Herman Kano (©Reuters)
Herman Kano (©Reuters)

Brazil 2: Vasko i Kruzeiro nekada na krovu Južne Amerike, sada tavore u drugoj ligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.09.21. | 22:20

Timovi iz Rija i Belo Orizontea u drugom rangu takmičenje u zemlji fudbala daleko od borbe za elitu. Fernando Diniz debituje na klupi Moreplovaca

Prošle sezone velikani iz Rija, Vasko da Gama i Botafogo, su ispali iz elite, pre dve godine je Kruzeiro prvi put u istoriji morao da napusti najbolje društvo. Posle nešto više od polovine Serije B, samo je Botafogo kandidat za povratak u elitu. Trenutno je treći, a četiri kluba ulaze u Brazileirao.

Vasko je na desetom mestu sa osam bodova manje od CRB-a, tima koji je na poslednjem mestu koje vodi u Seriju A, dok je Kruzeiro još gori, tek je 13. Oba tima i dalje imaju neke šanse da se dokopaju elite, ali forma giganata, nekadašnjih šampiona Južne Amerike, nikako ne obećava.

Izabrane vesti

23.55: (2,50) CRB (2,90) Vasko da Gama (3,00)

Vasko ima tri poraza u prethodnih pet kola, a noćas (23.55) gostuje CRB-u, timu koji je na poziciji koja vodi u elitni rang. Moreplovci su dobili i trećeg trenera ove godine. Posle otkaza u Santosu na klupi tima iz Rio de Žaneira stigao je Fernando Diniz koji ima ulogu spasioca. On će u Maseju imati debi na klupi. Za goste neće igrati Danijel Amorim i Mišel. U napadu se očekuje da konačno proradi iskusni Argentinac Herman Kano. Domaćini će igrati bez povređenog Dijega Iva i suspendovanog Frazana.

23.55: (1,92) Kruzeiro (3,25) Operario (4,00)

Kruzeiro je kralj remija, ima čak 11 remija na 23 utakmice. U Belo Orizonteu na stadionu Mineirao noćas (23.55) dolazi Operario, tim iz sredine tabele, koji ne zna za trijumf već tri utakmice. Kruzeiro je bez poraza već 10 mečeva. Nekadašnji selektor Brazila Vanderlej Luksemburgo i dalje ne zna za poraz na klupi velikana, ali veliki broj remija timu iz Belo Orizontea ne obećava borbu za ulazak u viši rang. Prošle sezone je tim iz Belo Orizontea bio u sredini tabele, a i sada mu ne gine sličan scenario.

Bruno Žose, strelac pobedničkog gola protiv Ponte Prete prošle nedelje (1:0), je rovit i pod znakom pitanja je za meč protiv Operarija. U timu Kruzeira vraća se Bolivijac Marselo Moreno. Van stroja su Norberto, Enrike, Keke, Rodolf i Arijel Kabral. Iskusni napadač domaćina Rafael Sobis ima lakšu povredu i verovatno propušta noćašnji duel 24. kola Serije B. I gosti imaju velikih problema oko tima. Nedostajaće Bonfim, Rafael Korao, Vinsijus Guedes, Lukas Mendes, Žean Karlo, Leandrinjo i Tomas Bastos.

U prvom delu šampionata Operario je na svom terenu dobio Kruizeiro sa 2:1.


tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 2Vasko da GamaKruzeiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara