Čačanin igra za trofej Kupa Malte

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 11:48

Marko Drobnjak, čuvar mreže Marsašloka, produžio ugovor sa klubom na još dve godine

Golman Marko Drobnjak je fudbalski izdanak škole čačanskog Borca. Godine su prolazile i Marko je stasao za prvi tim. Usledili su nastupi za kragujevački Radnički i Polet iz Ljubića, a potom je stigao poziv iz inostranstva. Dve godine proveo je u slovačkom klubu Podbrezova gde su čuvena skijališta Niske Tatre. Pouzdani golman čuvao je mrežu Novog Pazara, pa fudbalskog kluba Sevan iz Jerevana glavnog grada Jermenije.

Sada, u prvoj sezoni na Malti, bori se za trofej u Kupu. Nedelja je dan odluke za Marsašlok i Drobnjaka koji za protivnika imaju Birkirkaru.

Izabrane vesti

Marka smo prvo pitali za utiske sa Malte.

Današnji utisak je da je sunčano, sa temperaturom od oko 22 stepena, ali je velika vlažnost pa nam se čini da ima oko 30 stepeni Celzijusa. Na Malti sam od 16. septembra prošle godine. Moja očekivanja su bila skromnija, ali sam prezadovoljan jer je reč o lepoj zemlji, dobroj ligi, a moj klub je korektan na svim poljima. Evo, produžio sam ugovor na još dve godine”, ističe Drobnjak.

16.00: (1,40) Birkirkara (4,20) Marsašlok (7,75)

Sada se često može čuti rečenica da svi igraju fudbal.

U svim evropskim državama se ulaže u fudbal. Klubovi sa Malte su prošli više krugova kvalifikacija. Od naredne godine će čak osmorica stranaca moći da igraju za klubove sa Malte. Time će skočiti kvalitet takmičenja. Trenutno na Malti igra prilično igrača sa naših prostora, a već 18 godina na Malti boravi momak iz Banja Luke Dejan Vuković. Legenda od čoveka”.

Zvuči kao da ste zadovoljni celokupnom situacijom.

Branim dobro, što je najbitnije. Na četiri meča u kupu primio sam jedan gol i dao pun doprinos da se nađemo u finalu. Pet kola pred kraj takmičenja smo izborili opstanak u ligi, a ovo nam je prvo finale nakon 19 godina. Ukoliko osvojimo Kup stižemo do drugog trofeja u klupskoj istoriji. Marsašlok je jednom bio prvak države, a naš rival je svojevremeno dobio Vest Hem, jedan je od najboljih ovdašnjih klubova”.

Kup uvek može da donese iznenađenje…

Dva puta smo igrali u prvenstvu sa Birkirkarom. Jednom smo slavili sa 1:0, drugi put uzeli bod jer je bilo 1:1. Neka dobijemo i minimalnim rezultatom, zaključio je Marko Drobnjak koji je odbranom u penal završnici odveo svoj klub u finale.

Marsašlok ima stručni štab sastavljen od trenera iz Argentine. Igrači dolaze iz Brazila, Argentine, Italije, Francuske i Srbije, pored domaćih fudbalera.

Piše: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Marko DrobnjakMalta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara