Dušan Vlahović protiv Verone (©AFP)
Dušan Vlahović protiv Verone (©AFP)

Božinov pričao Italijanima: Duci može da parira Mbapeu i Halandu, nije slučajno izabrao “sedmicu“

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.02.22. | 12:54

“Verujem da želi da se dokaže u očima njegovog prethodnika, ali i da napravi nešto više“, kaže Bugarin

Nepunih dvanaest i po minuta bilo je potrebno Dušanu Vlahoviću da na debiju za Juventus baci celu Italiju u trans! Majstorski potez srpskog centarfora tema je dana na Čizmi, kao i sama činjenica da je Juventus pregrmeo Veronu na krilima dva najveća pojačanja ove zime - Vlahovića i Zakarije.

Dok Maks Alegri taktički spušta loptu i smiruje strasti kako njegov golgeter plaćen 81.600.000 evra ne bi poleteo, sa svih strana pljušte pohvale uz uverenje da je Juventus napravio pun pogodak! Istog uverenja je i nekadašnji golgeter Partizana i Stare dame Valeri Božinov. Nedavno je bugarski napadač hvalio Vlahovića u razgovoru za srpske medije, sada je opširno pričao i za italijansku štampu, tačnije milansku Gazetu.

Izabrane vesti

“Čuli smo se nedavno, čestitao sam mu, šalili smo se malo. Kaže da me se u Torinu niko ne seća“, s osmehom će Božinov i nastavlja:

“Objasnio sam mu da mu je ovo najbitniji momenat karijere. Juventus je prava porodica, čak i kada ne pobeđuje to je jedan od najvećih klubova na svetu“.

Nedelja, 20.45: (2,90) Atalanta (3,30) Juventus (2,60)

Bugarin odlično poznaje Vlahovića još iz vremena kada su zajedno delili svlačionicu u Partizanu, pa samim tim kaže da nije nikakva slučajnost što je njegov drug izabrao “sedmicu“ koja je donedavno pripadala Kristijanu Ronaldu.

“To nije nikakva slučajnost. Rekao je novinarima da to ništa ne znači, ali znam da nije ništa slučajno. Lično verujem da je u pitanju marketinški potez, na kojem je insistirao i klub. Posle odlaska CR7 Juventusu je bila potrebna top kupovina. Vlahović je legao u pravom trenutku, a sam izbor 'sedmice' je odličan potez. Za Dušana Juventus će biti veliki izazov, koji će ga voditi ka tome da bude sve bolji i bolji. Verujem da želi da se dokaže u očima njegovog prethodnika, ali i da napravi nešto više“.

Danima se na Čizmi spekuliše o tome da li je Paulo Dibala idealan partner Dušanu Vlahoviću i može li Juventus da funkcioniše sa trojicom napadača. Maks Alegri je protiv Verone od starta igrao sa Vlahovićem, Dibalom i Moratom koji nije krio zadovoljstvo zbog toga što je dobio novog saigrača u napadu.

“Dibala je dobar partner za Vlahovića. Zbog toga se iskreno nadam da će ostati u Juventusu i posle leta. Danas vrhunski klubovi igraju sa napadačem koji je snažan fizički i dobro tehnički obučen, a prati ga 'desetka' sa raznim kvalitetima. Već protiv Verone videlo se da se dobro razumeju, lepo je videti dvojicu mladih igrača kako pomažu jedan drugom i dopunjavaju se kvalitetom. Obratio bih pažnju i na Moratu – ima drugačije karakteristike od Vlahovića, a sada igra i drugačiju poziciju. Takav triling može svakog da uplaši“, smatra Božinov.

Sada se postavlja pitanje – može li Vlahović da dostigne nivo dvojice najboljih mladih igrača današnjice, Kilijana Mbapea i Erlinga Halanda?

“Zato je i izabrao Juventus. Dušan nema iskustva u evrokupovima, nije navikao na to da deli svlačionicu punu šampiona. To će mu jako pomoći da napreduje dalje. S obzirom na godine, ima sve što je potrebno da bude glavni izazivač Halandu i Mbapeu u svakom smislu. Mogao bi uskoro ozbiljno da im se nametne“.



tagovi

Dušan VlahovićValeri BožinovJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara