Rišarlison (©Reuters)
Rišarlison (©Reuters)

Rišarlisonu ugroženo učešće na Mundijalu! Stradao list, stadion napustio na štakama i u suzama

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.10.22. | 22:36

Brazilac je rekao da ne može da hoda od bolova

Totenhemova pobeda nad Evertonom mogla bi da bude skupo plaćena. Nije izgledalo dobro kada je Rišarlison pao na travu i pokazao lekarskoj ekipi da ga muči list leve noge zbog čega nije mogao da nastavi utakmicu, a sada postoji velika opasnost da brazilski ofanzivac propusti Mundijal!

Sa takvom informacijom izašao je brazilski ESPN, koji je sa Rišarlisonom posle utakmice uradio intervju koji je brzinom svetlosti obišao planetu. Napadač Totenhema govorio je u suzama, neutešno, dok je stajao u miks zoni uz pomoć štaka... U svemu tome nije krio zabrinutost zbog mogućnosti da propusti Svetsko prvenstvo u Kataru koje počinje za nešto više od mesec dana.

Izabrane vesti

Briznuo je u plač Rišarlison kada se podsetio momenta povrede...

“Teško mi je da govorim bilo šta jer se sve dešava tako blizu momenta koji sam sanjao još kao dečak (odlazak na Mundijal). Imao sam sličnu povredu ranije, sada se nadam da ću uspeti da se zalečim ranije. Tada sam van terena bio dva meseca“, počeo je Rišarlison i nastavio:

“Znam koliko je nezgodno da bilo šta kažem u ovom trenutku. Videćemo šta će biti. Oporaviću se. U ponedeljak me čekaju detaljni pregledi. Sada me boli i dok hodam. Nadam se da ću biti u Kataru“.

Sreda, 21.15: (2,25) Mančester junajted (3,50) Totenhem (3,35)

Svestan je napadač Totenhema da bi svaka ozbiljnija ruptura mišića mogla da znači i duži oporavak...

“Sve se desilo tako blizu Mundijalu, koji je na samo mesec dana od početka. Iskreno, radim duže vreme na sebi, pazio sam i pokušavao da se sačuvam da se ništa ozbiljnije ne bi desilo. Nažalost, doživeo sam povredu lista. Sada mi preostaje samo da čekam i da prolazim svakodnevne terapije“.

Prema informacijama ESPN, inicijalni pregledi nisu bili optimistični, ali još nema definitivne procene. Ako je lakša povreda u pitanju, neće ga biti na terenu 10 dana. Ako bude ozbiljnija, minimalna pauza je mesec dana što znači da ga neće biti u Kataru.

Selektor Brazila Tite već je najavio da će 7. novembra početi pripreme za Mundijal, a Rišarlison je trebalo da bude siguran na spisku od 26 igrača.

Antonio Konte je govorio o Rišarlisonovom stanju na konferenciji za novinare posle utakmice. On je poručio da špic neće sigurno igrati derbi protiv Mančester junajteda u sredu, ali nije mogao da otkrije koliko je teška povreda.

Brazil će prvu utakmicu u Grupi G na Mundijalu igrati 24. novembra u Lusailu protiv Srbije.


tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija BrazilaKatar2022RišarlisonTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara