ronaldo i Perez se nisu rastali na baš najlepši način, ali je vreme da zarad obostrane koristi progutaju sujete. Realu je potreban Ronaldo, a Kristijanu je najlepše u Realu. Da bi došlo do velikog povratka, moraće i Ronaldo da pristane na žrtvu. Finansijku. Ne može da očekuje da će sa 25 godina u Realu zarađivati preko 30.000.000 evra godišnje kao u Torinu. Ali može da bude srećniji sa manje para...


tagovi

Žorž MendešKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Juventus
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara