©Reuters
©Reuters

Buongiorno Italia: Milan se nije odrekao skudeta

Vreme čitanja: 6min | sre. 06.12.23. | 12:34

Udineze motivisan pred susret sa Interom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Uprkos slabijim rezultatima, neubedljivim nastupima i brojnim povredama, u prvom delu sezone, u Milanelu su uvereni da imaju materijal za juriš na skudeto. U toj konstelaciji treba tumačiti nameru Rosonera da pojačaju značajno sastav na raspolaganju Stefanu Pioliju. Na listi želja Milana prvo mesto zauzima Džonatan Dejvid iz Lila. Imajući u vidu pozitivna iskustva sa fudbalerima uzetim iz Lila, Majkom Menjanom i Rafaelom Leaom pre svih, italijanski klub bi mogao da investira značajnu sumu novca, možda i preko 30 miliona evra.

Izabrane vesti

Da bi stigao do Dejvida Milan je srpeman da žrtvuje Rada Krunića. Reprezentativac BiH je već duže vreme na meti Fenerbahčea koji je pondudi oko deset miliona evra za njegov igrački karton. Taj novac bi dodrodošao Milanu da napavi finansijsku konstrukciju za kupovinu Dejvida.

Pored Kanađanina na nišanu Milana su Jakub Kivior iz Arsenala i Huan Miranda iz Betisa. Za Mirandu se kaže da bi on mogao da stigne i u junu budući da mu ugovor sa Andalužanima ističe u decembu prošle godine. Milan mora da bude oprezan jer su na Mirandu bacili oko različiti klubovi a među njima je i Napoli.

Rafa Leao najverovatnije neće početi meč sa Atalantom u Bergamu a pitanje je i da li će uopšte igrati pošto su rezultati analiza bili nedovoljno jasni. Oprez je više nego potreban jer se i sam Portugalac boji nove povrede. Po svoj prilici Leaa ćemo videti sigurno u Njukaslu.

SAMARDŽIĆ OBEĆAVA 200 ODSTO PROTIV INTERA

Lazar Samardžić je obećao da će protiv Intera dati sve od sebe, štaviše da će pružiti 200 odsto. Međutim, ne radi se o pretnji srpskog reprezentativca ili želji za osvetom posle neuspelog transfera prošlog leta, već o svesti našeg fudbalera da je protiv najjačih timova, poput Intera, potrebno ići i preko svojih mogućnosti da bi se ostvario uspeh.

Vezni igrač Udinezea je posle nekoliko slabijih predstava bio ponovo na visini zadatka protiv Verone, između ostalog i zbog asistencije za prvi gol Friulanaca. Lazar u prvom delu sezone igra sa mnogo većim kontinuitetom nego ranije. Zahvaljujući toj činjenici vidno napredeuje i pored toga što mu se dogodi, kao i svima, poneki loš dan i slabija partija.

Juventus i Napoli se i dalje pominju kao moguće destinacije Samardžića već u januaru. Te glasine bi trebalo uzimati sa rezervom jer će Udineze u ovoj sezoni morati više da se pomuči da bi obezbedio opstanak i familija Poco će razmistliti tri puta pre nego što odluči da li da proda ili ne jednog od najboljih igrača na raspolaganju.

INTER IMA PROBLEMA U ODBRANI

Povrede su na kraju stigle i Inter. Na listi igrača koji neće moći da igraju protiv Udinezea, ali i do kraja godine su Denzel Dumfris, Bendžamin Pavar i Stefan De Fraj. Takođe, Kvadrado još uvek nije u top formi posle višenedeljne rehabilitacije. Kolumbijac nema autonomiju za celu utakmicu što je i noramlno posle 50 dana odsustva. Ulazak i predstava protiv Napolija su bili ohrabrujući i po svoj prilici Kvadrado će dobiti šansu u drugom polovremenu, dok bi u poslednjim nedeljama 2024. godine mogao da ubedi Inzagija i klupsku upravu da nije potrebno angažovati novog spoljnjeg veznog.

Jedina dobra vest je povratak Alesandra Bastonija koji će biti na raspolaganju za meč sa Udinezeom. Prema najavama iz Apijano Đentilea, Darmjan bi trbealo da bude peti spoljni na desnom boku dok bi uz povratak Bastonija i stamenog Ačerbija Karlos Augusto trebalo da dobije još jednu šansu u defanzinvoj trojnoj liniji posle Napulja.

Podsetimo, Karlos Augusto je u Monci, u svojoj prvoj sezoni u Seriji B, igrao s vremena na vreme, po potrebi u ulozi defanzivca Brazilac se afirmisao definitivno kao spoljni vezni na levom boku tek u prethodnoj, inače debitantskoj sezoni u Seriji A.

BRAZILSKA ODBRANA JUVEA PROTIV NAPOLIJA

Federiko Gati i Daniele Rugani su odradili odličan posao za odbranu Juventusa u odsustvu Aleksa Sandra i Danila. Stara dama ima najnepropusniju defanzivnu liniju posle Intera u Seriji A uprkos višenedeljnom odsustvu brazilskih asova.

Bremer i Danilo su sigurni stateri, samo u slučaju povreda i kartona mogu da budu izostavljeni iz početnih sastava, dok Gati, Rugani i Aleks Sandro konkurišu za jedno preostalo mesto u trojnoj defanzivnoj liniji.

Osim Danila, Juve će imati u pogonu i Manuela Lokatelija. Repezentativac Italije bi trebalo da preuzem režisersku ulogu na sredini terena. Sa povratkom Danila i Lokatellija se očekuje da Juve igra dopadljviji, maštovitiji i nepredvidiv fudbal, tim pre što će Rabio imati više prostora da se razmahne a Vlahović i Kjeza će imati više upotrebljivijih lopti.

Anđelo Alesio, zamenenik Antonija Kontea, u vreme osvajanja prva tri skudeta posle Kalčopolija, vidi brojne analogije sa timom Juvea od pre deset i kusur godina. Alesio smatra da je fundamentalno važno da Stara dama ostane zakačena za Inter do aprila, a onda će biti sve moguće. Po mišljenju Alesija Juventusu je potreban jedan vezni igrač tipa Arturo Vidal iz najboljih dana i jedan krilni napadač, poput Berardija.

LACIO ČEKA ROMU U ČETVRTFINALU KUPA ITALIJE

Lacio je pobedom protiv Đenove u osmini finala Kupa Italije odradio svoj deo posla za spremanje poslastice zvane rimski derbi u četvrt finalu nacionalnog kupa. Sada je na redu da odgovori Roma koje će početkom godine igrati sa Kremonezeom. Imajući u vidu negativno iskustvo Đalorosih sa timom iz Kremone u prošlom izdanju Kupa Italije, fudbaleri Žozea Murinja će morati da budu oprezniji.

Jučerašnji meč sa Đenovom je potvrdio da pojedina letošnja pojačanja Lacija funkcionišu dobro a neka ne. Mateo Guenduzi, Lorenco Pelegrini i Nikolo Rovela su bili među najboljima (Pelegrini i Guenduzi su spakovali pobednički gol) dok su Daiči Kamada i Valentin Kasteljanos podbacili još jednom. Japanac rizikuje da traje samo jedno leto u Večnom gradu. Imajući u vidu da u januaru ide na Kup Azije nije isključeno da bivši igrač Ajntrahta završi na marginama Lacija. Kasteljanos ne ide nigde, ali Argentinac osim zalaganja i požrtvovanosti nije pokazao mnogo. U prethodna tri i po meseca odigrao je dobro samo dve utakmice i postigao jedan gol, malo za rerzervnog napadača Nebeskoplavih.

Mauricio Sari je sa ponosom istakao posle meča da je njegov tim nanizao tri pobede bez primljenog gola a da se i dalje priča o krizi Lacija. Toskanski stručnjak je u pravu samo kada su u pitanju brojevi, štaviše, Lacio je u potpunosti sredio odbranu i pored izostanka startera u defanzivnoj liniji Alesija Romanjolija i Nikola Kazalea: na čak pet od poslednjih šest mečeva nisu primili gol.

Ipak, pobede ne mogu da sakriju loše predstave Lacija. Protiv Đenove, kao i protiv Kaljarija i Fejnorda, Nebeskoplavi su muku mučili da stvore šanse za gol i da šutiraju sa određenom frekvencijom u okvir protivničkog gola.

Slučaj Vesino je, izgleda, na putu da bude rešen. Posle izbacivanja iz tima Urugvajca za meč sa Đenovom zbog svađe sa Sarijevim pomoćnikom Martušelom, vezni igrač će biti vraćen u pogon za susret sa Veronom. Sari i klub moraju da budu pragmatični jer su se protiv Đenove povredili Patrik i Isaksen, Luis Alberto nije u top kondiciji i pitanje je koliko može da odigra minuta na Bentegodiju, tako da je prisustvo Matijasa Vesina neophondno.


tagovi

Buongiorno ItaliaMilanInterRomaLacioUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara