(©AFP)
(©AFP)

Brazilci vladaju Južnom Amerikom: Zaraćo maestralnim potezima eliminisao River (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.08.21. | 04:22

Atketiko Mineiro pobedom (3:0) stigao do polufinala Kopa Libertadores

Inspirisani Argentinac Federiko Zaraćo maestralnom partijom potpisao je poraz (3:0) sunarodnika i eliminisao River Plejt sa puta Atletiko Mineira u Kopa Libertadoresu. Lider brazilskog prvenstva minimalnom pobedom u Buenos Ajresu (1:0) obezbedio je sebi mir pred revanš, međutim daleko od toga da su gosti na Mineirao stigli baz takmičarskih ambicija.

Iako su igrači Rivera preko Matijasa Suareza pokazali zube u uvodnom periodu utakmice, najbolju šansu u tanoj fazi susreta imao je Atletiko preko Vargasa, ali je ofanzivac iz stopostotne šanse gađao pored gola.

Izabrane vesti

Ono što nije uspeo njegov saigrač u 6. jeste Zaraćo u 22. minutu i to na spektakularan način. Ofanzivac brazilskog kluba dobio je loptu sa desnog boka od Hulka i makazicama je prosledio iza leđa Armanija za erupciju oduševljenja publike na stadionu u Belo Horizonteu.

Pogodak rivala i činjenica da se ukupni zaostatak udvostručio nisu demoralisali igrače Rivera, a stopostotnu šansu da donese izjednačenje imao je Alvarez samo šest minuta kasnije. Napadač gostiju posle kontre je izbio sam pred Eversona, ali je golman Atletika uspeo da odbranom osujeti stopostotnu šansu Argentinaca.

Nakon što su gosti propustili veliku priliku, kaznu je režirao Hulk koji je iskoristio idealan pas u prostor Savarina i kontru pretočio u novi pogodak.

Drugo poluvreme donelo je samo rutinsko dovršavanje posla Atletika, a novi pogodak Zaraćo je mogao da postigne u 55. minutu kada je iz savršene pozicije gađao preko prečke. Ipak, popravni koji mu se ukazao šest minuta kasnije Zaraćo je iskoristio i drugi put večeras se upisao u strelce ujedno overivši pobedu Atletika i plasman u polufinale. Ujedno ukrasivši prvi duel pred publikom posle skoro godinu dana.

De la Kruz je imao priliku u 84. minutu da ublaži poraz, ali je Everson novom maestralnom intervencijom sačuvao mirnu mrežu.

Atletiko Mineiro je tako zakazao brazilsko polufinale protiv Sao Paula, dok je Kuka došao na dva koraka od trofeja koji je sa ovim klubom osvojio u sezoni 2012/13. Iskusni trener tada je ispisao istoriju donevši klubu sa Belo Horizontea prvi Libertadores, a u prvoj sezoni posle sedam godina na klupi Atletika cil je da ponovi neverovatan uspeh.

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

Palmerias - Sao Paulo 3:0 (1:0) /prvi meč 1:1/

/Veiga 10, Dudu 67, De Paula 78/

Četvrtak

Flamengo - Olimpija 5:1 (2:1) /prvi meč 4:1/

/Gabrijel Barbosa 30, 77, Enrike 36, Arao 49, Salesdo 56ag - Rekalde 45/

Atletiko Mineiro - River Plejt 3:0 (2:0) /prvi meč 1:0/

/Zaraćo 22, 61, Hulk 34/

Petak

02.30: (2,30) Barselona (2,95) Fluminense (3,60) /prvi meč 2:2/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresAtletiko MineiroRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara