Žo (©AFP)
Žo (©AFP)

Borba titana u Sao Paulu i nebeski okršaj u visinama Anda

Vreme čitanja: 5min | čet. 29.04.21. | 22:40

Kopa Sudamerikana: Noćašnjim mečevima zatvara se 2. kolo grupne faze Kopa Sudamerikane. Korintijans će na svom terenu da ugosti Penjarol, jednog od najtrofejnijih klubova na južnoameričkom kontinentu, dok se u Boliviji očekuje duel Horhea Vilstermana i Bolivara...

Jedan od derbi susreta ove noći u sklopu 2. kola grupne faze Kopa Sudamerikane biće duel Korintijansa i Penjarola. Okršaj titana južnoameričkog fudbala zakazan je za 00.15 po srednjoevropskom vremenu na Neo Kimika areni u Sao Paulu.

Dok Timao u ovaj susret ulazi sa jednim osvojenim bodom, koji je stekao protekle nedelje na gostovanju paragvajskom River Plejtu, Karbonerosi na gostovanje dolaze kao lideri grupe i jedini tim sa tri osvojena boda posle prvog kola, pošto su kod kuće ubedljivo savladali paruanski Sport Uankajo sa 5:1. Dvoboj je za brazilski tim već poprimio epitet odlučujućeg, posle samo remija u Asunsionu, obračun sa urugvajskim velikanom postao je praktično finale Grupe E, jer samo prvoplasirani klub u svakoj od grupa obezbeđuje plasman u narednu rundu takmičenja.

Izabrane vesti

00:15: (1,78) Korintijans (3,35) Penjarol (4,50)

Proteklog vikenda u derbi susretu državnog šampionata Paulista sa Santosom trener Musketara Vagner Mansini na stadion Vila Belmiro izveo je postavu bez čak osam prvotimaca, a sve kako bi ih sačuvao za ovaj duel, gde je i pored toga što je gotovo iz korena promenio ekipu uspeo da slavi na strani reultatom 2:0. Za noćašnji duel Mansini je najavio najjači sastav, a za razliku od prvog kola u Paragvaju, kada je sredinu terena držao mladi Žoao Ksavijer (21), ovoga puta ta uloga biće prepuštena Gabrijelu Pereiri (19), još jednom mladom igraču i produktu omladinske škole. Na golu će biti čovek koji je već stekao epitet legende kluba, čuveni Kasio Ramos, dok će ispred njega stajati štoperski dvojac koji čine Urugvajac Bruno Mendes i Karlos Žilberto. Pored njih, u defanzivnoj liniji u ulozi desnog beka biće Fagner Konsavera, nekadašnji član PSV-a, Volfzburga i Vasko da Game, dok će u napadu delovati još jedno dobro poznato lice, Žoao Alves, poznatiji kao Žo, između ostalog i bivši član CSKA iz Moskve, Mančester Sitija, Evertona, Galatasaraja, Al Šababa i japanske Nagoje.

Sa druge strane, Penjarol je po najavama trenera Hosea Larijere u Sao Paulo došao po drugi trijumf, posle pobede na debiju protiv Sport Uankaja. Pošto je urugvajski šampionat okončan krajem prošlog meseca, Karbonerosi su čitavu nedelju i period između dva nastupa u Kopa Sudamerikani iskoristili za odmor, pa tako u ovaj duel ulaze kao svežija ekipa. Jedina najavljena promena u postavci tima iz Montevidea u odnosu na prvo kolo grupne faze jeste zamena mesta, gde će Agustin Kanobio umesto sa klupe i po desnom krilu, početi da deluje od samog starta po centrali, dok će Đovani Gonzales, koga je na prošlom susretu zamenio upravo Kanabio, ostati na svojoj početnoj poziciji desnog spoljnjeg.

Glavni igrač sredine terena, kao i kapiten ekipe i ovoga puta biće prekaljeni Valter Gargano, igrač sa višegodišnjim iskustvom nastupanja za italijanske ekipe Napoli, Inter i Parmu, a pre povratka u rodni Urugvaj zabeležio je i dve sezone u meksičkom Montereju. Sam napad Penjarola činiće izuzetno brzi i mladi dvojac, Agustin Alvarez Martinez (21) i Fakundo Tores (19), oba igrača prekomandovana su prošle godine iz dugog tima i već uveliko tresu mreže.

00.15: (2,70) Horhe Vilsterman (3,25) Bolivar (2,50)

Noćas nam u okviru drugog kola Grupe C Kopa Sudamerikane predstoji i duel bolivijskih ekipa, kada će na stadionu Feliks Kaprijales u Kočabambi domaći Horhe Vilsterman da ugosti Bolivar, najtrofejniji klub iz ove južnoameričke države.

Avijatičari u susret ulaze sa crnim nizom od tri vezana poraza u svim takmičenjima, a posebno ih indisponira činjenica da su poslednji neuspeh u nacionalnom šampionatu doživeli u samom finušu meča. Naime, ekipa koju još predvodi Maurisio Sorija, iako već odavno postoje naznake o njegovoj smeni, prethodnog vikenda je na gostovanju u Sukreu, protiv tamošnjeg Independijente Petrolera, ispustila pobedu u sudijskoj nadoknadi. Štaviše, domaćin je uspeo da preokrene rezultat u svoju korist, koji je na kraju bio 5:4, i tako upiše drugu pobedu u novoj sezoni.

Sa druge strani, ni Bolivar se posle startne pobede u Grupi C protiv Arsenala iz Sarandija nije proslavio minulog vikenda u nacionalnom prvenstvu, gde je na gostovanju protiv poklekle Aurore izvukao tek bod u remiju 1:1. Ipak je ekipa koju predvodi španski stručnjak Načo Gonzales u daleko boljem raspoloženju, kao i formi, pošto je na poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima doživela tek jedan poraz, i to onaj protiv Juniora u Barankilji, koji ih je koštao učešća u Kopa Libertadores, i zbog kog su se i našli u drugom po jačini klupskom takmičenju na kontinentu.

Poslednji susret ovih ekipa zabeležen je krajem prošle godine, tačnije 29. decembra, takođe u Kočabambi, kada je domaća ekipa slavila sa 2:0. Bolivar nije uspeo da savlada Avijatičare na poslednja četiri meča, u kojima je doživeo dva poraza na strani i odigrao dva susreta bez pobednika kod kuće. Poslednji put kada su nebesko-plavi iz La Paza ostvarili pobedu protiv Vilstermana bilo je to krajem marta 2019. godine, kada je na Ernando Silesu rezultat bio 3:0 u korist domaćina.

KOPA SUDAMERIKANA - 2. KOLO

GRUPA A

Sreda

Uačipato - 12. Oktobar 0:0

Četvrtak

Rosario - San Lorenco 2:0 (1:0)

/Almada 11, Gamba 81/

GRUPA B

Sreda

Baija - Guabira 5:0 (2:0)

/Aleson 8, 79, Žuninjo 40, Marselo 66, 71/

Četvrtak

Independijente - Montevideo Siti 3:1 (0:0)

/Romero 63, Erera 71, Kokaro 90+1ag - Del Prete 49/

GRUPA C

Sreda

Arsenal - Seara 0:0

Petak

00.15: (2,70) Horhe Vilsterman (3,25) Bolivar (2,50)

GRUPA D

Četvrtak

Atletiko Paranense - Metropolitanos 1:0 (0:0)

/De Souza 54/

Melgar - Aukas 2:0 (1:0)

/Kuesta 21pen, 53/

GRUPA E

Petak

00:15: (3,00) Uankajo (3,10) River Plejt Asunsion (2,35)

00:15: (1,78) Korintijans (3,35) Penjarol (4,50)

GRUPA F

Petak

02.30: (2,65) Palestino (3,00) Atletiko Gojanense (2,70)

02.30: (2,65) Njuels Old Bojs (2,95) Libertad (2,75)

GRUPA G

Četvrtak

Emelek - RB Bragantino 3:0 (0:0)

/Aderlan 49ag, Zapata 64, Kabeza 86/

Deportes Tolima - Taljeres 1:1 (0:1)

/Kampaz 56 - Tenalja 43/

GRUPA H

Petak

02.30: (1,52) La Ekidad (3,70) Aragua (6,50)

02.30: (2,60) Lanus (3,00) Gremio (2,75)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa SudamerikanaJužna AmerikaKorintijansPenjarolHorhe VilstermanBolivar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara