Navijači Korintijansa (©Reuters)
Navijači Korintijansa (©Reuters)

Brazil: Korintijansu prija huk s tribina, južnoamerička elita nadohvat ruke

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.11.21. | 23:11

Serija A: Velikan iz Sao Paulo pobedio sve četiri utakmice pred navijačima na svojoj Neo Kuimika areni. Kujaba se bori za premijerni izlazak u međunarodno takmičenje, ali nije obezbedila opstanak

Sledi poslednjih šest kola elitne lige Brazila. Osim za titulu, ništa manje zanimljivo neće biti ni bitka za Kopa Libertadores, Kopa Sudamerikanu i opstanak. Korintijans je tim koji je u krizi poslednjh godina. Velikan iz Sao Paula nije ni blizu borbe za krunu prethodne četiri sezone. U ovom šampionatu ostaje mu napad na Kopa Libertadores.

Trenutno je Timao na šestom mestu koje vodi u najjače takmičenje na tlu Južne Amerike, ali prete Internasional i Fluminense. Na Neo Kuimika areni noćas (01.00) stiže Kujaba u 32. kolu Serije A, debitant u najboljem društvu. Domaćinu prija podrška sa tribina. Na četiri poslednje meča u Sao Paulu na kojima je bilo dozvoljeno prisustvo navijača, Korintijans ima maksimalan učinak. Letos je klub bio u krizi, ali posle smene Vagnera Mansinija (sadašnjeg trenera Gremija) i dolaska Silvinja, nekadašnjeg brazilskog reprezentativca, bivšeg stratega francuskog Liona, Timao je zaigrao mnogo bolje.

Izabrane vesti

01.00: (1,63) Korintijans (3,45) Kujaba (6,75)

Serija od tri meča bez poraza (sedam bodova) prekinuta je prošle nedelje u Belo Orizonteu. Lider Atletiko Mineiro je dobio tim iz Sao Paula sa 3:0. Kujaba je bila u jednom trenutku čak i u konkurenciji za mesto u Kopa Libertadores, ali posle samo boda u dva kola, realnost tima iz područja Mato Groso, središnjeg dela Brazila, je borba za Kopa Sudamerikanu. To bi bilo prvi učešće u međunarodnom takmičenju za ovaj klub (OVDE pročitatajte priču o meteorskom usponu Kujabe). Gosti još nisu obezbedili opstanak, imaju samo šest bodova više od Žuventuda, tima koji je trentuno na mestu koje vodi u niži rang.

Oba tima ne mogu da računaju na najjači sastav. Trener Korintijansa Silvinjo lišen je usluga Fabija Santosa koji je suspendovan zbog kartona. Kantilja je sa reprezentacijom Kolumbije, dok su van stroja zbog povreda Vivijan i Ruan Oliveira.

Najbolji strelac Korintijansa je iskusni Žo, bivši igrač moskovskog CSKA i Mančester Sitija. On je postigao šest golova ove sezone, ali će noćas da počne meč s klupe za rezerve. Prednost u špicu ima Renato Augusto.

Kujaba u Sao Paulu dolazi bez Džonatana Kafua, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde. Krilni napadač, koji se nije proslavio u dresu srpskog šampiona, pod ugovorom je sa Korintijansom (pozajmica u debitantu u Seriji A), pa neće moči da igra protiv domaćina. Povređeni su Auremir, Elton i Žezus Kabrera. Najviše se očekuje od napadača Ženisona i krilnih igrača Klejsona i Maksa.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

U prvom delu šampionata, Korintijans je slavio na Pantanal areni sa 2:1 pogocima Ronija i Adsona. Jedini gol za domaćina delo je Papagaija u nastavku utakmice. Kujaba igra odlično na gostovanjima. Ima samo tri poraza na 15 utakmica, uz čak devet remija. Prošlog meseca je ostala neporažena na Marakani protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Brazila, Flamenga (0:0).

BRAZIL 1 – 32. KOLO

Subota

Atletiko Gojaniense – Santos u toku

Amerika Mineiro – Gremio u toku

Bragantino – Fortaleza u toku

Internasional – Atletiko Paranaense

Nedelja

01.00: (1,63) Korintijans (3,45) Kujaba (6,75)

20.00: (2,85) Sao Paulo (3,15) Flamengo (2,55)

22.15: (3,60) Fluminense (3,10) Palmeiras (2,20)

23.00: (1,90) Seara (3,35) Sport Resife (4,40)

23.00: (2,95) Šapekoense (2,95) Žuventud (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1BrazilJužna AmerikaKorintijansKujaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara