Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Borba za titulu u Čileu uživo na sajtu mozzartbet.com

Vreme čitanja: 5min | pet. 08.12.23. | 21:03

Kobresal bliži krunisanju jer ima dva boda više od Uačipata pred poslednje kolo šampionata

Čileanska liga je već odredila većinu pozicija u ovosezonskom plasmanu i malo je otvorenih situacija preostalo za poslednje 30. kolo. Ipak, najvažnija trka, ona za šampiona najizduženije zemlje južnoameričkog kontinenta, i dalje je aktivna. Za razliku od prethodnih 10 prvenstava, ovoga puta troje ovdašnjih velikana nisu u konkurenciji, već su to Kobresal, nekadašnji osvajač Klausure za 2015. i Uačipato, nosilac titula iz 1974. i 2012. godine. Zanimljivo je to što obe ekipe spadaju u grupu retkih - tek njih sedam - koji su kroz istoriju čileanske elitne divizije uspeli da se deklarišu kao šampioni.

Trenutna bodovna razlika između Rudara i Čeličnih iznosi dva boda, s tim što su Minerosi u prednosti i sami odlučuju o svojoj sudbini, dok Asererosi, pored neophodne pobede, moraju da se nadaju da totalno nezainteresovana Union Espanjola može da osujeti plan gostiju iz Atakame.

Izabrane vesti

Union Espanjola na poslednji zvaničan duel u ovosezonskoj kampanji protiv Kobresala stiže u melanholičnom raspoloženju, pošto više nema nikakav takmičarski podstrek. Tim se nalazi na 10. mestu sa 36 bodova, nema rizik od ispadanja, ali isto tako neće moći da se bori za plasman u Kopa Sudamerikanu, pošto zaostaje pet koraka za Union La Kalerom, sedmoplasiranim i poslednjim timom koji ima pristup međunarodnoj sceni.

22.00: (3,35) Union Espanjola (3,40) Kobresal (2,05)

Na ovaj način, jedini motiv La Furije je završetak tužne kampanje, odiograne ispod očekivanja, gde će se oprostiti od navijača. U 29 odigranih utakmica ekipa Ronalda Fuentesa zabeležila devet pobeda, devet remija i 11 poraza, postigla je 39 golova i primila 36. Ispadanja iz trke za plasman u Kopa Sudamerikanu nije se dogodilo u prošlom kolu, pošto je tim, na iznenađenje svih, uspeo da pobedi Kolo Kolo u gostima sa 2:0, i tako Poglavicama izbriše svaku nadu o novoj tituli, već je to bila užasna sekvenca koja je ranije izvedena, dostizanjem čak 10 utakmica zaredom bez ostvarene pobede. Iako je u prošlom kolu savladala prošlogodišnjeg prvaka, Espanjola nije pouzdana ekipa, nema dobru odbranu i u ovom poslednjem kolu ne može se smatrati favoritom, čak iako igra pred svojom publikom.

Njen poslednji protivnik za ovu sezonu će biti Kobresal, koji u ovom poslednjem kolu ima priliku da se posle osam godina ponovo dokopa titule. Mineirosi se trenutno nalaze na prvom mestu sa 56 bodova i u slučaju pobede definitivno bi postali nacionalni šampion. Međutim, ova ekipa nije u tako prijatnoj situaciji, jer je Uačipato na drugom mestu sa samo dva boda manje. Jedna od mogućnosti bi bila osvajanje titule i nerešenim rezultatom. Opet, to zavisi od veličine pobede Čeličnih, pošto je naredna sekvenca odluke u slučaju istog broja bodova zasnovana na gol-razlici, koja je na starani Kobresala, ali za samo dva gola više.

-----------

Utakmice prvenstva Čilea možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------

U proteklih 29 utakmica, ekipa Gustava Uerta zabeležila je 16 pobeda, osam remija i pet poraza, ima najbolji napad u ligi sa 56 postignutih golova, ali i odbranu koja je primila 38 golova. Ipak, tim iz Atakame je umalo izmakao tituli u poslednjim kolima, kada su dve utakmice zaredom bili bez pobede. Ali u poslednjem meču uspeli su da pobede Universidad de Čile kod kuće sa 4:3, u jednoj neverovatno uzbudljivoj utakmici. Sada će im trebati veoma agresivan nastup, jer im je ipak neophodna pobeda i to na strane. Oslanjanje na paralelnu igru i osluškivanje događaja u Talkauanu nije sigurna opcija i zbog toga bi trebalo da vidimo dominaciju gostujućeg tim na stadionu Santa Laura, poznatijem kao Universidad SEK.

22.00: (1,45) Uačipato (4,20) Audaks Italijano (6,50)

S druge strane, ekipa Uačipata na svoj meč protiv Audaks Italijana stiže kao veliki favorit pred svojim navijačima, sa realnim šansama da postane državni šampion. Međutim, Čelični tim više ne zavisi samo od sopstvene snage i učinka, mahom zbog toga što je pobedio u samo jednom od tri prethodna kola, što povećava pritisak na izabranike Gustava Alvareza pred svojim navijačima, sa ciljem da prenesu odgovornost na Kobresal.

U svom poslednjem duelu, Uačipato se suočio sa Njublensom čime je ponovo izbio na prvo mesto pobedivši minimalnim rezultatom, ali samo do završetka Kobresalovog duela sa Universidad de Čileom. Klub se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli elitne lige Čilea, sa do sada ostvarena 54 boda, samo dva manje od Rudara iz Atakame.

U prethodnih pet mečeva zabeležene su tri pobede, dva remija i nijedan poraz, pobedivši Kopijapo, Union La Kaleru i Njublense, pored nerešenih ishoda sa Magaljanesom i Universidad Katolikom. Igrajući kao domaći tim, na stadionu KAP Asero, Čelični imaju nedavni učinak od četiri pobede, pet remija i samo jedan pretrpljeni poraz u poslednjih deset odigranih mečeva.

Audaks Italijano, sa druge strane, nastoji da iznenadi u gostima kako bi završio svoju kampanju na najbolji mogući način, sa ciljem da se rehabilituje u takmičenju posle dva uzastopna poraza u poslednjim mečevima. U prethodnom duelu ekipa Fransiska Arue se suočila sa Magaljanesom i uprkos tome što je imala prednost igranja pred svojim navijačima odigrala znatno ispod očekivanja i doživela je poraz rezultatom 2:0.

Pre toga, Audaks Italijano je već izgubio od Kolo Kola sa minimalnim rezultatom u još jednom frustrirajućem porazu kod kuće. Njihov učinak na poslednjih pet utakmica beležio je dve pobede, bez remija i tri poraza, savladavši Njublense i Kobresal, pored neuspeha od Kolo Kola, Magaljanesa i Universidad de Čilea. Trenutno, ekipa se nalazi na diskretnoj 13. poziciji na tabeli elitne čileanske lige, sa do sada osvojenih 35 bodova, uspevajući unapred da garantuje stabilnost u prvoj ligi, sa šest bodova prednosti u odnosu na zonu ispadanja, ali i bez šansi da se nađe na međunarodnoj sceni sledeće godine. Kao gost, Audaks Italijano je u poslednjih deset utakmica zabeležio kampanju od četiri pobede, dva remija i četiri poraza.

ČILE 1 - POSLEDNJE 30. KOLO

Petak

22.00: (3,35) Union Espanjola (3,40) Kobresal (2,05)

22.00: (7,50) Kuriko Unido (4,50) Kolo Kolo (1,38)

22.00: (1,45) Uačipato (4,20) Audaks Italijano (6,50)

Subota

22.00: (1,90) Universidad de Čile (3,40) Njublense (3,80)

22.00: (2,05) Kopijapo (3,35) Everton (3,40)

22.00: (2,00) Union La Kalera (3,35) Universidad Katolika (3,50)

22.00: (1,90) Magaljanes (3,45) Kokimbo Unido (3,80)

22.00: (3,40) O'Higins (3,35) Palestino (2,05)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Čile 1KobresalUačipato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara