Gvido Burgštaler i Kristofer Buhtman (©Reuters)
Gvido Burgštaler i Kristofer Buhtman (©Reuters)

Polovina klubova u Cvajti se bori za promociju: Sankt Pauli na pol-poziciji

Vreme čitanja: 4min | sub. 15.01.22. | 11:24

Devetoplasirani Paderborn nema poraz u gostima i blizu je baraža za ulazak u Bundesligu

Manje lepa "sestra" Bundeslige probudila se juče iz kratke zimske pauze. Hamburger nije uspeo da slavi u Drezdenu i remizirao je sa Dinamom, dok je Hanza potvrdila da je čeka velika bitka za opstanak, pošto ju je kod kuće savladao Hanover.

13.30: (1,45) Sankt Pauli (4,50) Aue (7,00)

Izabrane vesti

S druge strane, Sankt Pauli je "ustoličen" na vrhu. Tim iz Hamburga ima 36 bodova, jedan više od Darmštata. Pomenuti HSV je trećeplasiran i za gradskim rivalom zaostaje pet bodova. Ali, iza njih na tabeli su Šalke, Nirnberg, Hajdenhajm, Verder Bremen, Jan Regenzburg i Paderborn, šest timova koji takođe mogu da se nadaju unapređenju. Na devetom mestu, Paderborn zaostaje samo četiri boda za Hamburgerom koji je na mestu koje garantuje baraž za promociju.

Danas će na teren, od kandidata za ulazak u Bundesligu, pet ekipa. Najpre, Sankt Pauli, koji novu godinu počinje kao vodeći u Cvajti i ima odličnu startnu poziciju usled povoljnog rasporeda. Naime, devet od preostalih 16 utakmica igraće na Milerntoru. Za trenera Tima Šulca, međutim, drugi klubovi su favoriti.

"Velika trojka koja je krenula tokom sezone Verder Bremen, Šalke i takođe Hamburger su glavni kadidati za promociju".

Ali nema straha od prevelikih ambicija u Milerntoru. Povratak u Bundesligu posle više od decenije apstinencije je realan cilj.

"Nećemo se omalovažavati. Znamo da imamo dobar tim i samopouzdanje", rekao je Šulc.

20.30: (1,85) Darmštat (3,60) Karlsrue (4,30)

U Darmštatu se osećaju opušteno. Barem tako tvrde. Nema pritiska, i to veoma odgovara timu čija je tajna uspeha lakoća i bezbrižan odnos. Međutim, jedno je takođe jasno - prilika postoji. Ako "teškaši", odnosno Šalke, Verder i Hamburger, ne počnu dobro novu godinu, Darmštat bi na kraju mogao da bude promovisan. To bi zavisilo i od trenera. Torsten Liberkneht važi za apsolutni hit kod Ljiljana. I zna da se "penje". Vodio je Ajntraht Braunšvajg iz treće lige u Bundesligu.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

U Nirnberg baš i nemaju promociju na dnevnom redu. Trener Robert Klaus i sportski direktor Diter Heking žele da idu korak po korak. I već su ostvarili cilj, jer je Der klub u boljoj formi nego što je bio dugo vremena. Prva utakmica kod kuće protiv Paderborna mogla bi da pokaže put do kraja sezone. Paderborn je najjači gostujući tim u ligi i još nije izgubio utakmicu na strani. Ukoliko Nirnberg dobije utakmicu, to bi mu dalo samopouzdanje da se bore za treće mesto.

Da li Nirnberg zaista može do velikog podviga zavisi i od učinka favorita. Ipak, i Der klub bi bio zadovoljan ostvarenim ciljem za sezonu, a to je da bude između petog i osmog mesta. Sa dobro uspostavljenim timom, promocija bi bila želja sledeće godine.

13.30: (1,70) Verder (3,70) Fortuna Diseldorf (5,20)

Ole Verner je počeo iz snova kao trener Verdera. Pobedio je u sve svoje prve tri utakmice. Tim iz Bremena je sedmi na tabeli i na dva boda zaostatka je za trećim mestom.

Pravac za Verder je sada jasan - samo treba da nastavi.

"Tim se pronašao u poslednjih nekoliko nedelja. Sada možete da vidite kvalitet. Verner je napravio dobar posao na kojem možemo da gradimo uspeh u drugoj polovini sezone", rekao je generalni direktor Frank Bauman.

13.30: (2,40) Nirnberg (3,40) Paderborn (2,90)

Kao deveti na tabeli, Paderborn zaostaje samo četiri boda za trećim mestom. Međutim, trenutna niska forma pomućuje raspoloženje. Ekipa je bez pobede u ligi već pet utakmica i nedavno je pretrpela dva poraza zaredom.

Kao i za današnjeg protivnika Nirnberg, prva utakmica posle restarta je izuzetno važna. Ako se ona izgubi, nade u napredak bi mogle da budu gotove. Trener Lukas Kvasniok je i dalje "agresivan".

"U drugom delu sezone želimo da osvojimo bodove protiv timova koje nismo uspeli da pobedimo u prvoj utakmici", rekao je Poljak.

CVAJTA - 19. KOLO

Petak

Dinamo Drezden - Hamburger 1:1 (0:1)

/Daferner 61 - Glacel 37/

Hanza - Hanover 0:1 (0:0)

/Maina 58/

Subota

13.30: (2,40) Nirnberg (3,40) Paderborn (2,90)

13.30: (1,45) Sankt Pauli (4,50) Aue (7,00)

13.30: (1,70) Verder (3,70) Fortuna Diseldorf (5,20)

20.30: (1,85) Darmštat (3,60) Karlsrue (4,30)

Nedelja

13.30: (1,70) Hajdenhajm (3,70) Ingolštat (5,20)

13.30: (2,90) Sandhauzen (3,35) Regenzburg (2,45)

13.30: (1,90) Šalke (3,60) Holštajn Kil (4,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaSankt PauliPaderbornVerderVerder BremenDarmštatNirnberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara