Stadion Borca (©Wikipedia)
Stadion Borca (©Wikipedia)

Borac povećava prednost u odnosu na Zrinjski

Vreme čitanja: 4min | pon. 04.03.24. | 12:07

Banjalučani dočekuju GOŠK (ponedeljak, 17.45) u poslednjem meču 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Narednog vikenda biće odigrano poslednje kolo drugog dela prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, pred poslednji treći deo određen rasporedom po pozicijama na tabeli. Pre toga, u okviru 21. kola ostalo je da se odigra još jedan utakmica, a zavesa na ovu rundu biće spuštena danas u Banjaluci, gde Borac protiv Goška ima priliku da dodatno poveća prednost nad Zrinjskim.  

Izabrane vesti

Već krajem jesenjeg dela šampionata bilo je jasno da će u borbi za titulu ostati dve ekipe, Borac i Zrinjski. Početkom proleća to je samo dobilo potvrdu. Dok Velež i Sarajevo dobrano kaskaju, Banjalučani i Mostarci vode trku u dvoje. Iz kola u kolo prednost raste i smanjuje se, ali je činjenica da Borac sigurno drži korak za pratiocima.

Jedni čekaju kiks drugih i obratno, a tako je i ovo kolo. Zrinjski je u sudijskoj nadoknadi ostao bez dva boda na gostovanju kod Sloge, tako da sada Banjalučani imaju priliku da tu bodovnu prednost dodatno povećaju. Ona trenutno iznosi šest bodova, a ukoliko Borac večeras trijumfuje, bodovni suficit bio bi devet bodova, što bi svakako bilo jako teško stići.


17.45: (1,22) Borac Banjaluka (5,50) GOŠK Gabela (13,0)


U narednom kolu upravo će Zrinjski i Borac igrati ključni meč u borbi za titulu, pa Banjalučani žele da se osiguraju na vreme, u slučaju poraza u pomenutom derbiju. Cilj protiv Goška biće samo pobeda. I sve osim toga za domaće bi bilo ravno neuspehu. Tim Vinka Marinovića suvereno i dominantno korača ka novoj tituli prvaka, a činjenica da imaju samo jedan poraz i to u prvom kolu, dovoljno govori o srazmeru kvaliteta u odnosu na ostale ekipe.

Pogotovo ove iz donjeg dela tabele. Banjaluka željno iščekuje novi šampionski pehar, pa su i domaće utakmice Borca dobrano popraćene. Podrška neće izostati ni večeras, što će biti dodatni motiv za domaće. Sa Gradskog stadiona po bod su samo uspeli odneti Zrinjski i Sarajevo, dok su svi drugi ostali kratkih rukava. Onda je potpuno opravdana uloga apsolutnog favorita za domaće, koja ne bi trebala doći u pitanje. Pogotovo kad se uzme u obzir da su u prethodna dva kola remizirali, sa Veležom u Ligi te sa Sarajevom u Kupu.  

"Očekuje nas utakmica protiv GOŠK-a , to je ekipa koja beleži bolje rezultate na strani nego kod kuće i samim tim očekujemo tešku utakmicu. Spremamo se kao i za svaku utakmicu, motivisani smo, posebno posle ova dva vezana remija i verujemo da možemo da se vratimo na pobednički kolosek. Pratimo sve što se dešava u ligi i verujem da možemo da ostvarimo dobar rezultat i da odmaknemo u trci za titulu ostalim konkurentima", poručio je napadač Borca Milan Makarić. 

Gošk je menjao trenera pred sami početak prvenstva. Stigao je nekadašnji šef struke Željezničara Admir Adžem i čini se doneo neku novu energiju ekipi. U prvom prolećnom kolu doneli su tri boda iz Konjica i tako se nakratko odmakli od opasne zone, ali su u prošlom kolu poraženi na svom terenu od Sloge, tako da su stvari vratili na početak. Trenutno su deveti sa 23 boda, svega jednim više od mesta koje vodi u niži rang, tako da u svaki meč Gabeljani ulaze sa velikim pritiskom.

Tako će biti i večeras, pogotovo zbog činjenice da je na drugoj strani zahuktali Borac koji nemilosrdno gazi ka tituli. Međutim, ono u šta se mogu uzdati u Gošku, jeste činjenica da mnogo bolje igraju na strani nego kod kuće. Kada je reč o gostujućim utakmicama Gošk je na četvrtom mestu, a bolji su samo Zrinjski, Borac i Sarajevo, tako da sigurno ni put Banjaluke nisu otišli sa belom zastavom, pa ne bi čudilo kada bi uspeli postići pogodak.  

„Svesni smo da je preko puta nas kvalitetniji rival kojem bodovi trebaju u borbi za titulu, ali isto tako znamo da je nama svaki bod zlata vredan. Dobro smo radili ovog proleća i tako i krenuli, međutim, u prošlom kolu smo podbacili. Šta je tu je, okrećemo se narednim utakmicama, i pokušaćemo i u Banjaluci da ostanemo neporaženi. Znamo da će biti teško, ali mi se nigde unapred nećemo predati“, kazao je Admir Adžem trener Goška. 


PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 21. KOLO

Subota

Igman - Široki Brijeg 1:0 (0:0)

Tuzla Siti - Zvijezda 2:0 (1:0)

Sloga Doboj - Zrinjski 1:1 (0:0)

Nedelja

Posušje – Velež 1:0 (1:0)

Željezničar – Sarajevo 3:0 (1:0)

Ponedeljak

17.45: (1,22) Borac Banjaluka (5,50) GOŠK Gabela (13,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Borac BanjalukaVinko Marinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara