Brazil se menja: Šestorica novih u odnosu na Mundijal, Daglas Kosta kao raketa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.09.18. | 08:24

Golovima Firmina i Nejmara, Selesao savladao Sjedinjene Američke Države

Opet Brazil liči na sebe. Ili mu je protivnik nedorastao, pa izgleda da se najuspešnija reprezentacija u svetu fudbala vraća korenima. Kako bilo, pobeda u Nu Džersiju nad Sjedinjenim Američkim Državama može da raduje njegove navijače, jer je Selesao bio stabilan pred svojim, a eksplozivan pred tuđim golom, što mu je u prijateljskoj utakmici donelo 2:0 na „Met lajf stadionu“.

Južnomaerikanci su nastavili teror nad Amerikancima, pobedivši ih 11. put uzastopno, a da selektoru Titeu (nedavno obnovio ugovor, iako nije ispunio očekivanja na Mundijalu) sve bude potaman postarali su se ne samo strelci Roberto Firmino (11. minut) i Nejmar iz jedanaesterca (43), već i Daglas Kosta, ponajbolji akter meča koji je brzinom, prodorima i centaršutevima rasturao odbranu domaćina, asistirao za vodeći gol i pokazao koliko je nedostajao u većem delu Prvenstva sveta u Rusiji.

Izabrane vesti

Brazilci su sve vreme demonstrirali klasu, bukvalno se poigravali sa Amerikancima, a koliko su ih odučili od fudbala pokazuje podatak da za 90 minuta golman Alison nije imao čestitu intervenciju. Ceo posao favorit je završio u prvom delu, najpre posle bega Daglasa Koste po levoj strani i podmetnute noge Firmina, da bi pred odlazak na pauzu zapaženu partiju Liverpulov Fabinjo ukrasio iznuđenim penalom, a Nejmar pokazao da mu prija promocija u stalnog kapitena. Početkom drugog dela imao je Filipe Kutinjo zicer da se potpiše ispod zadovoljavajuće partije, no njegov udarac sa gol-linije počistio je Majzga.

U odnosu na sastav koji je uglavnom forsirao na Mundijalu, Tite je skoro remontovao celu odbranu. Umesto bekova Fagnera i Marsela igrali su Fabinjo i Filipe Luis, a partner Tijagu Silvi umesto Mirande bio je mladi Markinjos. I vezni red je pretrpeo tuimbanja, nije bilo ni Fernandinja, ni Paulinja, pa je osim pomenutog Koste šansu dobio vezista Mančester junajteda Fred, dok je u napadu zaigrao Firmino, za razliku od SP-a na kome je šansu u prvih 11 uglavnom imao Gabrijel Žezus.

Brazil je igrao u sastavu:  Alison – Fabinjo, Markinjos, Tijago Silva (od 80. Dede), Filipe Luis – Kazemiro, Fred (od 60. Artur) – Kutinjo (od 71. Paketa), Daglas Kosta (od 61. Vilijan), Nejmar (od 80. Everton) – Firmino (od 75. Ričarlison).

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Venecuela – Kolumbija 1:2
Sjedinjene Američke Države – Brazil 0:2
Ekvador – Jamajka 2:0
Meksiko – Urugvaj 1:4
Argentina – Gvatemala 3:0

FOTO: Action images


tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaPrijateljske utakmiceDaglas Kosta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara