Foto: AFP
Foto: AFP

Novi šamar Paragvajcima: Flamengo bez milosti, Olimpija u dva meča brojala do devet

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.08.21. | 02:07

Šampion Brazila ubedljivom pobedom (5:1) overio plasman u polufinale Kopa Libertadoresa

Duel u Asunsionu i ubedljiv trijumf Flamenga (4:1) najavili su plasman brazilskog kluba među četiri najbolja u Južnoj Americi, a novim šamarom Olimpiji (5:1) izabranici Renata Gauča eliminisali su Paragvajskog predstavnika što im je poslednji put pošlo od ruke pre tačno četiri decenije.

Raspoloženi domaćin po taktovima Gabrijela Barbose je režirao reprizu prvog duela i posle uvodne inicijative protivnika ubacio u petu brzinu. Popularni Gabigol, demonstrirao je u 30. minutu zašto je najbolji strelac Flamenga i na aisitenciju Rodineija je načeo goste.

Izabrane vesti

Samo sedam minuta kasnije domaćin je udvostručio prednost preko Enrikea koji se ušunjao iza leđa Salsedu i fenomenalnu asistenciju De Araskaete sa desnog boka glavom sa druge stative prosledio u mrežu.

Dva gola najavila su novi potop Olimpije, ali je tračak nade gostima, makar u častan oproštaj od takmičenja, vratio Rekalde koji je pre pogotka stigao da se poigra sa defanzivcima Flamenga i nakon nekoliko lažnjaka i finti pošalje loptu u mrežu.

Pogodak tima iz Asunsiona ipak se ispostavio kao nedovoljan da probudi goste, a noćnu moru paragvajskog predstavnika nastavio je Arao koji je u 49. minutu bio najspretniji u gužvi pred golom gostiju nakon slobodnog udarca i trećim golom ove sezone u Libertadoresu vratio je domaćinu dva gola prednosti.

Flamengo je kanonadu nastavio u 56. minutu kada je De Araskaeta izveo korner, a Salsedo je nespretno reagovao ispred Pereire i zatresao svoju mrežu.

Konačnih 5:1, odnosno 9:2 kada se sumira svih 180 minuta, potpisao je drugim golom Gabrijel Barbosa udarcem glavom na asistenciju Dijega u 77. minutu.

Flamengo je eliminisavši Olimpiju zakazao dvomeč za finale protiv boljeg iz susreta Fluminensea i ekvadorske Barselone. Susret u Brazilu završen je rezultatom 2:2, a revanš je zakazan za sutra.

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

Palmerias - Sao Paulo 3:0 (1:0) /prvi meč 1:1/

/Veiga 10, Dudu 67, De Paula 78/

Četvrtak

Flamengo - Olimpija 5:1 (2:1) /prvi meč 4:1/

/Gabrijel Barbosa 30, 77, Enrike 36, Arao 49, Salesdo 56ag - Rekalde 45/

Atletiko mineiro - River Plejt u toku /prvi meč 1:0/

Petak

02.30: (2,30) Barselona (2,95) Fluminense (3,60) /prvi meč 2:2/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresFlamengoOlimpija Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara