©Reuters
©Reuters

Braga u prethodna dva meseca izgubila samo od Crvene zvezde, ali mora da počne da pobeđuje u serijama

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.10.21. | 11:56

Učesnik Lige Evrope želi da popravi plasman u Primeiri, pa je pod velikim imperativom stigao u Barselos

Braga je počela da se podiže, vezala je dve pobede, jednu u Kupu Portugalije nad Moitenseom (5:0), a drugu u Ligi Evrope nad Ludogorecom (2:0), ali ukoliko želi da dođe do mesta koje joj pripada u portugalskom prvenstvu, mora i tamo da napravi seriju pobeda. Mesto broj šest je razočaravajuće za ekipu Karlosa Karvaljala. Braga od početka sezone u Primeiri ima samo jedan poraz, i to onaj od Sportinga u drugom kolu (1:2), ali je zabeležila čak četiri remija (uz tri pobede), što ju je i koštalo boljeg plasmana na tabeli. U poslednja dva meseca ovaj tim je poražen samo od Crvene zvezde na startu takmičenja u Ligi Evrope, ali je sve to ispravio pobedama nad Midtjilandom i Ludogorecom, pa ćemo ga najverovatnije uz srpskog šampiona gledati u narednoj fazi ovog takmičenja na proleće.

20.00: (3,80) Žil Visente (3,45) Braga (2,00)

Izabrane vesti

Ipak, sada je fokus isključivo na prvenstvu i večerašnjem okršaju sa Žil Visenteom u Barselosu. Braga je vezala dva remija sa Santa Klarom (1:1) i Boavistom (2:2), a u poslednjih pet prvenstvenih mečeva ima pobedu samo nad Tondelom na svom terenu (3:1). Kada su gostovanja u pitanju, Karvaljalov tim je takođe vezao dva remija, sa Pasos Fereirom (0:0) i pomenutom Santa Klarom (1:1).

"Ne ponavljamo individualne greške, koje su nas sklupo koštale, poboljšali smo nivo koncentracije, čvršći smo kao tim i spremamo se za veoma tešku utakmicu u Barselosu. Žil Visente ima odličnu odbranbenu organizaciju", rekao je Karvaljal.

Olakšavajuća okolnost za Bragu predstavlja činjenica da Žil Visente ne zna za pobedu punih šest prvenstvenih mečeva (po tri remija i poraza), ali im je često nedostajala i sreća, kako bi se upisalo neko slavlje.

"Mogli su da dobiju nekoliko tih mečeva. Biće ovo veoma teška utakmica za nas. U portugalskom prvenstvu nema ubedljivih pobeda, timovi imaju poteškoće da osvoje bodove, treneri su kvalitetni i dobro vode svoje ekipe. Nivo efikasnosti mora da bude visok, jer prilika ima prilično malo. Žil Visente se izuzetno dobro brani. Kada je u pitanju napad, oni nemaju mnogo efikasnih igrača, već više različitih strelaca, a to je zbog trenera i njegove ideje igre", rekao je Karvaljal.

Braga će izvesno nastupiti u formaciji 3-4-3, koju će činiti: Mateus - Tormena, Oliveira, Leite - Fabijano, Musrati, Mineiro, Galeno - R. Orta, Gonzales, Madeiros.

PRIMEIRA - 9. KOLO

Petak

Gimarais - Maritimo 2:1 (0:0)

/Estupinjan 76, Rokina 90+1 - Kaludio 90/

Subota

Santa Klara - Famalikao 0:2 (0:1)

/Banza 44, 54pen/

Tondela - Porto 1:3 (1:2)

/Borges 4 - Taremi 20, 43, 79/

Sporting - Moreirense 1:0 (1:0)

/Koates 16/

Nedelja

Fereira - Arouka 0:0

Vizela - Benfika 0:1 (0:0)

/Silva 90+8/

21.30: (2,55) Portimonense (3,00) Estoril (3,00)

Ponedeljak

20.00: (3,80) Žil Visente (3,45) Braga (2,00)

22.15: (1,98) Boavista (3,35) Belenenses (4,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Karlos Karvaljal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara