Komentari na vest

Čeferin o reformi: Zadržali smo osnovne vrednosti sporta, svi mogu da sanjaju da će igrati Ligu šampiona

Š

ŠTO ZNACI

pre gotovo 2 godine

DA CE MALI BEOGRADSKI KLUB CEKATI POBEDU DO 2083 U LS. 100 GODISNJI PLAN SE KUJE U HUMSKOJ.
F

Fkflfđ

pre gotovo 2 godine

Oduvek su bile sumnjive glave na bitnim pozicijama u fudbalu, oduvek su se favorizovali Real i Barsa, ali na jednom im moramo čestiti - Liga šampiona stvarno jeste dostupna svima. Okej, nekome je lakše, nekome mnogo teško, ali svi mogu da sanjaju o LŠ. Čak i prvak Gibraltara ide u kvalifikacije, i to je ono sto je je bitno, ljudi imaju teren da probaju da udju u LŠ, iako verovatno nikad neće uspeti. Zvezda i Partizan su takodje igrali LŠ skoro. Na taj način rezultati u domaćim prvenstvima dobijaju na težini. A ne kao Evroliga, vlasnici EL biraju ko njima odgovara da udje u takmičenje, potpisuju neke licence, katastrofa. A inače se sećam kako je Dragan Djilas dok je bio predsednik Košarkaškog saveza izjavio da je LŠ idealno takmičenje i da kosarka mora da se ugleda na nju, jer recimo jedan Mančester Junajted je ogroman klub, ali dzaba majstore, 6. si u PL, više sreće drugi put
G

Gost13

pre gotovo 2 godine

Nije idealna ni LŠ, ali u poređenju sa Evroligom i Evrokupom, pa ovo je rajskoži organizovano. Naročito sad sa LK i LE skoro je svima dostupno (primeri Dudelanž, Mura, Flora itd.) A Evroliga je klasično lopovisanje, nikakav budžet za nagrade, igra se na osnovu imena (osim naših kojima traže rezultate), ona lopina katalonska grabi pare i ukrug.
K

Ksale

pre gotovo 2 godine

Odličan komentar i slažem se sa svime napisanim. LŠ nije idealna, ali jeste dostupna svima. Jeste da šampioni mnogih niže rangiranih zemalja imaju daleko teži put i manje šanse da uđu u LŠ nego timovi iz PL ili La Lige koji završe kao treći ili četvrti, ali ako ćemo realno svi bi mi radije gledali treći tim PL nego šampiona Andore. Svakako je dovoljno pošteno, jer se redovno dešava da se i slabiji timovi, poput Šerifa ove sezone ili Ferencvaroša prošle, kvalifikuju izbacivši jače od sebe. Jedino se ovaj novi format čini lošijim od sadašnjeg, barem meni.