Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Brizbejn našpanovan za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 23:16

Timu osnovanom od strane holandskih imigranata gostuje Melburn Viktori

Forma kaže da domaćin pobeđuje, tradicija da gost odnosi bodove. Takva je situacija pred okršaj Brizbejna i Melburn Viktorija u sklopu 14. runde prvenstva Australije, koji je na programu u subotu u jutarnjim časovima po srednjoevropskom vremenu (07.05).

Roar je drugoplasiran, Viktori deli poslednje mesto sa Velingtonom i Njukaslom, a razlika između rivala je pet bodova. Domaćini su poslednji put ispratili Adelajd sa 3:1, dok su igrači

Izabrane vesti

Granta Brebnera nerešenim rezultatom na gostovanju Vestern Junajtedu napravili dve utakmice bez poraza.

Tri boda tokom vikenda podigla su momke Vorena Muna odmah ispod lidera Sentral Kousta, na samo tri boda zaostatka za njim, a sa dve utakmice manje. To znači da je Brizbejn trenutno ekipa u odličnoj sutuaciji, jer bi već potencijalnim slavljem nad Viktorijem zauzeo prvo mesto sa duelom u rezervi.

Ovakvi rezultati Brizbejna ne čude, jer je ova ekipa završila proteklu sezonu na četvrtoj poziciji, stigavši do plej-ofa Finalne serije pre nego što je poražena od Vestern Junajteda. Uspeh narandžasto-crnih, koji su osnovani 1957. godine od strane holandskih imigranata, naročito je vidljiv po pitanju datih golova.

U minuloj kampanji ekipa nije bila naročito efikasna, sa 29 pogodaka na 26 susreta. Ovog puta, čini se da je Mun pronašao bolju ravnotežu. Postići osam golova i primiti četiri u uvodne četiri utakmice je obećavajući znak, a pristalice Brizbejna mogu već da sanjaju prvu krunu A-Lige od 2014.

Melburn Viktori započeo je novi šampionat sa dva poraza. Prvo od predstojećeg rivala, a potom u gostima Adelajdu. Četiri boda iz naredne dve utakmice podigli su raspoloženje na AAMI Parku i ublažili pritisak na trenera

Brebnera

, koji je tokom leta dodao nekoliko zvučnih imena u svoj tim. Stigli su igrači sa iskustvom igranja Premijer lige Engleske kao što su

Rajan Šoton, Kalum Mekmanaman i Rudi Žešted.

Još jedna pobeda Viktorija nastavila bi njegov uspon na tabeli i poslala značajnu poruku rivalima da Melburn ima ozbiljne ambicije da se uključi u borbu za vrh. Žested i Mekmanaman nisu bili prisutni u poslednja dva duela zbog povreda, ali bi mogli da se nađu u kombinaciji za duel sa Brizbejnom.

Za kraj, zanimljiva je tradicija poslednjih godina između Brizbejna i Viktorija. Naime, samo jednom na devet proteklih prvenstvenih susreta u duelu ovih ekipa slavio je onaj koji je bio domaćin, a u preostalih sedam slučajeva radovao se gost.

AUSTRALIJA 1 - 14. KOLO

Subota

07.05: (2,20) Brizbejn (3,30) Melburn Viktori (3,10)

*** kvote su podložne promenama

AUSTRALIJA 1 - 13. KOLO

Subota

09.10: (2,45) Mekartur (3,20) Vestern Sidnej Vonderers (2,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Australija 1Melburn ViktoribrizbejnAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara