Milan Borjan (©Reuters)
Milan Borjan (©Reuters)

Borjan napada krunu, Kanađani u najjačem sastavu u predigri Gold kupa

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 23:05

Konkakaf Liga nacija: Učesnik Mundijala u Kataru noćas (01.00) u Las Vegasu igra sa Panamom u prvom polufinalu

Reprezentacije iz Severne i Srednje Amerike igraju Ligu nacija kao i na Starom kontinentu. Velelepni Aledžajant stadion u Las Vegasu, dom NFL ligaša Rejdersa, biće domaćin završnog turnira četiri najbolje selekcije Konkakafa.

SAD, Meksiko, Kanada i Panama boriće se za pehar u ovom takmičenjeu, koji je uvod za Gold kup, koji traje od 24. juna do 16. jula. Kanada u prvom meču igra noćas (01.00) sa Panamom, dok je tri sata kasnije derbi, mnogi bi rekli finale pre finala, duel Meksika i SAD-a (04.00).

Izabrane vesti

01.00: (4,60) Panama (3,40) Kanada (1,75)

Na golu Kanada biće sada već bivši golman Crvene zvezde Milan Borjan koji će naredne sezone da igra na pozajmici u Slovanu iz Bratislave. Selektor Džon Herdman pozvao je najjače snage. Tu je as Bajerna iz Minhena Alfonso Dejvis i napadač Lila Džonatan Dejvid. U stručnom štabu učesnika Mundijala u Kataru prošle godine je i Englez Fil Nevil, trener Intera iz Majamija.

Čak 20 od 23 pozvanih fudbalera branili su boje Zemlje javorovog lista i u Kataru. Osim udarne trojke tu je najbolji stelac Kanade svih vremena Kajl Larin, koji sada igra za Valjadolid, a branio je boje Bešiktaša i Briža prethodnih sezona.

Paname nije bilo na Mundijalu u Kataru, ali je bila u Rusiji pre pet godina. Ova selekcija je bila peta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Selektor Tomas Kristijansen pozvao je najjače snage. Tu je Majkl Muriljo iz Anderehta, vezista Nešvila Aminal Godoj, fudbaler Hjustona Koko Karaskilja...

Posle Mudijala u Kataru gde nije uspela da prođe grupu, Kanada je pobedila Kurasao sa 2:0 i Honduras sa 4:1 u grupnoj fazi Lige nacija. Panama je pre pet dana u prijateljskom meču slavila protiv Nikaragve sa 3:1, a pre toga je u ovom takmičenju pobedila Kostariku sa 1:0. Ovi timovi su igrali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prošle godine. Oba puta su domaćini slavili, Kanađani sa 4:1, a Panamci sa 1:0.

Pobednik Lige nacija u Konkakaf zoni dobiće nagradu od 1.000.000 dolara.

KONKAKAF LIGA NACIJA (POLUFINALE – LAS VEGAS)

Petak

01.00: (4,60) Panama (3,40) Kanada (1,75)

04.00: (2,25) SAD (3,20) Meksiko (3,10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Reprezentacija KanadekonkakafKONKAKAF ligaMilan BorjanReprezentacija Paname

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara