Fudbaleri Botafoga (©Reuters)
Fudbaleri Botafoga (©Reuters)

Botafogo može da se otarasi jednog pratioca, trener Gojasa čeka vesti o zdravstvenom stanju Mezenge

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 23:10

Duel u Gojaniji derbi je 32. kola Serije B

Sve miriše da će foto-finiš odlučivati o povratnicima u brazilsku Seriju A. Situacija se zakuvala na vrhu tabele, a oba velikana iz Rio de Žaneira koja su na kraju prošle sezone skliznula u niži rang bi ekspresno mogla da se vrate u elitu. U boljoj poziciji je Botafogo, drži drugu poziciju, dok je Vasko da Gama van “zone četiri”, ali sa dobrim šansama da se ukrca na voz.

O konstantnosti se u drugom rangu brazilskog fudbala ne može govoriti, ama baš niko već neko vreme ne uspeva da poveže dobre rezultate. Ali, o startnim pozicijama i te kako može. Pred ulazak u foto-finiš vodi Koritiba, u dobrom položaju su Botafogo, Avai i Gojas, koji u sklopu 32. kola Serije B dočekuje velikana iz Rio de Žaneira.

Izabrane vesti

02.30: (2.65) Gojas (2.80) Botafogo (2.90)

Duel Botafoga i Gojasa na Pinjero stadionu Gojaniji umnogome bi mogao da odredi put dveju ekipa, jer i jednima i drugima gori pod nogama. U ovoj fazi takmičenja svaki bod je dragocen, važnost je neprocenjiva… A, kadrovska situacija je klimava u oba tabora.

Mnogo je znakova pitanja i premalo preciznih informacija o zdravstvenom stanju igrača. Ko će biti spreman za startnu postavu, ko će krenuti sa klupe, ko će se na njoj naći iako nije u fizički optimalnom stanju, a ko će biti skinut sa liste – ne može se pouzdano tvrditi. Kriju karte Ederson Moreira, trener Botafoga, i njegov kolega Marselo Kabo.

Jedino što je sigurno jeste da Džonatan Silva neće zaigrati za Botafogo zbog bola u mišiću, dok Marselo Kabo neće moći da se osloni na Apodija koji je dobio treći žuti karton i zaradio suspenziju za, možda, najbitniju utakmicu.

Nije poznato hoće li trener Botafoga moći da računa na Dijega Gonsalvesa, jednog od najboljih ove sezone, kao ni trener Gojasa na bivšeg igrača Crvene zvezde – Bruna Mezengu. Mogli bi Botafogo i Gojas da budu kraći za po jednog iz kvarteta pojačanja koji im najviše doprinosi.

Enderson Moreiro će nadu polagati u Rafaela Mouru, Šajenea i Rafaela Navara Leala, a Marselo Kabo u Alefa Mangu, Nikolasa i Luana.


tagovi

BotafogoGojasBrazilBrazil 2Južna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara