Aleksander Čeferin (©Reuters)
Aleksander Čeferin (©Reuters)

Čeferin posle sloma Superlige: Uefa neće zadržati nijednu novčanu kaznu, naknadno ćemo se pozabaviti ostalima

Vreme čitanja: 1min | pet. 07.05.21. | 19:59

Ne piše se dobro Realu, Barseloni i Juventusu

Uspeo je predsednik Evropske fudbalske federacije, Aleksander Čeferin, da pridobije devet pokajnika i definitivno uništi nameru osnivanja Superlige. Po ugovoru o formiranju tog takmičenja, ukoliko se od 12 klubova povuče njih devet, projekat propada. To se i dogodilo, mada Real Madrid, Juventus i Barselona i dalje ne žele da priznaju poraz.

Najavili su tužbe, ali najavio je i prvi čovek Uefa da neće biti blag prema njima. Prvo je, ipak, istakao zadovoljstvo jer su Mančester Siti, Čelsi, Liverpul, Mančester junajted, Arsenal, Totenhem, Atletiko Madrid, Inter i Milan doneli ispravne odluke.

Izabrane vesti

Oni će zbog toga biti novčano kažnjeni (opširnije o tome možete čitati ovde).

"Najavljene mere su značajne, ali Uefa neče zadržati nijednu novčanu kaznu. Sve će biti reinvestirano u omladinski i niželigaški fudbal širom Evrope. Ovi klubovi su brzo prepoznali svoje greške, pokajali su se i pokazali buduću posvećenost evropskom fudbalu. Isto se ne može reći za klubove koji su ostali uključeni u takozvanu Superligu", istakao je Čeferin za agenciju AP.

Pokajnici su dobro prošli, ali za razliku od njih, Realu, Barsi i Juveu ne piše se dobro.

"Uefa će se naknadno pozabaviti tim klubovima", najavio je predsednik evropske Kuće fudbala.

Najavljeno je i da će pomenutih devet klubova pravno raskinuti odnos sa Superligom, kao i da će se ponovo priključiti Evropskoj klupskoj asocijaciji (ECA) koju su napustili po pristupanju nesuđenom takmičenju bogataša.


tagovi

Aleksander ČeferinUEFAEvropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara