Kalidu Kulibali (©Reuters)
Kalidu Kulibali (©Reuters)

Ćavi izabrao štopera po meri - Kulibali! Barsa sprema teren za letnju akciju

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.02.22. | 19:02

Mladi trener želi značajno da se pojača za narednu sezonu, pod uslovom da obezbedi plasman u Ligu šampiona

Daleko je Barselona od finansijski stabilnog kluba koji je bio, recimo, pre deset godina, ali to ne znači da se na stadionu Kamp Nou ne razmišlja o velikim pojačanjima kako bi se povratio ukaljani ugled.

Barselona je tokom pandemije virusa korona pretrpela značajne finansijske gubitke, ali kako se globalna zdravstvena kriza smiruje, tako i poljuljani katalonski gigant traži način da se što pre vrati na vrh španskog i evropskog fudbala. Dug je put do realizacije takvih ambicija, ali Ćavi u dogovoru sa sportskim sektorom pokušava da napravi čudo.

Izabrane vesti

Zbog toga se i dalje aktivno razmišlja o Erlingu Halandu, mada je realnije da on karijeru nastavi u madridskom Realu, Pari Sen Žermenu ili negde treće, dok bi iznenađujuće pojačanje na štoperu mogao da bude – Kalidu Kulibali.

Nedelja, 21.00: (1,62) Barselona (3,90) Atletik Bilbao (6,50)

Reprezentativac Senegala i osvajač Kupa afričkih nacija na kraju sezone ulazi u poslednju godinu ugovora sa Napolijem, što bi Barselona da iskoristi kako bi ga dobila po znatno povoljnijoj ceni od one koju godinama traži Aurelio de Laurentis. Podsetimo, vlasnik Napolija je za snažnog i jednog od najkvalitetnijih štopera današnjice tražio minimum 90.000.000 evra, pa čak i znatno preko te sume, zbog čega su PSŽ, Mančester Siti i drugi zainteresovani kupci odustajali od bilo kakvog posla. Prošlog leta De Laurentis je odbio zvanične ponude Mančester Sitija i PSŽ na 70.000.000 evra.

Kulibali u junu takođe puni i 31. godinu, ulazi u najzrelije razdoblje za defanzivca, zbog čega bi njegov ugovorni status mogao da izazove interesovanje još nekih evropskih velikana.

Ćavi je, prema saznanjima radija Katalunja bio oduševljen Kulibalijevom igrom protiv Barselone u nokaut fazi Lige Evrope, posle čega je direktorima i dao predlog da se pripremi teren za letnju akciju. Mladi trener je zimus bio na meti kritika zbog toga što nije doveo adekvatno pojačanje u srcu odbrane, pošto je sve karte bacio na angažovanje Ferana Toresa, Adame Traorea i još nekih igrača. On takođe insistira na dovođenju Čelsijevog dvojca Kristensen – Aspilikueta koji na leto postaje slobodan na tržištu.

I u Italiji postoje informacije o Barsinom interesovanju. Milanska Gazeta tvrdi da je Kulibali na radaru španskog kluba još i pre dvomeča u Ligi Evrope, a da je svojim igrama samo ubedio Ćavija da krene po njega u sledećem prelaznom roku.

Samo je pitanje da li će De Laurentis, poznat kao izuzetno tvrd pregovarač, uopšte razgovarati sa Barsom ili bilo kim drugim, uprkos tome što Kulibali još nije potpisao novi ugovor.


tagovi

Kalidu KulibaliBarselonaNapoli

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara