Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Vlahović: Gol je važan, želim da napredujem, pobeđujem i osvajam trofeje

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.02.22. | 01:51

"Trener mi je rekao da ostanem smiren i da će biti sve u redu", rekao je srpski reprezentativac posle prvenca u dresu Bjankonera

Debi iz snova za Dušana Vlahovića u dresu Juventusa. Tresao je mreže kao od šale u Firenci, postigao je ove sezone 17 golova u ljubičastom dresu Viole, a samo 13 minuta u crno-belom, u meču sa Veronom u Torinu, bilo mu je potrebno da pokaže da će biti blago Bjankonera i da će isplatiti veliki novac koji je uložen u njega ove zime.

Srpski reprezentativac i Denis Zakarija na debiju u novom klubu su postigli golove i nagovestili da će biti velika pojačanja za italijanskog giganta.

Izabrane vesti

"Bilo je veoma važno pobediti u ovom meču jer je posle reprezentativne pauze najteže, posebno psihološki”, istakao je Vlahović posle meča.

Zadovoljana je nekadašnji igrač Partizana debijem. Hvali atmosferu u prvim danima u Torinu.

"Imali smo pravi pristup od početka i uradili smo važnu stvar, a to je pobeda. Moram da se zahvalim svojim saigračima i treneru što su mi toliko pomogli u poslednjih nekoliko dana. I ja pokušavam da što pre shvatim kako stvari ovde funkcionišu. Dajem sve od sebe”.

20.45: (3,10) Salernitana (3,35) Specija (2,45)

Pogodak u ranoj fazi meča, prelep lob posle pasa Paula Dibale, sigurno će biti vetar u leđa u nastavku sezone za mladog Srbina.

"Napadaču je najvažnije da postigne gol, ali želim da unapredim svoju opštu igru, da se ‘otresem’ defanzivaca, da pomognem timu koliko god je to moguće. Trener mi je rekao da ostanem smiren i da će biti sve u redu”.

Došao je Vlahović da pobeđuje u Torino, da osvaja trofej. To nije mogao u Fjorentini.

"Kao što sam rekao na konferenciji za novinare, Juve uvek ima najviše ciljeve. Kada Juve započne takmičenje, ima za cilj da ga osvoji. Ovde sam da dam svoj doprinos, ići ćemo korak po korak i videti kako će sezona da se razvija".

Vlahović se kod gola pridružio Paulu Dibali u proslavi kakvu koristi Argentinac. Srbin kaže da nije bilo dogovoreno.

"Bilo je spontano”, zaključio je srpski reprezentativac.

Na listi strelaca šampionata Italije, Vlahović i Čiro Imobile iz Lacija imaju po 18 golova, pa će u nastavku Serije A da bude žestoka bitka i za kralja strelaca na “čizmi”.

Posle 24 kola, Juve je na četvrtom mestu sa 45 bodova, osam manje od šampiona Intera koji ima i meč manje, pa bi Bjankoneri mogli da se bore i za skudeto što je na početku sezone izgledala kao nemoguća misija.


tagovi

Dušan VlahovićJuventusVeronaSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara