Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Apenini bruje o Vlahoviću, Alegri spušta loptu: Imao je greške na startu, mora da koristi i desnu nogu...

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.02.22. | 00:39

Trener Bjankonera ubacio dvojicu novajlija u startnu postavu i to je donelo pobedu protiv Verone – 2:0. Srbin debitovao golom, ali dobio je i kritike od strane iskusnog stručnjaka

Posrtao je Juventus u prvom delu sezone. Odlazak Kristijana Ronalda u Mančester junajted proteklog leta, poremetio je redove Bjankonere. Nije išlo na startu sa povratnikom na klupi, Masimilijanom Alegrijem. Ako se po jutru dan poznaje, uprava Stare dame je ubola „čekpotove“ u zimskom prelaznom roku. Dvojica novajlija, Dušan Vlahović i Denis Zakarija golovima su doneli trijumf Juventusu protiv Verone u Seriji A.

Vlahović je papreno plaćen, ali je nekadašnjoj vedeti Fjorentine bilo potrebno 13 minuta da se upiše u listu strelaca u novom klubu. Sija opet crno-bela sedmica, ali ne piše više Ronaldo već Vlahović.

Izabrane vesti

Srbin je centralna tema na Apeninima. Svi pišu i hvale srpskog reprezentativca, ali Alegri spušta loptu.

"Postoje stvari koje Vlahović i Zakarija treba da poboljšaju“, rekao je Alegri, a onda uputio kritike na račun novog vođe napada.

"Vlahović je imao nekoliko loših početnih dodira na startu. To mora da popravi. Voli da ima kontakt sa defanzivcima, ali ima samo 22 godine, nema toliko iskustva. Mora da poboljša način na koji se oslobađa odbrambenih igrača, ali i da više koristi desnu nogu“.

Zakariju već upoređuju sa Francuzom Blezom Matuidijem.

"Matuidi je bio agresivniji od njega“.

Iskusni stručnjak je zadovoljan bodovima.

"Važno je da ostanemo fokusirani, da držimo noge na zemlji, jer je dug put pred nama. Verona nam je zaista otežavala ovaj meč, ali imali smo toliki entuzijazam, bila bi šteta da to ne obeležimo pobedom“.

20.45: (3,10) Salernitana (3,35) Specija (2,45)

Dibala i Morata dobro su se uklopili sa novim vođom napada Vlahovićem.

"Rekao sam im da bih rado igrao sa svima zajedno, ali oni moraju da ulože napor. Bili su jako dobri, i u napadu i u odbrani. Paulo je igrao jako dobro, žrtvovao se i pružio Vlahoviću odličnu asistenciju, Alvaro je isto uradio sa Zakarijom. Sada imamo Kup Italije, želimo da uđemo u polufinale, a onda imamo Atalantu sledeće nedelje“.

Juve je stigao na četvrto mesto. Ulazak u Ligu šampiona se podrazumeva, ali je otvorena i borba za skudeto posle poraza Intera u Derbiju dela Madonina.

"Skudeto je između Intera, Milana i Napolija, trenutno smo van njega. Što se tiče Lige šampiona, ona je i dalje širom otvorena. Moramo da idemo korak po korak, sledeća je Atalanta. Skudeto je između vodećeg trija. Nažalost, nedostaju nam ta četiri boda koja bi nam omogućila da se borimo za titulu, ali nismo dobili te bodove, tako da jednostavno moramo da to prihvatimo“, zaključio je Alegri.

Podsetimo, transfer Dušana Vlahovića iz Fjorentine u Juventus koji u osnovi, bez dodatnih bonusa, iznosi 70.000.000 evra, nije samo najveći u istoriji kluba sa stadiona Artemio Franki, već je oborio još jedan rekord u Seriji A. Niko nikada u italijanskom fudbalu niti je dao niti inkasirao toliko novca za jednog igrača tokom zimskog prelaznog roka.

Ujedno to je jedini zimski transfer u top 10 u kojima su uključeni italijanski klubovi, bilo da su kupovali ili prodavali. Prelazak srpskog reprezentativca u Juventus takođe je drugi najvredniji kada je u pitanju prodaja nekog italijanskog kluba kolegama iz Serije A. Da li treba napominjati da je na prvom mestu još jedan posao Stare dame koja je u leto 2016. godine istresla Napoliju 90.000.000 evra za Gonzala Iguaina.


tagovi

JuventusMasimilijano AlegriVeronaSerija ADušan VlahovićDenis Zakarija

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara