Rišarlison protiv Ekvadora (©Reuters)
Rišarlison protiv Ekvadora (©Reuters)

Brazilci jure rekorde, a Ekvadorci četvrtfinale Kopa Amerike

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 21:35

Očekuje se da bude neizvestan duel poslednjeg, 5. kola šampionata Južne Amerike, koji se igra od 23.00 časova na Olimpijskom stadionu u Gojaniji

Može li iko u Južnoj Americi da parira Brazilu? Kako stvari stoje trenutno, teško. Selasio je najveći favorit za osvajanje ovogodišnje Kopa Amerike, a u prva tri meča je zabeležio maksimalan učinak i već je obezbedio prvo mesto u grupi B. U poslednjem susretu na Olimpijskom stadionu u Gojaniji dočekaće Ekvador, kojem bodovi trebaju kako bi se plasirao u četvrtfinale. Taj meč je na programu u nedelju uveče, od 23.00 časova.

Trikolori su trenutno na deobi četvrte pozicije sa Venecuelom, obe selekcije su osvojile po dva boda. Njihovi rivali u isto vreme odmeravaju snage sa Peruom, tako da još mogu da prestignu i Inke, ali i Ekvadorce. U slučaju da na kraju ipak imaju isti broj bodova, o plasmanu će odlučivati gol razlika. Trenutno je ona na strani Ekvadora, 4:5, naspram Venecuelinih 2:5.

Izabrane vesti

23.00: (1,43) Brazil (4,50) Ekvador (7,75)

Brazilci ne brinu, sigurno su prvi i mirno čekaju da vide ko će da zauzme četvrtu poziciju u grupi A i tako im postane rival u četvrtfinalu. Selektor domaćina turnira i branioca trona, Tite, može da eksperimentiše protiv Ekvadora i isprobava opcije za nastavak turnira.

Skoro cele dve godine Brazilci ne znaju za poraz, a gol koji im je dala Kolumbija u prošlom kolu bio je prvi koji su primili posle šest utakmica na kojima im je mreža mirovala. Pošteno su izabranici Reinalda Ruede namučili Selasio, preokret i tri boda je doneo Kazemiro tek u 10. minutu nadoknade vremena.

Mediji u Brazilu su najavili povratak Renana Lodija u prvu postavu. Levi bek Atletiko Madrida je važan u Titeovom sistemu, pošto je na 11 mečeva u nacionalnom dresu već sakupio pet asistencija.

Najavljeno je takođe da se u startnoj postavi nađe Daglas Luiz, vezista Aston Vile. Moguće je da novu priliku dobije i Vinicijus umesto Gabrijela Žezusa, a da ofanzivac Mančester Sitija odmori za četvrtfinale.

Tite je protiv Kolumbije stigao do 10. uzastopnog trijumfa, čime je oborio rekord koji je držao od svog prvog mandata na klupi Brazila. U periodu od 2016. do 2017. godine vezao je devet trijumfa na svojih prvih devet mečeva kao selektor Selasija.

Sada na ovom turniru ima priliku da obori još jedan rekord, star 24 godine. Reprezentacija koju su predvodili Ronaldo i Roberto Karlos od 1997. godine je uspela da ostvari 14 uzastopnih pobeda, sve do poraza u finalu Mundijala od Francuske. Da bi Titeov tim napravio duži niz neophodno je najpre da savlada večeras Ekvador, a zatim i da osvoji Kopa Ameriku.


tagovi

Reprezentacija Brazilareprezentacija EkvadoraKopa AmerikaKopa Amerika 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara