Filipe Kutinjo (©Reuters)
Filipe Kutinjo (©Reuters)

Ćavijev prvi radni dan i “afera Kutinjo”: Svlačionica okrenula leđa Brazilcu?

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.11.21. | 09:09

Novi trener već povukao prve poteze i pripremio smenu fizioterapeuta i kondicionog trenera

Još nije obavio prvi trening, a već će novi trener Barselone morati da se bavi medijskim skandalima u štampi. Katalonski mediji danas su ponovo podigli prašinu oko stadiona Kamp Nou tvrdnjama da je svlačionici Blaugrane dojadilo ponašanje Filipea Kutinja, po mnogima najvećeg promašaja kluba u poslednjih nekoliko godina.

Televizija Esport3 je u programu Onze objavila da su čak i pojedini veterani u svlačionici pred ostalim igračima zamerili Kutinju na neprofesionalnosti i ravnodušnosti koje prikazuje na treninzima, ali ponekad i na samim utakmicama.

Izabrane vesti

Poslednji primer je viđen na utakmici Selta – Barselona. U poslednjim minutima prvog poluvremena Ansu Fati se povredio i privremeni trener Serđi Barhuan je poslao Kutinja na zagrevanje. Međutim, on je samo nastavio da hoda što su i kamere snimile. I ne samo to, navodno je nekome na klupi i rekao: “Ne moram sad, ide poluvreme”.

01.30: (2,40) Gremio (2,95) Fluminense (3,40)

Zbog takvog stava je i ostavljen na klupi, umesto Fatija je na teren ušao 18-godišnji Aleks Balde, a Barselona je ispustila tri gola prednosti. Kad se meč završio uticajniji igrači u svlačionici su navodno napali Kutinja. Ne prvi put.

Sam Kutinjo se ipak branio, na konferenciji za novinare reprezentacije Brazila u Sao Paulu.

Bio sam veoma iznenađen kad sam video šta pišu novine, jer se nikad u karijeri nisam ponašao neprofesionalno, uvek sam poštovao svakog. Poštujem mišljenje novinara, ali…”, rekao je Kutinjo.

Činjenjica je ipak da se o njegovom “lako ćemo” stavu ne piše prvi put, te da on za ove evo već skoro četiri godine nije pokazao ni delić od onoga što se očekivalo od igrača plaćenog 135.000.000 evra. I baš zato će buđenje ili rastanak s Kutinjom biti jedan od prvih Ćavijevih zadataka.

Ne i jedini, neke organizacione stvari novi šef struke je već počeo da menja, pa će tako klub napustiti Albert Roka, kondicioni trener prvog tima, te Huanho Brau, šef fizioterapeuta.

Očekivalo se to, jer meč sa Seltom nije jedini u kome Katalonci nisu imali snage za svih 90 minuta. Pride, u Vigo zbog povrede ili bolesti nisu mogli da putuju čak osmorica fudbalera, dok su se na samoj utakmici povredili Ansu Fati, Erik Garsija i Niko Gonzales. Zbog toga se pretpostavlja i da će se ubrzo u klub vratiti i doktor Rikard Pruna, dok će svim igračima biti zabranjeno da samostalno, sa svojim timovima, organizuju individualne treninge, jer je procenjeno da su i tu pravljene greške.


tagovi

Filipe KutinjoĆavi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara