Morgan Gibs Vajt (©Reuters)
Morgan Gibs Vajt (©Reuters)

Bramal Lejn gori: Gibs Vajt napada Notingem, Šumari žive san dug 23 godine

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.05.22. | 10:21

Plej-of Čempionšipa: Šefild junajted dočekuju nekadašnjeg šampiona Evrope u prvom meču polufinala. Napadač Oštrica se oporavio od povrede, Bili Šarp i dalje van stroja. Ove sezone oba međusobna meča završena remijima – 1:1

Iako odavno nisu na nivou na kom su bili kada je fudbal počeo da se igra, Šefild junajted i Notingem Forest kao jedni od najstarijih engleskih klubova i dalje važe za ostrvske velikane. Uostalom, vitrine njihovih muzeja to potvrđuju. Oba kluba bili su nacionalni šampioni, Notingem dvaput i evropski, a tu je i nekoliko pehara FA kupa s obe strane.

I jedni i drugi, međutim, poslednjih decenija tavore u nižim ligama. Šefild je u 21. veku samo tri sezone proveo u Premijer ligi, a Notingem nijednu. U međusobnom dvomeču probaće da se izbore za finale plej-ofa Čempionšipa i u njemu poprave trenutno stanje.

Izabrane vesti

Po mišljenju mnogih, jedan od ova dva kluba više zaslužuje mesto među najboljima nego učesnici drugog polufinalnog para, Luton i Hadersfild, ali moraće za tu privilegiju da se izbore na terenu. Ligaški deo prvenstva Notingem je završio na četvrtom mestu, sa pet bodova više od petoplasiranog Šefilda.

16.00: (2,30) Šefild junajted (3,10) Notingem Forest (3,35)

Oba međusobna duela ove sezone završena su sa identičnih 1:1, a oba puta Notingem je u poslednjim minutima izbegao poraz. S obzirom na to da se igraju dve utakmice, na Šefildovom Bramal Lejnu u subotu (16.00) ne bi trebalo očekivati goleadu. Revanš 17. maja na Notingemovom Siti Graundu mogao bi da bude mnogo uzbudljiviji. Notingem je kroz 46 utakmica Čempionšipa bio treći najefikasniji tim lige, ali je u plej-of ušao sa jednim bodom iz dva meča.

Šefild je bio loš u prvom delu sezone. Nije išlo Oštricama pod komandom Slaviše Jokanovića, pa je srpski stručnjak krajem prošle godine otišao s kormila. Junajted je izborio plej-of pobedom u poslednjem kolu na svom stadionu protiv Fulama sa 4:0, ali je tim s Krejven Kotidža već odavno izborio Premijer ligu, pa meč nije imao rezultatski značaj.

Šumari žele posle 23 godine da se vrate u elitu. Bili su kandidati za drugo mesto, ali su u pretposlednjem kolu poraženi u gostima od Bornmuta, pa će morati u plej-of.

Šefild najveće nade polaže u Morgan Gibsa Vajta, napadača koji je pozajmljen iz Vulverhemptona. On se povredio na meču protiv Fulama, ali će biti spreman za duel na Bramal Lejnu. Kapiten i legenda kluba Bili Šarp je i dalje van stroja zbog povrede, ali bi mogao da se vrati na teren u slučaju prolasku Junajteda u finale.

Trener Notingema Stiv Kuper je odmarao sedmoricu igrača u poslednjem kolu Čempionšipa, kako bi bili odmorni za polufinale plej-ofa. U tim se vračaju Rajan Jejts, Džek Kolbek, Stiv Kuk, Sem Saridž, Skot Mekena i Džed Spenser. Van stroja su Luis Graban, Kenan Dejvis i Maks Lou.

Poslednje tri utakmice ovih timova završeni su tipom 2-3 gola. Kvota da će i na Bramal Lejnu da bude dva ili tri pogotka je 1,95.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ČEMPIONŠIP – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Petak

Luton - Hadersfild 1:1 (1:1)

/Bredli 30 - Sinani 12/

Subota

16.00: (2,30) Šefild junajted (3,10) Notingem Forest (3,35)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Šefild junajtedČempionšip plej-ofČempionšipNotingem Forest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara