Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Borusijina "dobrodošlica" za Sankt Pauli, Minhen 1860 bolji od Bajerna, HSV na besni Keln

Vreme čitanja: 6min | uto. 18.01.22. | 12:46

DFB kup: Ko može da nastavi da sanja o finalu?

Minhen, Keln, Hamburg i Bohum biće danas centri fudbalskih zbivanja u Nemačkoj. Na redu je osmina finala DFB kupa, drugog po važnosti takmičenja u zemlji Pancera, a trofej brani Borusija Dortmund. Rival Milionerima večeras je Sankt Pauli, a dodatno uzbuđenje ponudiće i jedini trećeligaš koji je stigao do ove faze Minhen 1860, koji ima posla sa Karlsrueom. Pored njih, Keln je domaćin Hamburgeru, a Bohum dočekuje Majnc.

Kada Borusija Dortmund večeras izađe na teren Milerntora protiv Sankt Paulija u DFB kupu, biće to ne samo duel dva tradicionalna tima, već i atraktivna sportska utakmica. Sastaju se drugoplasirani tim Bundeslige i lider Cvajte (20.45).

Izabrane vesti

Sankt Pauli i BVB ulaze u igru sa dosta "vetra u leđa". Kiezkicker nije bio bolji od Auea za vikend (2:2), ali tim iz Hamburga vodi na tabeli u drugom rangu i zbog toga ima mnogo samopouzdanja.

20.45: (8,00) Sankt Pauli (5,30) Dortmund (1,35)

Dortmund je veliki favorit, ali Sankt Pauli, koji je ove sezone neporažen na stadionu Milerntor - osam pobeda, jedan remi - gradi uspeh na svom terenu.

"Naša serija je impresivna. BVB je atraktivan protivnik koji u svom timu ima skoro sve igrače koji igraju za nacionalne selekcije, pa čak i svetske šampione. Ali mi računamo na nešto kod kuće", rekao je Timo Šulc, kormilar domaćih.

Gusari su minuli šampionat u Cvajti okončali na je zaista napravio 10. mestu. Trenutno su među glavnim kandidatima za promociju u Bundesligi u primetan je neverovatan razvoj.

Iako su Milioneri najbolji tim u Nemačkoj uz minhenski Bajern, nisu nepogrešivi, što su pokazale neke utakmice ove sezone.

"Čak iako nismo favoriti, želimo da igramo naš fudbal", dodao je Šulc.

---------------------

Sve utakmice DFB kupa možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------

Branilac trofeja Kupa Nemačke moraće na megdan bez reprezentativca Emrea Džana, koji se povredio na utakmici protiv Frajburga. Zauzvrat, Manuel Akanđi, koji se oporavio od operacije kolena, mogao bi da se nađe u startnoj poziciji. Upotreba Tome Menijea je pod znakom pitanja, pošto je bek zamenjen posle dva gola protiv Frajburga sredinom drugog poluvremena zbog otoka skočnog zgloba.

Trener Dortmunda Marko Roze pristupa meču sa velikim poštovanjem prema rivalu.

"Sankt Pauli je s pravom u vrhu Cvajte i mislim da možemo da mu poželimo dobrodošlicu u Bundesligu sledeće sezone. To je izazovan zadatak za nas. Potreban nam je veoma dobar učinak i moramo da potvrdimo ono za šta smo radili", ocenio je Roze.

Iako oba tima imaju bogatu prošlost, bilo je relativno malo direktnih susreta. Poslednji se odigrao u oktobru 2014. u takmičarskoj utakmici – sa boljim završetkom za Borusiju. BVB je pobedio sa 3:0 u drugom kolu DFB kupa.

18.30: (2,70) Minhen 1860 (3,25) Karlsrue (2,65)

Karlsrue se sastaje sa jedinim preostalim trećeligašem Minhenom 1860, kojem stiže na noge. Lavovi su do osmine finala već izbacili dva tima iz Cvajte. U prvom kolu eliminisali su Darmštat sa 5:4 na penale, a u drugom je pobeđen Šalke sa 1:0. Da li je to dovoljno da se KSC uplaši, ostaje da vidimo (18.30).

Trening centar Minhena 1860 (©AFP)Trening centar Minhena 1860 (©AFP)

Misija trenera Minhena 1860 Mihaela Kelnera na konferenciji za novinare pred bitku za četvrtfinale sa Karlsrueom bila je jasna - proglasiti rivala iz Cvajte za apsolutnog favorita.

"Karlsrue je favorit. Ako pogledate realnost, sastav, ligu i kup takmičenje do sada".

Da bi to pojačao, Kelner je uložio sve napore da skromno gleda na sopstvene nastupe u Kupu, eliminacije Darmštata i Šalkea.

"To je bilo na početku sezone. Darmštat je igrao sa novim napadačem i novim trenerom. Slična je stvar i sa Šalkeom".

Zapravo, Minhen 1860 može da bude veoma zadovoljan kup sezonom. Ne samo zbog dva snažna nastupa protiv ekipa iz višeg ranga, već i zato što je jedini trećeligaš u osmini finala. Primera radi, do ove faze nije uspeo da dođe najveći rival i "gazda" Nemačke Bajern, posle debakla 0:5 protiv Menhengladbaha.

"To je lepa sporedna napomena ili važna napomena za naše navijače da budu broj jedan u gradu u takmičenju. Kup je dodatna vrednost u smislu prestiža, u smislu reputacije, kako vas doživljavaju u zemlji. Jer Minhen 1860 u trećoj ligi i u DFB kupu nije isti. Da ne govorim o finansijskom delu", istakao je Kelner, aludirajući da bi pobeda protiv Karlsruea donela Lavovima 1,24 miliona evra u kasu.

Da bi keš injekcija funkcionisala, Kelner želi da ponovo "naoštri" svoj tim.

"Najvažnije je da svi veruju da možemo da uradimo nešto veliko u ovom takmičenju, da mogu da nadmaše sebe. To mora da bukti u svakom igraču. Nisam ljubitelj da svaki dan svojim momcima pokazujem bilo kakve motivacione video zapise, a onda svi skačemo po stolovima kao u nekoj skijaškoj kolibi", dodao je strateg Lavova.

U međuvremenu, Karlsrue je nedavno remizirao sa Darmštatom 2:2 u ligi, i sada je neporažen u tri utakmice. Tim Kristijana Ajhnera želi da nastavi ovu seriju u DFB kupu. To što je njegov tim favorit je nebitno za trenera KSC-a.

"Čak iako postoji razlika u diviziji između nas i Minhena, šanse su izjednačene. Veoma smo motivisani i pokušaćemo da pobedimo", ocenio je Ajhner.

18.30: (1,95) Keln (3,60) Hamburger (3,80)

Posle 0:4 protiv Bajerna iz Minhena u Bundesligi, Keln ima dosta besa u stomaku. Uostalom, u drugom kolu Kupa slavio je 2:0 protiv ligaškog rivala Štutgarta. Tim Štefena Baumgarta želi da se nadoveže na to protiv Hamburgera u osmini finala (18.30).

Očekivanja Jarčeva pred duel su velika.

"Mi smo bundesligaški klub, mi smo favoriti i to bi trebalo da se vidi. Želimo da prođemo dalje", objašnjava Štefen Baumgart.

Naravno, HSV želi da zaustavi tim iz Bundeslige. U Cvajti je pre četiri dana odigrao samo nerešeno 1:1 protiv Dinama u Drezdenu, ali je u prethodnoj rundi Kupa uspeo da eliminiše rivala iz lige Nirnberg.

Hamburger je trofejni klub i uprkos činjenici da proživljava teške godine svaki neuspeh se teško preživljava na severu Nemačke. Ovaj duel je ogroman izazov za ekipu.

"Keln je veoma dobar protivnik koji je uvek aktivan, uvek želi da igra fudbal i agresivno se brani", istakao je Tim Valter.

20.45: (3,50) Bohum (3,35) Majnc (2,15)

Bohum i Majnc se posle tri dana ponovo druže, ovog puta u borbi za četvrtfinale Kupa. Za vikend su se sastali u Bundesligi, kada je Majnc kao domaćin tesno pobedio sa 1:0. Shodno tome, Bohum želi da se iskupi, ovog puta na domaćem terenu (20.45).

Trener Bohuma Tomas Rejs raduje se utakmici.

"Kup je važno takmičenje. Želimo da ponovo pokažemo želju i agresivnost koji su nas doveli ovde".

Sa druge strane, kormilar Majnca Bo Svenson pretpostavlja da meč neće biti lagan.

"Bohum igra veoma jasno taktički. Svako zna svoj posao. Gotovo da nema slabosti. Utakmice protiv njega su uvek naporne".

Oba rivala znaju kako se snalazi u čvrstim utakmicama. U Kupu su morali da "trepere" u drugom kolu. Bohum je pobedio Augzburg posle penala (5:4), dok je Majnc slavio u produžecima nad Bilefeldom (3:2).

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

NEMAČKA, KUP - OSMINA FINALA

Utorak

18.30: (1,95) Keln (3,60) Hamburger (3,80)

18.30: (2,70) Minhen 1860 (3,25) Karlsrue (2,65)

20.45: (3,50) Bohum (3,35) Majnc (2,15)

20.45: (8,00) Sankt Pauli (5,30) Dortmund (1,35)

Sreda

18.30: (5,00) Hanover (3,90) Menhengladbah (1,68)

18.30: (1,10) RB Lajpcig (11,0) Hanza (19,0)

20.45: (2,70) Herta (3,10) Union Berlin (2,75)

20.45: (2,05) Hofenhajm (3,45) Frajburg (3,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kup NemačkeBorusija DortmundSankt PauliMinhen 1860KarlsrueKelnHamburgerBohumMajnc

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara