Momenat kad je Levandovski postigao gol (©Reuters)
Momenat kad je Levandovski postigao gol (©Reuters)

BUM-BUM - ko drugi nego Leva?! Al Ahli se dobro držao, Bajern na Žinjakov Tigres za pehar (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.02.21. | 20:50

Poljski golgeter nastavio niz i odveo minhenskog giganta u finale Svetskog klupskog prvenstva

Robert Levandovski u sezoni 2020/21: 27 utakmica - 29 golova!

Jeste da ima 32 godine, ali igra kao da je bar pet godina mlađi. Niko i ništa ne može da zaustavi poljskog golgetera, pa tako ni Al Ahli koji se hrabro nosio i dobro držao u najvećem delu drugog polufinala Svetskog klupskog prvenstva, ali Bajern ide po trofej - 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Ko zna šta će biti s Bajernovim napadom onog dana kada Levandovski ode ili pre toga okači kopačke o klin, ali bar još neko vreme osvajač triple krune iz prošle sezone ne mora da brine jer dok je Leve, biće i golova. Samim tim i pehara. Levandovski se sa nova dva pogotka uzdigao na reće mesto večne liste strelaca u međunarodnim klupskim takmičenjima. Sada kraj svog imena i prezimena ima 79 recki. Ispred njega su Leo Mesi sa 122 i Kristijano Ronaldo sa 143 gola, dok su iza Leve ostali Gerd Miler i Raul Gonzalez sa po 77 pogodaka.

Nema za čim mnogo da žali egipatski velikan. Izašao je na teren stadiona u Al Rajanu, pružio Bajernu otpor bez prevelikog respekta i dobrim delom meča bio korektan takmac, ali Hansi Flik ipak ima daleko bolje igrače na raspolaganju, a to obično znači i lakši put do trofeja. I pored očigledne razlike u kvalitetu, Flik nije mnogo kalkulisao i na teren je izveo gotovo najjači sastav. Nojer na golu, Pavar, Boateng, Alaba i Dejvis u odbrani, a najveća razlika u odnosu na ono što gledamo od Bajerna u Bundesligi ili Ligi šampiona je ulazak Marka Roke kraj Džošue Kimiha u vezni red. Trojku ispred činili su Koman, Miler i Gnabri, dok je ispred ostao Levandovski. Dakle, sve gotovo standardno.

Al Ahli je bez primljenog gola izdržao nekih 17 minuta, pre nego što je Levandovski postigao prvi od dva pogotka. Pleo je Bajern strpljivo mrežu oko kaznenog prostora Al Ahlija, a onda je jedna oštra lopta Komana napravila pometnju, da bi Gnabri video Levandovskog koji je hladnokrvno zatresao mrežu uprkos šumi nogu protivničkih igrača.

Bajernovi napadi nisu prestajali. Šanse su se ređale. Od Levandovskog, preko Dejvisa, do Milera, gol je visio u vazduhu i bilo je samo pitanje momenta kada će El Šenavi ponovo da izvadi loptu iz svoje mreže. Sredinom drugog poluvremena usledilo je zatišje kada se Al Ahli malo oslobodio pritiska i tada je izgledalo da će Bajern dalje da prođe samo sa jednim postignutim golom, ali... Nova promena na semaforu desila se u 86. minutu, kada je Leroj Sane podelio strašnu asistenciju iz desnog ugla za Levandovskog kome je ostao onaj lakši deo posla - da glavom samo bocne loptu u nebranjen gol...

Bajern će u finalu Svetskog klupskog prvenstva igrati u četvrtak od 19 časova po srednjoevropskom vremenu.

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO – POLUFINALA

Nedelja:

Palmeiras – Tigres 0:1 (0:0)

/Žinjak 54 penal/

Ponedeljak:

Al Ahli – Bajern Minhen 0:2 (0:1)

/Levandovski 17, 86/


tagovi

Robert LevandovskiFIFA Klupsko svetsko prvenstvoAl AhliLeroj Sane

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara