Komentari na vest

Bonus pravilo – za ili protiv? I šta o tome kažu Terzić, Iliev, Lazetić, Matijašević...

R

Raša P

pre gotovo 2 godine

Koji još savez u svetu ima pravilo o bonus igračima? Šta je to pravilo donelo našem fudbalu? Šta znači pravilo o broju stranaca i koji boljitak donosi našem fudbalu naročito u Evropi?
d

dejanera

pre gotovo 2 godine

Ukinuti glupost i tacka! U profesionalnoj ligi nikakva ogranicenja ne treba da postoje. Hoces tim sa 30 stranaca? Napravi ga! Hoces da igras samo sa omladincima? Igraj! Svako nek radi kako misli da treba i gotovo. A ta pravila sa bonusima i ostalim cudima to od zone pa nanize nek primenjuju. To su vise-manje amaterska takmicenja pa nek se igraju deca ako za bolje nisu! Mada je i tamo to budalastina! Tim iz okruzne lige mora da ima bonus igrace?! Ima 21 godinu i igra okruznu ligu a misli da ce biti profesionalni fudbaler???? Mozda jedan od hiljadu!
A

A ne,ne

pre gotovo 2 godine

to sto je sada Partizan u problemu sa bonus igračima ne znaci da treba menjati pravilo. Zar je mini Barsa dotle diska?
n

na mladima xvet ostaje

pre gotovo 2 godine

mni ste mi objavili komentar?neznam zasto? da sktatim bolje da ima bonus za strane igrace, a za evropu neka ih koliko hoce,pa kako ce ti mqldi da steknu iskustvo ranije nisu ih pustali do 28god,danas je bolje sto pre ih prodati uvakliti nekim slabim klubom gde ce grejati klupu u redu ali posle da se vrate odakle su otisli,paradoks za A repku svi su iz ino klubova clanovi,mozda je danasnje vreme bas za to ali u mladjim kategorijama znamo ko je pozvan od koga i zbog cega.
D

Dusmanin

pre gotovo 2 godine

E pa Ivice vestacki je i gurati domace igrace zbog reprezentacije, ako su kvalitetni izborice se za mesto pored stranaca. Pre bilo kakvog polemisanja o ukidanju pravila bonusa treba prosiriti broj stranaca na mininum 10!!!
Н

НС БОЈ

pre gotovo 2 godine

Јако осетљива тема,ФСС је видео да се у супер лиги сви опредељују за неке маторце,поготово слабији клубови,типа Раднички,Радник,Пазар,Војводина после Бате и слични.То их је изиритирало и увели су правило обавезно,сад је само питање колико њих у првој постави је најбоље.Проблем у Србији су финансије тј начин финансирања,тако свако иза кога стоји држава,тј не живи само од продаје играча,определи се за искуснији,такмичарски тим.Ево погледајте ЦЗ,Партизан,Раднички и Радник са Тончевим,рецимо Лалатова Воша кад смо освојили куп нисмо имали ми једног играча да продамо,јер је просек година био 27-8.Не знам,бар другу лигу да направимо развојну,па да имамо 5-6 бонуса,па ако се добро покаже пребацимо у Супер лигу.
Z

ZvezdaLe

pre gotovo 2 godine

Prosto, ako ima kvalitet igrace, pa imao 16 19 22 godine, mislim da je pravilo glupo.
D

Don Vito Corleone

pre gotovo 2 godine

Magijo, kakav si ti Prevarant. TI šatro hoćeš tri bonusa u startnoj postavi, a prosek ekipe nam je 32 godine. A hoćeš da prodaš Erakovića pa da dovedeš Milunovića. Jel to razvojna liga za koju se ti zalažeš. Druga stvar, rekao si da će ove sezone Zvezda imati najjači tim IKADA. A koga si to doveo od kvalitetnih igrača. Jedini igrač koji će biti pojačanje je Kangva, njega je Grof doveo. Uvek ti kvalitetne igrače drugi dovede. Kad god ste ti i Mrkela lično dovodili na svoju ruku igrače to je bilo KATASTROFA. Pričaš kako ćeš da uložiš u vrhunskog špica 2, 3 miliona evra, pa gde je taj špic. Priča se da će taj špic biti Mudrinski. Svaki prelazi rok trese se Gora, rodio se Miš. I tako nas voziš godinama na istu foru.
e

ecka siti

pre gotovo 2 godine

I tako nastavlja iz godine u godinu da igra evropu i pomera sve moguce granice. . . Zato ticu. . .
D

Don Vito Corleone

pre gotovo 2 godine

@Ecka siti. Ma naravno, kada mu Glavni čuva ledja. Eeee da je Piksi imao budžet od 50 miliona evra, kao što ovaj ima. Osvojili bi bar LE.

uskee1512

pre gotovo 2 godine

Па Терза јесте за форсирање омладинаца јер је то најлакши начин набавке пара. Избациш сваке године по три , четри клинца, продаш их за пар милиона и брига мање! Терза да се пита, тако би било најбоље ал се он не пита него тренер! Тренера занимају резултати а до њих се теже долази са форсирањем клинаца.
P

Pedja108

pre gotovo 2 godine

Najbolji mi je Partizan da im smeta pravilo o bonusu. A stalno se hvale kako imaju najbolju omladinsku skolu. Pa, ako imas tako dobre omladince, sta je problem da stavis nekog.
1

1992

pre gotovo 2 godine

Problem je evo što je igrao Terzić, i sad imaš njega kome je taj status bonusa prošao, a tipa imaš možda sad 2 igrača na toj poziciji koji su bonusi, i sad npr Terzić treba da sjedi na klupi zbog glupog pravila, a možda je bolji od tog bonusa. Nigdje na svijetu nema ovo pravilo nego kod nas i sad neko hoće da me ubjedi da smo mi pametni. Fudbal se igra za publiku, hoću a gledam kvalitet, hoću da gledam najbolje. Ako je to naše dijete, nek igra, ako je povratnik, neka igra on, ako je stranac neka bude stranac. Zbog ovih nazadnih pravila ova liga će uvijek biti cirkuzija.
C

Cipiripi LE2

pre gotovo 2 godine

Ako Iliev i Lazetic kazu s obzirom da je Partizan u problemu sa bonus igracima ove sezone onda realno treba ukinuti, pa i deca vam smetaju ovo nema nigde, ja da se pitam dva bonusa prvo poluvreme, jedan do kraja utakmice,
T

Trike

pre gotovo 2 godine

Pa gospodo dovedite jos Picinija i kurtu i murtu pa ce te da imate i publiku na sdadionima SRAMOTA a nasi talentovani omladinci idu na pozajmice po nekim BETON LIGAMA.
A

Ajojjjj

pre gotovo 2 godine

Ljudi, kakvi talenti, pojeli bi nebi nas u EU. 1 mozda izbije i to je to. Probudite se. A sto Mrkela ne zna da nadje beka nije do bonusa.
N

Nenad1246

pre gotovo 2 godine

Tamo im je i mesto. Nismo mi razvojni klub.
E

Evo rešenja

pre gotovo 2 godine

Mislim da bi bolje bilo 3 bonusa među 18 nego 1 na terenu.
S

StopBonusima

pre gotovo 2 godine

11 pa da nas napune svi
H

Hdlksnb

pre gotovo 2 godine

Zasto ne moze da vam se otvori sajt s vremena na vreme kad se na njega ulazi s mobilnog telefona?
G

Gostgost

pre gotovo 2 godine

I sa kompa. Puca par dana vec
m

markossss

pre gotovo 2 godine

Znaci mi bi trebali da budemo razvojna liga, tj. liga inkubator za stvaranje igraca za ostale Super lige evrope. Koji amaterizam. Ovo samo odgovara raznoraznim menadzerima, mesetarima, a samo ne srpskim klubovima... I onda cemo se cuditi kako nam klubovi lose prolaze u evropi, a u startu nisu u istim uslovima kao klubovi ostalih normalnih liga evrope. Jer kada ti citavo vreme moras da igras sa mladim igracima koji moraju da igraju samo jer su bonusi, a ne zbog svog kvaliteta, ti si u startu hendikepiran, jer ti ekipa nije uigrana kada izadje u evropu... Koji su ovo mozgovi smislili ovo je strasno... Pa zasto ostale najace lige ne uvedu ovo pravilo kada je dobro? Pa nisu ludi da rade protiv svojih klubova, i srozavaju kvalitet lige, eto zato...
П

Пихи

pre gotovo 2 godine

Најбоља европска школа фудбала да има проблем са бонусима? Ма немогуће.... 😂
z

zajedljiv si...

pre gotovo 2 godine

Ma ne lupetaj, uopste nije problem u tome da li timovi imaju mlade, ili ne, ima ih svaki tim. Ono sto jeste problem je da ti ne mozes biti siguran koji od mladih ce ti biti spreman, u formi, zdrav, vec moras pola omladinskog tima pouci u prvi bez obzira da i su ti momci spremni za seniorski fudbal. Vi ste trenutno zakrpljeni tu sa Erakovicem i ne dotice vas toliko taj problem kao sto nas nije doticao dok je tu bio Pavlovic, ali videce problem ako vam on ode. Ne razumem pravilo o mladom igracu u ligi gde svaka ekipa bukvalno daje priliku mladima i bez ovog pravila. Caka je sto moras kupiti kvalitetnog stranca, a onda ga stavljati na klupu zato sto mora neki balavac da ima minute zbog menadzera. Kakve veze sve to ima sa reprezentacijom? Do pojave tog pravila nasa mlada reprezentacija je pravila bolje rezultate nego sad kad to pravilo postoji. Znaci kao mladi su starteri bili Sergej i Gacinovic u Vosi, Zivkovic u Partizanu, Jovic i Ristic u Zvezdi, ranije Mitrovic u partizanu. Poenta je da nema potrebe na silu praviti talente, kad bude neko dovoljno dobar svakako ce igrati. Partizan trenutno ima problem sa bonusima jer im igraju na pozicijama gde igraju najbitniji igraci u timu i problem je ubaciti ih, a ne oslabiti tim previse, a ne zato sto nema mlade igrace. Zato ako pokusavas da budes pametan, ili duhovit razmislio cemu uopste pises. To pravilo sa obaveznim mladim igracima je nesto najgluplje sto se neko setio i to je bilo u normalnoj ligi karakteristicno za nize rangove takmicenja, a ne za vrhunski fudbal u ovoj zemlji. Znaci druga liga, pa na pozajmice svi, a ne da se preko odredjenih klubova i struktura izgurava prijateljstvo menadzera i celnika nekih klubova. To samo bolid najveci ne kapira.
z

za2

pre gotovo 2 godine

Dva bonusa, ali i povecanje broja stranaca. Jednostavno igraci za Zvezdu i Partizan za Ls i Le sa nasim drzavljanstvom su vam opsega u finansijskom smislu a i olus nam liga nije atraktovna a i tereni su ocajni. Stranci dodju da zarade kintu, daju odredjeni kvalitet.i to je sigurno. Evo primera u Zvezdi, i u Partizanu na sredini terena, od nasih samo Zdjelar i Srnic sto ce igrati, mozda i Nikolic u Zvezdi i to su odma 2 stranca na sredini. Spic na trzistu koji moze da igrq Ls ili Le sa nasim pasosem nzm da li postoji, tj taj kvalitet spica a o desnim bekovima da i ne pricamo.
M

Miljan Paja

pre gotovo 2 godine

Najbolje bi bilo da se napravi liga rezervnih timova do 21 godine gde bi mogli ti igraci koji prerastu omladinsku ligu igrali i skupljali minute pa ako se pokazu dobiju i minutažu u prvom timu.Mislim da bi to svima odgovaralo i nebi morali da dovode raznorazne strance koji i nisu nesto bolji od nase deca koja su talentovana samo ne mogu svi da dobiju sansu u prvom timu.
T

Topla voda

pre gotovo 2 godine

Pa to već postoji kadetska i omladinska liga i Prva liga Srbije.. Ovdje se radi o tome da se mladi igrač sto brže uklopi u seniorski fudbal i da stiče iskustvo ,ako već u Prvoj Ligi Srbije ne može igrati LŠ,LEili LK, kako će tek u toj novoj izmišljenoj lizi(ligi)?
N

Nenad1246

pre gotovo 2 godine

Pokušalo se i propalo do polusezone.
V

Vini Gogniti!!!!!!!!!!!!!!!

pre gotovo 2 godine

Ne zna se sta je veca glupost,ovo ili broj stranaca.U oba slucaja,ako valjas nesto ti ces svakako igrati!
N

NAJVEĆI ZVEZDAŠ IKAD (ONAJ PRAVI)

pre gotovo 2 godine

Pravilo bonus igrača je silovanje fudbala jer bonus igrač mora da bude u timu bez obzira na kvalitet. KOLIKO je to glupo pravilo jasno govori činjenica da nijedna ozbiljna liga u Evropi nema ništa ni slično ovom pravilu kod nas.
@

@Najveci Zcezdas ikada

pre gotovo 2 godine

Немој ми рећи да је бонус играч силовање Звезда сваке сезоне треба да има бар три млада играча спремна за продају немој ми рећи како лучић не заслужује озбиљну шансу у домаћој лиги а исто то мислим и за станића и за станковића
А

Антикомуниста

pre gotovo 2 godine

Нема нигде ни да држава финансира фудбалских клуб против других фудбалских клубова у истој држави…па се нешто старе комињаре делије и гробари не буне пуно када сисају народне паре…. Само приватизација решава све!!!
G

Gosthjk

pre gotovo 2 godine

@@ - Lucicu treba vreme na terenu, a u Zvezdi ga dobiti nece, kao ni Stankovic i Stanic. S tim sto su ova druga dvojica bliza nivou koji je potreban za Evropu. Samim tim Lucic na pozajmicu u neki Vozdovac, ili tako neku ekipu iz sredine tabele gde ce igrati svaku bar 60 minuta, a ova dvojica i da ostanu i dobijaju po pola sata znacice im. Svakako, nijedan od njih nije za startnih 11.
V

Vini Gogniti!!!!!!!!!!!!!

pre gotovo 2 godine

Ja sam poslednji koji treba da brani crvene ali u ovom slucaju kao Grobar cu da stanem na stranu @NajveciZvezdasIkad zato sto pod jedan on nije provokator bio nikad i nema problem kao sto nekad pomene i nase kriminalce da pomene i one u svojim redovima.A koji si ti tacno protiv komunjara kako kazes,navijac Radnickig?Slobode?Borca?Proletera?Sve neki protivnici komunizma a i vasi klubovi se tako zovu,ako navijas za Vojvodinu pa i oni su imali crvenu petokraku pa su promenili grb.Sve neki veliki protivnici komunizma sto vide ono sto im odgovara.Ja ne kazem da je komunizam savrsen bio naravno nit' kazem da Partizan nije komunisticki klub ali sta tacno vi ostali glumite?Jel ne mozete titulu od nas da osvojite?Budite treci,igrajte evropu jednom u zivotu svi vi ostali!Molim redakciju da mi objavi ovaj komentar!
1

1992

pre gotovo 2 godine

Terziću, tebi je svejedno, zatvoriš sve tekme (na stranu to, mislim da je Zvezda prošle sezone zasluženo uzela titulu), i onda možeš da igraš sa 11 bonusa.
N

Nenad1246

pre gotovo 2 godine

Pravilo bonusa i ograničenje strnaca je uvedeno na zahtev mendzerskog lobija koji iz senke vodi savez sad više nego ikad dolasmom zeka-bjeka kompanije na čelo.
V

Vidoviti

pre gotovo 2 godine

Apsolutno za,razlog ocigledan.Kvalitet lige nam je uzas sta moze da izgubi recimo Mladost sem da dobije(Gordic) ako ima jednog igraca mladjeg u timu.Pa Oni pre ovog pravila nisu napravili ni jedan transfer blizu milion,voleo bi da mi neko kaze da nema bonusa da bi isti Gordic dobio priliku nema sanse!
1

1992

pre gotovo 2 godine

Pa nek igra ko zaslužuje. Sad neko treba da ih tjera da im igra igrač koji je bonus i da ih na taj način "natjera" da zarade, pa zašto to sami ne procjene? Znači da su sticajem glupog pravila prodali igrača, a ne svojom sposobnošću, opet stihijski, ništa planski. Desilo se sada i ko zna akd opet.
Б

Блок

pre gotovo 2 godine

Терзић Драгиша Гиша Ваљаревић оче три,а кад дође Европа не игра ни један (ако оде Ераковић)...Глупаво правило,ево оде Ераковић и ко ће бити бонус,нпр Станић и ко ће на клупу Канга,Кангва? Е у Србији се ротирате,а у Европи играте ,то нема нигде
G

Gosthjk

pre gotovo 2 godine

Glavni problem ovog pravila je to sto iz nasih omladinskih skola izlaze igraci koji nisu spremni za seniorski fudbal, ili nisu spremni za seniorski fudbal na nivou na kom to zahteva ucesce u LS, LE ili LK. Dakle, prvo treba "prepraviti" omladinske skole, da rade kvalitetnije i stvaraju kvalitetnije igrace, pa onda mozda ubaciti bonus pravilo. Ali ako iz omladinskih skola izlaze igraci spremni da igraju LE u prvih 11, bonus pravilo ti i ne treba, takvi igraci ce svakako igrati.
G

Gostgost

pre gotovo 2 godine

Bravo U centar ! Nisu problem bonus igrači AKO su oni spremni na seniorski fudbal. Problem je što nisu.
i

iz 1 u x

pre gotovo 2 godine

Terza kaže želi 3 bonusa u startnoj postavi i da smo razvojna liga i onda hoće da proda Erakovica i dovede Milunovica, uz sve to prosek prve postave mu je 29 godina
G

Gost123

pre gotovo 2 godine

Citanje komentara je stvarno zamorno postalo. Pa i ovaj moj ce sigurno nekoga smoriti. Ljudi ne znam kako vecinski ne kapirate da je bonus pravilo iskljucivo izmisljeno zbog nasih kvazimenadzera!?!??!!!??? Njihov lobi je jedini kome to odgovara, i zato se to grcevito forsira. Mnogi su napisali ovde jedinu istinu, a to je ko ima pravi kvalitet igrace i sa 18 godina. I to je jedino tacno. Bio sam na stadionu OFK-e kada je Pizon ubacio Stankovica sa 16 godina valjda, da debituje. I odmah se video kvalitet. Nismo morali mi na tribinama da imamo profi licencu da bi to videli. Taj kvalitet ja u Zvezdi sad vidim posle mnogo muke kod Erakovica, i bez muke kod ovog novog Stankovica. Mustafa je deo nase skole vec dugo, i kod njega se vidi kvalitet odmah, bez mnogo razmisljanja. Nametanje silom ne vodi nigde...
G

Gostxcx

pre gotovo 2 godine

Sve je bilo ok dok nisi rekao da “taj kvalitet ja vidim kod Erakovića “, znači ugasi si. Zar ne vidiš i sam daje upravo Erakovic projekat za prodaju?
i

imbecilu

pre gotovo 2 godine

chczhxc-ko te sta pitao???
g

gostcxc 1

pre gotovo 2 godine

Taj Erakovic decko i u evropi i na derbijima jedan od najboljih po statistickim parametrima, dobijeni dueli, oduzete lopte bez faula, normalno je i da se desi neki kiks ali sve u svemu decko i da je bio i da jeste menadzerski igrac ima kvaliteta a pre svega mentora u Dragovicu. Meni je milina kad vidim da protivnickog spica sa loptom otera na svoju polovinu i ostane visoko. Ima samopouzdanje decko, imace odlicnu karijeru.
K

Kidi

pre gotovo 2 godine

ZA. I to da je pravilo 3 bonus igraca, mora da skupe ukupno 60min igre na tekmi u zbiru (mogu da menjaju jedan drugog). Nisam za B timove, pola klubova nema ni A timove, a kamoli B. Za blizance je problem bonus igrac jer se traze rezultati odmah, a mladi igraci mora da se istrpe. Sa jedne strane trpece rezultati klubova, ali sa druge mladi ce skupljati iskustvo i mozda to vrate klubu kroz prodaju ili igranjem u repki. Nisam za gomilanjem stranaca, ali bez njih ne mozemo i to je surova realnost. Znaci kombinacija iskusnih igraca + 3 bonus + 6 stranaca max.
k

kaboom

pre gotovo 2 godine

Besmisleno je da se o ovome prica sada, kad bas drugoj Evropskoj skoli fudbala, fali bonus igrac. Jos besmislenije je ovo sto Terzic kaze
V

VAR

pre gotovo 2 godine

Već sam ovo jednom pisao, U21 reprezentaciju ubacite da igra prvu ligu, bez mogućnosti da uđe u super ligu i da ispadne u srpsku ligu, U19 stavite u srpsku ligu itd. Imaćemo uigrane klince koji iskustvo stiču protiv starijih od sebe, a i selektor može da proba više kombinacija dok ne dođe do dobitne.
M

Mitros

pre gotovo 2 godine

Bonus pravilo je velika glupost. Recimo isforsiraš neke igrače, oni su u međuvremenu povrede, uspori im se razvoj i izađi iz kategorije bonusa. I šta posle da radiš sa njima, i dalje su relativno mladi igrači a ne mogu da igraju. Šta recimo da radi Zvezda sa Veljkom Nikolićem ili Partizan sa Nikolom Terzićem, koliko će oni minuta imati a samo su godinu, dve stariji od bonusa. I svake godine će povećavati broj takvih igrača u kadru jer nije svaki mlad igrač kvalitet da igra standardno sa 19, 20. To je potpuno glupost po mom mišljenju.
K

Kidi

pre gotovo 2 godine

Mozda da ga prosledi na pozajmicu u Super ligu bez prava da igra protiv maticnog kluba. Najbitnije je da igrac igra, a sedeci na klupi ili tribini, mrka kapa. Ne kapiram sto se stiskaju sa pozajmicama. One su svima benefit.
M

Mitros

pre gotovo 2 godine

Bonus pravilo se ne koristi nigde sem u Srbiji i Rumuniji, a i kod nas i kod njih nije donelo ništa u smislu rezultata i stvaranja igrača. Pa mi smo pre uvođenja tog pravila bili prvaci evrope i sveta u mlađim kategorijama a danas nas nema nigde. Ono što je još gore je postajanje ograničenja broja stranaca. E to već u kombinaciji sa bonus pravilom stvara ozbiljan problem za pravljenje tima jer nije lako napraviti tim bez puno stranaca i sa jednim bonus igračem pride, mi ipak nismo Brazil već zemlja od jedva 7 miliona ljudi. Pogotovo za Zvezdu i Partizan. Treba uigrati ekipu a to je nemoguće u takvim okolnostima, neko ko bi inače igrao u startnih 11 verovatno uvek mora da sedi na klupi zbog svih tih ograničenje. Naš savez je uvek voleo da uvodi neka pravila kojih nigde nema, još od onih Miljanovih penala za bod.
1

1/1

pre gotovo 2 godine

Ukinuti sva ogranicenja koja sprecavaju da se formira najbolji moguci tim. Pravilo U21, ogranicenje broja stranaca i slicno
U

U paklu je ekipa

pre gotovo 2 godine

Zavisi od kvaliteta mladog igraca. Nekada su i generacije bile drugacije. Ajmo realno, uporedite generacije rodjene 80ih, sa generacijama rodjenih 2000tih. Nebo i zemlja! Mi smo igrali fudbal (i druge sportove) gde smo stigli, svaki dan, po celi dan. Skauti klubova su bukvalno isli po parkicima i trazili talentovanu decu. Nama je lopta bila sve. A danas, gde skauti da traze talentovanu decu? Po trznim centrima? Vremena su se drasticno promenila. Danasnji klinci su jako nezreli. Mi smo odrastali u ratovima, sankcijama, haosu i ludilu, i koliko god to bilo lose, nas je to formiralo u ljude, prosto smo sazreli brze i to u svakom smislu. Danasnja deca su zasticena od svega, imaju sve sto se moze pozeleti, i nezrela su do bola. I sada igraci menadjera (namerno sa dj) misle da ako ubacis klinca od 18 god u prvi tim on postaje novi Ronaldo preko noci. Ljudi, ne ide to tako. Deki Stankovic je bio kapiten Zvezde sa 16 god sa razlogom, takav igrac se ne radja svaki dan, koji je on kvalitet imao, sut, dribling, sve, pa zato je i igrao i zato je otisao u Lacio (tada bukvalno u rangu danasnjeg Man City-ija). Da ne nabrajam dalje, ali kapirate poentu. Nema puno takvih klinaca danas, i forsirati to na silu, kao sto se i sve radi na silu, nece doneti nista dobro.
G

Gost123

pre gotovo 2 godine

Oduvek su "bonus" igrači igrali u "manjim" klubovima i tako su Partizan i Zvezda pre svih,ali i ostali klubovi poput Vose, Radničkog itd dobijali gotove igrače. Ja razumem da se sad došlo do toga da svi hoceju lovu i da muzare ne mogu sve da dobijaju za DZ, to je već nešto drugo, pa moraju i sami da stvaraju i prave lovu. Bonus je cista glupost. Jer,ako neko ima talentovanog igrača, sigurno ga neće držati na klupi.
И

Изгледа да је

pre gotovo 2 godine

само у Србији проблем дати шансу младом играчу па погледајте нпр барсу фати,гави,педри,мингуеса,араухо све клинци из школе а у Србији са 21 дину шаље се на позајмицу да сакупља минуте и искуство и онда се питамо што клицни беже преко чим добију понуду неког клуба а да притом не одиграју бар неку утакмицу за свој клуб у супер лиги
H

Hames

pre gotovo 2 godine

Mislim da su klinci sa zapada mnogo spremniji za seniorski fudbal nego naši.
G

Gosthjk

pre gotovo 2 godine

Nije stvar u godinama vec u kvalitetu
@

@Hamea

pre gotovo 2 godine

Слажем се брате али код њих се озбиљно тренира погледај само формације,тактике, игру а код нас игра се није променила задњих 30 година а о формацијама да не причамо 4-2-3-1 само на палац па шта се уради напред али није ту све до клинаца и квалитета има нешто и до тренера који их учи нечему

Delija

pre gotovo 2 godine

ZA
K

K1996

pre gotovo 2 godine

Seća li se neko Dejana Milovanovića? Gol u derbiju sa 17, Veroni sa 18, redovno igrao, bio kapiten... Jovetić u Partizanu sa 18? Živković sa 18? Nekada su momci sa 21 godinom bili standardni u klubovima, ovde se mlad igrač računa do 30, kao Gobeljardo...
Z

Zvlat BG

pre gotovo 2 godine

Djoka Bomba junior je danas menadžer!
А

Антипетокрака

pre gotovo 2 godine

Доста комунистичког система!!! ПРИВАТИЗАЦИЈА!!!!!
X

Xao

pre gotovo 2 godine

Antipetokrako, nisi provalio da je kod nas sve odavno privatizovano?
А

Антипетокрака

pre gotovo 2 godine

Хао Не мислим на ову садашњу приватизацију где су цзв и партизан приватизовали државу, савез, лигу…. Него на праву приватизацију клубова!!!
G

Gost99

pre gotovo 2 godine

jel moguce da je problem staviti igraca od 21 godinu da igra? neverovatno. kad slusas svi pricaju o nekim ulaganjima u omladinsku skolu a problem im da stave bonus igraca. a liga nam je kao puna iskusnih kvalitetnih igraca koje sputava to pravilo, ma idi bre s djavolom...
D

DzoniRS

pre gotovo 2 godine

Bonus pravilo je najveca glupost koja je uvedena. Ako je igrac mlad, a vredi, igrace. Ako ne vredi, nece. E sad, do sada to nije bio problem jer su nam i kvalitet Partizana i Zvezde bili dosta nizi. A sada, narocito Zvezda je tim na visokom nivou koji zahteva igrace koji igraju na tom nivou. I onda sad dolazimo do toga da nam iz omladinske skole izlaze igraci kvaliteta za superligu, a nama treba kvalitet za LS, minimum LE. I onda si u problemu, jer moras u domacem prvenstvu da forsiras klince koji nisu na nivou ostatka ekipe, a u Evropi igras bez njih... Lako je ostalima u ligi, oni uvek mogu da forsiraju mlade igrace. Ali Partizan i narocito Zvezda, mora da naprave sistem gde ce igraci mladjih kategorija da igraju seniorski fudbal sto ranije. Na primer sa 17-18 da igraju u Graficaru, sa 19 da igraju negde u prvoj ligi, a posle toga ili vrede i igraju i Zvezdi ili ne vrede, i prodaju se, salju dalje na pozajmice, sta god. Dakle, treba nam sistem, a sa dobrim sistemom i treninzima prilagodjenim za razvijanje igraca za moderan fudbal, bice bonusa i bez bonus pravila.
M

Marko1105

pre gotovo 2 godine

Ja ne bih nikada nametao pravilo, tako da ispadne da FSS direktno utice na izbor svakog trenera Superlige za strartnih 11. Ja bih uveo pravilo da u okviru spiska igraca koje registrujes za utakmicu moras imati najmanje 4 igraca sa 20 ili manje godina (dakle, uporenjujuci sa pravilom bonusa ne 01.jan 2001. nego 2002)... Ne postoji sansa da onda ti klinci ne bi vremenom dobili sansu zato sto bi morao da biras najtalentovaniju decu koja bi vrebala svoju sansu kad nekom igracu ne ide, kad je suspendovan ili povredjen. Trener bi morao da ubaci klinca jer ih ima najmanje 4 na klupi. Na sve to, ja bih i pravilo o strancima ukinuo. Dakle bez ikakvih prepreka i ogranicenja. U svakom klubu moraju da igraju najbolji, odnosno oni za koje trener smatra da su najbolji. Ako vec zele nekakva ogranicenja, onda da se lepo precizira da igraca sa srpskim pasosem, u spisku za utakmicu mora da bude uvek vise od 50%...sto bi na primeru od 18 igraca za utakmicu (sad je i 20 zbog pravila o 5 izmena) najmanje 10 mora biti sa srpskim pasosem (na primeru od 20, najmanje 11 sa srpskim pasosem). Pozdrav
d

delija 02

pre gotovo 2 godine

Prvo za strance mora da se uvede neki kriterijum oko dovodjenja ko u Englesku,a ne kao nasi da ih skupljaju po plazi,Koliko je Zvezda imala promasaja sa strancima i u super ligi,koji je klub kod nas doveo stranca i da ga proda da zaradi nesto sto znaci to sto dovode da nema kvalitet,
G

Gostgost

pre gotovo 2 godine

Misliš da se nebi dogodilo da od tih 4 na klupi uđe ni jedan? Nedavno je neki Talijan bio trener u Hajduku Split pre ovoga trenera iz Ludogoreca,i za 95-6min nije izvršio ni jednu zamenu -zato što nije hteo da stavi igrače koje je želela Uprava ,stavio ih je u protokol pa ostavio na klupi celu utakmicu. Tako biste dobili opet da ti mladi igrači nemaju minute…
R

RealNo1

pre gotovo 2 godine

Pravilo je dobro iz razloga sto nasi treneri ne vjeruju mladim igracima. Uzimam primjer Stankovica. 75 minut, vodi protiv Vozdovca 3-0 i umjesto da ubaci mlade igrace, uvodi Krsticica, Bena i Gobeljica. 90 % srpskih trenera su takvi. Ko zna kad bi Erakovic zaigrao u prvom timu a sad je na pragu velikog transfera.
M

Meraklija02

pre gotovo 2 godine

Bonus pravilo glupost najveca,mladi igrac ako vredi igrace i sa 18 godina.Sto se tice stranaca ograniciti broj,ili uvesti neko pravilo ko u Englesku da mora da ispuni neko pravilo da bi bio angazovan u nasu ligu,a ne ovako da ih skupljaju sa plaze.Koliko je samo Zvezda dovela stranaca a 90 posto bili promasaji otislo para na plate i obestecenja 15 mil.zato sto ne postoji ni jedan kriterijum kod dovidjenja.Bitno samo da je CRN.
D

Djuradj

pre gotovo 2 godine

Apsolutno protiv. Vestacki se forsiraju klinci kako bi se prodali. Obara se kvalitet lige zbog menadzera. Treba ukinuti glupo pravilo, ligu skratiti na 10 ili 12 timova, i dozvoliti veci broj stranaca.
G

Gost124578

pre gotovo 2 godine

Kako se obara kvalitet lige? Ako je u obavezi jedan tim da igra sa 10igraca u obavezi je i drugi , ako je pravilo da igra 5 igrača ,oba tima imaju samo 5ihraca na terenu ,jednak broj igrača oba tima imaju . Druga je stvar da jedan tim primoravas da mora da igra sa bonusom a drugi ne mora, tada nije svejedno -ovako jeste. Pravilo je dobro samo mu treba dati vremena da pokaže rezultate ,inače je došlo vreme Da u CZ i Partizanu mladi nebi dobili ni 5-10-15 min pri kraju utakmice “jer bitno je biti prvi ,ulog je visok,direktna LŠ”.
G

Georgijev

pre gotovo 2 godine

Ako ne platis na mostu ,platit ćeš na ćupriji. Previše stranaca-liga će biti bolja možda , ali ko ce to gledati, nema tu onda žara, ja sam išao redovno na utakmice najviše zato što su igrali brat i komšija, sad ne idem..
N

Nikola44

pre gotovo 2 godine

Sta vi vise volite da gledate nekog netalentovanog stranca koji ima 30 godina ili naseg talentovanog klinca? Jedan bonus je teska glupost. Dva bonusa imaju smisla, a tri bonusa je prava razvojna liga. A to je ono sto nama treba.
A

Alf

pre gotovo 2 godine

Uradite temu na postavljeno pitanje i pozovite trenere, igrace, menadzere...Nije tesko, a i to je legitimna novinarska forma.
P

Partymaker

pre gotovo 2 godine

Pravilo bonus igrača nije loše ali bi bilo bolje da postoje ti neki b timovi i da igraju ligu da bi imali utakmice u nogama,takmičarski ritam itd.
P

Petka

pre gotovo 2 godine

Upravo to , nije tesko ako se uključi mozak . Samo treba objasniti onim mentuzalemima iz FSS
G

Gostanko

pre gotovo 2 godine

Ukinuti bonus pravilo i ogranicen broj stranaca pa neka igra ko kako voli. Trener treba sam da odlucuje ko ce da mu igra a ovako mu FSS odredjuje koliko stranaca da dovede i koga da izbaci iz postave ukoliko bonus igrac ne zasluzuje da igra.Napraviti B ligu pa neka igraju rezervisti
B

Bingocka

pre gotovo 2 godine

Da smo iole ozbiljna zemlja napravili bi B timove gde bi igrali i mladi i iskusni prvotimci pa ko zasluzi dobije poziv za A tim. Na primer ja bih recimo na primeru Zvezde u B tim prebacio Nikolica,Motiku,Lekovica,Gordica od mladjih a od iskusnijih igraca Krsticica,Picinija,Srnica,Falka itd.I tako bi svaki tim imao B tim i igrala bi se liga. A ovo na silu guranje klinaca je apsurdno bas kao i ogranicavanje broja stranaca. Jer Zvezda sa jednim timom igra prvenstvo a sa drugim evropske utakmice. Pisijada
j

ja69

pre gotovo 2 godine

I ako sam Partizanovac slazem se da bi tri bonus igraca bila pun pogodak. To bi se videlo jako brzo kada bi se pravili ti igraci prodavali. Imate slucaj Partizana gde je proslu sezonu zavrsio sa domom penzinera a ti igraci nisu bili mnogo kvalitetni od mladih igraca.
G

Gosten

pre gotovo 2 godine

Pa kako najbolja skola fudbalala u galaksiji,odmah iza Ajaksa ima problem sa bonusima. Ma dajte,nema sanse.
R

Ris

pre gotovo 2 godine

Čim neki drugi faktor osim povreda i kartona kroji treneru sastav, naravno da sam protiv! Najbolji primjer je po meni jesenji derbi prošle sezone, Stanković gubi utakmicu i umjesto recimo Bena morao je ubaciti malog Stanića zbog bonus pravila!
P

Petka

pre gotovo 2 godine

..i šta je tu loše ? Ben je bio odličan , sad je običan padavičar . Stanić ima potencijala i mora da igra što više . Ja sam za tri bonus igrača
J

Joo

pre gotovo 2 godine

Slusajte Terzica za sve vas je prof dok!!!
l

lol12

pre gotovo 2 godine

Jao ovog Ilieva kao na silu se stavljaju igraci koji nisu jos spremni da igraju a mi smo poznati kao klub koji forsira mlade igrace,najbolja omladinska skola univerzuma bla bla...kao da je pravilo da mora da igra jedan igrac do 14 godina a ne 2001. godiste koje ima 21 (u drugoj polusezoni 22 godine).Kad ce da igra i postane spreman za mocnu SLS ako ne do tad.Realnost: Nemaju vec par godina nijednog mladog igraca dovoljno kvalitetnog da igra a da ne smeta tj. da ne igra samo zbog pravila nego i zbog toga sto zasluzuje.
Z

Zvlat BG

pre gotovo 2 godine

Ligu B timova neće klubovi! Pokušano i odmah na startu ugašeno! Za klubove je to samo dodatni trošak i ništa više! Niko nije video interes u tome! U Engleskoj imaš Premijer ligu 2, sa 2 divizije (grupe). 14 klubova po ligi, od toga 18 iz Premijer lige, 9 iz Čempionšipa, 1 iz Lige 1. Prvak Divizije 1 je šampion, prvak Divizije 2 idu u Diviziju 1, Iz Divizije 1 dva ispadaju u Diviziju 2. U18 je podeljen isto na 2 grupe, Sever i Jug. Imaš i Kup takmičenje. Imaš pravilo da bar 3 utakmice moraš da igraš na glavnom stadionu ... itd. itd. Medjutim, kod nas odmah stave na papir troškove takmičenja, vide da ne mogu da isprate i tu je kraj! To što mogu da dobiju igrača za prvi tim i eventualnu prodaju je nešto daleko što oni ne mogu da čekaju! U suštini, nemaš pare i nemaš strpljenje, pored ostalih stvari! Infrastruktura je rak rana!
7

777

pre gotovo 2 godine

A sta je problem da se igra neka B liga? To imaju Englezi liga do 23 godine i po njihovim pravilima Erakovic moze da igra za Zvezdu i za Zvezdu u23. Znaci da nije igrac striktno registorovan za Partizan u23 nego za Partizan i jedan vikend moze da igra za Partizan vec sledeci za Partizan u23 kako trener odluci kada mu je koji igrac potreban. Ja sam Zvezdas i meni je pravilo besmisleno. Klinci kada su dobri igrali su i dok nije bilo tog pravila Mitrovic, Milenkovic, Jovetic, Pavlovic, Ristic, Grujic, Luka Jovic, Joveljic i td... Pa klubovi zude za mladim igracima jer su to zlatne koke ali ne moze na silu nista...
l

lol12

pre gotovo 2 godine

Ne moze to kod nas.Pokusalo se s tim pre nekih 7-8 godina ali nije uspelo.Lako je Celsiju,Sitiju...i ostalim klubovima sto imaju 200 igraca pod ugovorom da naprave i u23 tim ali u nasoj ligi bi to eventualno mogli Zvezda i Partizan a ostali se jedva skrpe i za prvi tim a kamoli B tim.Pritom to ne bi doprinelo kvalitetu jer su prijateljske utakmice a ostali klubovi kao sto sam rekao nemaju jake igrace ni u A timu a kamoli jos za B.Mnogo je bolja opcija filijala za bolje klubove poput Graficara i Teleoptika (sto postoji u u inostranstvu Barsa B,Real B...) jer su to takmicarske utakmice i jaceg intenziteta
A

Absolutno protiv

pre gotovo 2 godine

Izmisljotina alavih menedzera i sportskih direktora. Taj zakon ima samo kod nas, bruka. Smanjti ligu na 14, povecati broj mogucih stranaca (koji nasi alavi menedzari stopiraju zbog strane konkurencije) pa ko zeli da ima tu opciju neka igra i sa 11 stranaca. Takodje stop bonusima. Ko zeli neka igra i sa 11 U19 igraca, ali dosta namecanje mladih igraca koji nisu spremni za najvece izazove. Napred Nasi!
G

Gostrealno

pre gotovo 2 godine

normalno da su zvezda i cukaricki zajedno ,jednima namjestena titula ,drugima novac od drzave i zvezde.
B

Brdo

pre gotovo 2 godine

motajte kablove...
G

Gost11111

pre gotovo 2 godine

Pa ko brani Terzi i Stankeli da sastave tim i od 11 bonus igraca?! Jedan je obavezan, bez njega se ne moze a niko ti ne brani da stavis i 3 i 5 istih. Demagog veliki, samo kontra od svih da bude. A kad se potegne pitanje Jovica i Joveljica, onda im Zvezda nije mogla dati prostora, posto uvek juri najvise ciljeve! Kad covek prica, samo da bi pricao i na kraju nista ne kaze
g

ga

pre gotovo 2 godine

Да само одлучује Терза, играло би пет бонуса... али пошто одлучује Станковић, игра само један и то зато што мора. Да нема правила о бонусу не би играо ниједан. У принципу, можда и јесте гурање на силу али људи... то је 1 играч и што неко рече, није играч млађи од 14 него млађи од 21. Ако некоме то смета, онда му клуб стварно има проблем. Можда јесте гурање на силу али треба видети шта је алтернатива. Тамо некад...пре 15 ак година кад нам је млада репрезентација имала доста успеха смо имали то правило али у првој лиги Србије. Можда увести то поново да у првој лиги мора да буде 5 бонус играча а овамо у Супер лиги избацити бонуса
d

dexiko

pre gotovo 2 godine

Za bonus igrača.Večitima je veliki ulog,verovatno bi bez bonusa igrali naredne godine da ne moraju.
Z

Zvlat BG

pre gotovo 2 godine

Terza u pravu, a Matijašević odgovorio šta bi bilo kada ne bi bilo: "Hoćete da mi kažete da bi bonusi u Zvezdi i Partizanu igrali da ne moraju? Možda, ali ne toliko." Nije do igrača, već do trenera!
7

777

pre gotovo 2 godine

I onda dodje Rendzers i spakuketi tri komada preko bonusa Erakovica... Da to je resenje za Srpski fudbal. Uros Spajic je hteo da dodje prosle sezone kada mu je receno da ce biti na klupi decko je odustao, jednostavno nijedan kvalitetan stoper sada nece u Zvezdu jer igraju Dragovic i Erakovic mora da igra. Zato nam je na klupi limitiran Pankov koji pristaje na to da bude na klupi. E onda dodje Rendzers i gadjate tamo gde si najslabiji... Divno pravilo nema sta!
Z

Zvlat BG

pre gotovo 2 godine

Ukratko, o ovome možemo 3 dana da pričamo! Vidi problem, ako imaš bolje rešenje, slobodno predloži. Živim od Evrope i prodaje igrača. U Evropi je ozbiljna lova samo u grupnoj fazi (cca. 20 - 25 miliona evra). Mogu, za relativno ozbiljne pare, da prodam samo mladog igrača (čitaj: decu) (cca. 5 - 10 miliona). Rezultat mi donose stariji, iskusniji, igrači koje ne mogu da prodam za iole značajnije pare. Treneri znaju da im posao zavisi od rezultata i ne žele da riskiraju sa decom, ako baš ne moraju! Deca ne igraju ili igraju na kašikicu, samim tim tržišna vrednost pada! Želim rezultat u Evropi i želim da prodajem igrače! Trenutno jedno bez drugog ne može! Želim da zatvorim budžet, npr. u slučaju Zvezde, na 30 miliona! Koje je srednje rešenje? Šta je bolje rešenje, trenutno?
B

BicuSlobodan

pre gotovo 2 godine

Apsolutno glupo pravilo. Slažem se sa Lazetićem.
A

Apocalipto

pre gotovo 2 godine

Ja sam protiv u nijednoj normalnoj ligi nema tog nakaradnog pravila... koje vezuje ruke trenerima ako je neki igrac dobar igrace bez obzira na godine a ne ovako na silu.
Z

Zvlat BG

pre gotovo 2 godine

A ja ti kažem da neće! Nije stvar u igračima, stvar je u trenerima! Imaš primer od sinoć! Pošto ih dobro poznajem! Stanković se par puta okrenuo ka klupi i gledao po istoj, razmišljao da uvede ostatak "bonusa" ili ne! I odlučio je da ne uvede! Momci su odradili pripreme, po treneru "fenomenalno radili i zaslužili šansu", prešli hiljade kilometara, došli na fenomenalan stadion sa 30.000 navijača i gledali, a podsećam te da je u pitanju prijateljska, kako Gobelja igra utakmicu života! Da li znaš kako to deluje na psihu igrača? NISU PROBLEM IGRAČI, PROBLEM JE STRUKA! KADA NE BUDE PROBLEM, ONDA ĆE I PRAVILO O BONUSIMA BITI SUVIŠNO I UKINUTO!