Navijači Londrine (©Shutterstock)
Navijači Londrine (©Shutterstock)

Brazil 2: Noć odluke za Vila Novu - pobeda znači opstanak

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.11.21. | 22:50

Londrina na ivici ambisa, trijumf joj je neophodan da ostane u trci za ostankom u Seriji B

Drama u finišu Serije B. Dva kola pre kraja sezone jedino je poznato da će Botafogo i Koritiba u najviši rang, kao i da će Brazil de Pelotas u treću ligu. Za dva preostala mesta u brazilskoj eliti bori se pet timova, dok je u trci za opstanak čak osam sastava u opasnosti i žele da izbegnu dostupne tri karte za selidbu.

Noćas u sklopu pretposlednje 37. runde koplja ukrštaju ugrožene Vila Nova i Londrina (01.30). Duel će biti igran na stadionu Onesio Brasileiro Alvarenga u Gojaniji i potencijalno će da determiniše statuse dveju ekipa koje su prošle kampmnje proveli u trećem rangu.

Izabrane vesti

01.30: (1,97) Vila Nova (3,05) Londrina (4,10)

U malo lagodnijoj situaciji je Vila Nova, koja je na 13. mestu sa 45 bodova i pobedom se oslobađa svakog rizika od ispadanja. U zavisnosti od drugih rezultata, Tigrovi bi se spasili čak i remijem ili porazom, jer imaju četiri boda prednosti u odnosu na ugrožene ekipe i, između ostalog, predstojećeg rivala. Vila Nova je bez pobede na četiri protekla ligaška meča, na njima je tri puta remizirala.

Londrina je pre pet dana slavila na svom terenu 2:1 protiv konkurenta Ponte Prete. Ajkule su prethodno doživele dva uzastopna poraza - od CRB-a i Kruzeira. Londrina je prva ispod crte, na 17. mestu, sa 41 bodom, koliko imaju Remo (41) i Bruske (41), dok Ponte Preta ima dva više.

-----------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Kormilar Vila Nove Igo Magaljaes na meč će morati bez levog beka Vilijana Formige, suspendovanog, pa bi trebalo očekivati da u vatru bude ubačen Bruno Kolas. Sa druge strane, strateg Londrine Marsio Fernandes bi mogao da napravi dve promene u odnosu na poslednji duel. Kordoba je naveo lične probleme i trener ga je oslobodio, pa bi Mateus Bjanki mogao da zauzme desni bok. Pride, Eltinjo se očekuje umesto Felipea Vijeire pošto se oporavio od bolova u mišićima.

Samo jedan od 14 dosadašnjih dvoboja Vila Nove i Londrine okončan je remijem, a nešto uspešnije su Ajkule sa osam pobeda naspram pet slavlja Tigrova. Ujedno, šest od minulih sedam međusobnih obračuna završeno je sa najviše dva gola, kao što je bio slučaj na 10 od ukupno 14 susreta. Igra NG zaokružena je na devet njihovih okršaja.


tagovi

Brazil 2Vila NovaLondrinaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara