Siril Desers (Reuters)
Siril Desers (Reuters)

Zvezda u ofanzivi na najboljeg strelca Lige konferencije

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 14:32

Prošle sezone je dao golove Partizanu u oba meča

Ne jednog, nego dvojicu napadača želi Crvena zvezda!

Kako Mozzart sport saznaje, srpski šampion je u ofanzivi za dovođenje nigerijskog golgetera Sirila Desersa koji je prošle sezone blistao u dresu Fajenorda i bio najbolji strelac Lige konferencije.

Izabrane vesti

Desers je do prošle sezone bio poznat uglavnom ljubiteljima fudbala u Belgiji i Holandiji. A onda je za njega čula cela Evropa. Pa i mi u Srbiji.

Nigerijski reprezentativac rođen u Belgiji je eksplodirao na pozajmici u Fajenordu iz Genka. U Ligi konferencije je rešetao mreže i bio jedan od najzaslužnijih što je klub iz Roterdama došao do finala sa Romom. Postigao je čak 10 golova na 13 mečeva u takmičenju. Sa po dva gola u pobedama nad Slavijom i Marseljom je bio junak Fajenordovog evropskog proleća. Zapamtili su ga i navijači Partizana protiv kojeg je u dva meča postigao isto toliko golova uz jednu asistenciju.

Ali Fajenord na kraju sezone nije iskoristio opciju da za 4.000.000 evra otkupi Desersa do 1. juna i on se vratio u Genk sa kojim ima ugovor na još dve godine.

Nije problem bio u Fajenordu već u Desersu koji nije želeo da ostane... Fajenord je hteo da plati dogovorenu cenu za 27-godišnjeg napadača ali u ugovoru o pozajmici je stajala i klauzula da i Desers mora da se složi. Tačnije, da može da traži uslove koje on želi. A oni su tada bili finansijski previsoki za klub iz Roterdama.

Očigledno je Nigerijac postao svestan da mu je vrednost skočila i da je vreme da se naplati u karijeri koja do pre godinu dana nije obećavala. U biografiji je stajalo: Leven, Lokeren, Breda, Utreht, Herakles i Genk. Samo je u Bredi prebacio broj od 20 golova u sezoni. Pretprošle sezone u Genku je dao tek sedam pogodaka na 30 i kusur mečeva...

Ali u Fajenordu je zablistao tamo gde je najpotrebnije i najskuplje: U evropskim mečevima. Čekao je u poslednjih mesec i po dana atraktivnije ponude ali one očigledno nisu stigle i poslednjih dana je opet počela da se pominje opcija povratka u Fajenord. Tačnije, da se otvoreno nudi.

"Ta vrata nisu zatvorena ni sa moje, ni sa njihove strane", rekao je pre dva dana Desers.

Ipak, Fajenord je pitanje napadača rešio dovođenjem Brazilca Danila kojem je istekao ugovor u Ajaksu.

U međuvremenu je u trku uskočila Crvena zvezda i želi napadača koji se već dokazao u evropskim mečevima. Srpski šampion je spreman da izdvoji ozbiljan novac za Desersovu kupovinu. Eventualni transfer Nigerijca neće uticati na pregovore sa Aleksandrom Pešićem jer klub sa Marakane želi obojicu u timu za ovu sezonu. Uz plan da Zvezdu napusti Ohi Omoijuanfo i da u rotaciji ostane Milan Pavkov.



tagovi

Kirijels DesersLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara