Rišarlison (©Reuters)
Rišarlison (©Reuters)

Brazilci mogu da odahnu, Rišarlisonova povreda lakše prirode! Konte potvrdio: Nastup na Mundijalu niju u opasnosti

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.10.22. | 18:08

“Ima problem sa listom, biće mu potrebno vreme da se oporavi, ali nadam se da će zaigrati i za nas u utakmicama koje prethode Svetskom prvenstvu”, dodaje trener Totenhema

Kada je Rišarlison na štakama i u suzama napustio teren, Brazilcima se smrklo. Prve informacije bile su takve da mu je nastup na Mundijalu ugrožen, rekao je da od bolova nije mogao da hoda... Prognoze nisu bile dobre, ali detaljne analize pokazale su da povreda nije ozbiljnije prirode.

Antonio Konte obradovao je Brazilce, bez ikakvog uvijanja poručio je da će Rišarlison biti spreman za Svetsko prvenstvo u Kataru. Čak bi trebalo uveliko da bude u trenažnom procesu, možda i da odigra neki meč za Totenhem. Za sada je jedno sigurno - propustiće naredni. Gostovanje Mančester junajtedu.  

Izabrane vesti

“Povreda nije ozbiljnije prirode”, rekao je Antonio Konte i nastavio:

“Mogu da potvrdim da nije u opasnosti da ne nastupi na Svetskom prvenstvu”. 

Očekuje Italijan da će brazilski napadač ubrzo zalečiti povredu lista... 

“Ima problem sa listom. Mislim da će mu biti potrebno malo vremena da se oporavi, a zatim i da uđe u formu. Nadam se da će igrati u utakmicama koje prethode Svetskom prvenstvu, ali ono za šta sam siguran jeste da povreda nije ozbiljna”. 

Biće u prilici Rišarlison da ispuni san i zaigra na Mundijalu. 

“Svetsko prvenstvo je san svakog igrača, srećan sam zbog njega što će moći da nastupi. Govorimo o igraču koji kada je na terenu daje sve od sebe”. 

Konteu će biti sužen prostor za taktičke varijacije, jer pored Rišarlisona za gostovanje na Old Trafordu neće moći da se osloni ni na Dejana Kuluševskog. Šveđanin je zadobio povredu tetive, propustio je pet poslednjih utakmica Totenhema, a prošle nedelje je doživeo pad na treningu. 

Uporedio je Italijan povrdu Kuluševskog i Rišarlisona... 

“To je ista povreda. Medicinsko osoblje radi na njegovom oporavku, ali postoje situacije kada morate da usporite, a ne da ubrzate proces. Jer, ponekad kada ubrzate povratak igrača na teren, samo pogoršate situaciju. Iz tog razloga, morate imati strpljenja”. 

Razmisliće italijanski strateg da za meč sa Mančester junajtedom u odsustvu Kuluševskog i Rišarlisona napred pomeri Ivana Perišića, koji je pokrivao čitav bok. Rasteretio bi ga defanzivnih zadataka i dao mu veću slobodu u igri. A, kao opcije nameću se i Lukas Mura i Brajan Hil

“Dejan je veoma važan igrač za nas i nadamo se da ćeveoma brzo biti na terenu. Rišarlison je takođe veoma važan za nas, a odigraćemo mnogo utakmica u kratkom vremenskom intervalu. Moramo da imamo ceo tim na raspolaganju”. 

Kada je Rišarlison u subotu šepajući napustio teren, Antonio Konte je poslao Iva Bisumu na teren i promenio uobičajenu formaciju 3-4-3 u 3-5-2. Urodilo je plodom, Totenhem je spakovao tri gola, ali Italijan ne želi trajno da menja formaciju. To je bilo iznuđeno rešenje, a pribegavaće mu isključivo kao taktičkoj zamisli. 

“Volimo da igramo u formaciji 3-4-3 sa trojicom napadača, i mislim da imamo mogućnost da nastavimo da igramo na taj način”, zaključio je Antonio Konte.


tagovi

TotenhemAntonio KonteRišarlisonDejan KuluševskiIvan PerišićFudbalska reprezentacija BrazilaMundijalKatar2022

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara